- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Проблем с оценките
Тази година ми е най-важна, а буквално в началото се издъних доста. По най-важните предмети изкарах слаби оценки. Родителите ми очакват много от мен, и все за това ми говорят. Досега не съм изкарвала толкова слаби оценки и не знам как да им го съобщя.![]()
Съобщи им го спокойно.
След това седни и започни да учиш сериозно..
така ще разберат,че си се получила от лошите си оценки
и си сериозна![]()
Walk go home boy...
Пробвай първо да ги поправиш и после им кажи.Обиясни им,че отначало до като свикнеш ... пък и си била забравила материала от миналата година,но сега се справяш с новия.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
След като знаеш , че тази година ти е най-важна е трябвало то самото начало да седнеш и да учишНо още не е късно..нали знаеш.."човек се учи от грешките си"
а за оценките ..няма страшно
Съобщи им го направо. Ако те не могат да те разберат, то няма кой друг.
Е не се притеснявай толкова де.Просто им го кажи.Нормално е ,случва се.кажи им го беэ да овърташ.Обещай да се поправиш и найстина се поправи.
[size=7][b][u]fosse cos
Кажи им,че си се издънила яко,щото си правила сякви други глупости,но не и да учиш.
Аз попринцип първо поправям и после казвам![]()
Поправи слабите оценки със силни и тогава им кажи.Или просто отиваш и им казваш,че имаш слаби оценки и ще си ги поправиш.![]()
Еми и аз съм горе долу така...имам 2 на входното по биология,но още не съм казала на мама,щото ше я оправа...даже съм и казала на тая да ме изпита за да я оправа,щото и казах ,4е ако мама разбере,ще ме убиеи тя се съгласи да ме изпита...А за 2та няма да и кажа...само ако се наложи :P
![]()
Ми и аз почнах годината зле вече имам 2 по География,заради тъпата ми г-жа и все пак казах още на другия ден на майка ми.Нашите никога не са ми опявали за отценките/не че не им пука-напротив/.Според мен кажи на майка си на момента а не после да види,че си крила слабите отценки от нея дълго време.
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Като за начало вместо да се вайкаш заради неуспешния старт на учебната година седни и се захвани сериозно с ученето,не е чак толкова трудно стига да можеш правилно да разделяш времето си.Оценките сами,ще се подобрят,след като си ги заслужиш-тоест като покажеш необходимите знания.
Родителите ти,едва ли ще останат доволниот новината ,но пък от друга страна,ако им обещаеш,че ще оправиш положението, може и да се ти влезнат в пложението.Не губи повече ценно време, а се залавяй да учиш-друго решение-НЯМА.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Започни да си учиш систематично т.е редовно! Положи нужните усилия за да подобриш оценките си."Каквато попара си си надробил такава ще сърбаш" Много уместна поговорка в случая.Ако си учиш нормално и се понапънеш малко мисля че ще успееш! Относно до това как да им го кажеш-просто им кажи защото по-добре да го разберат от теб отколкото от някой друг човек.Успех за в бъдеще в ученето и лек ден!![]()
Напълно те разбирам.Мама,като разбере,че имам слаба оценка говорим за 4 (за по-слаба не ми се и мисли на какво ще ме направи)ме побърква от врякане и каране да уча.Моят съвет е да им кажеш,да понесеш малко овикване,дори и наказание,защото ако не им кажеш на време,а те по някакъв начин разберат,става още по-зле,пък и ти ще спиш по-спокоино като им кажеш.Важното е да разберат,че си се стреснала от слабите оценки и че осъзнаваш,че трябва да седнеш да учиш и съответно да си ги поправиш.Успех и дано мине без много крясъци![]()
При мене няма проблем с оценките (не че изкарвам само шестици). :P въобще не се притеснявам да кажа,имам такава и такава оценка,причината и това е.Те знаят,че мога повече и въобще не ми се карат,напротив-насърчават ме
.Примерно-имах 3ка на входното по английски език и съм амбициран да си я поправя,а те (родителите ми) го знаят
,затова съобщаването на лошите оценки става без излишни драми,а направо по същество
Така че,проблеми с оценките няма да има,ако си уверен във възможностите си и амбициран да поправиш слабите бележки
Това е от мен.
Първоначално написано от Under_my_skin
А аз по принцип изобщо не казвам![]()
днеска си получих първата тройка и то български език. аз кандидатствам след края на учебната година понеже съм седми клас инаправо незнам! тая скапаната ни учителка по бел я бях питала изрично за една задача по какъв начин да и покажа нали кое е вярното, тя ми обясни и аз така и направих, днес кат видях че имам въпросителни там, направо откачих, тая луда ли е, сляпа ли е, ква е незнам, просто вдругиден ще и държа сметка!
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!