Истинският български националист не е НС, а е националист, следващ заветите на Васил Левски, Ботев, Каравелов, Раковски, Бенковски и компания. А не някаква чужда и небългарска идеология, каквато е националсоциализма. Така че ми омръзна българи с националсоциалистически уклон да ме убеждават, че само нс-тата сте истински български националисти, а всички други пасем трева. Ако малко повече четете "Записки по българските въстания", "Немили-недраги" и пр., вместо една не-българска книга като "Моята борба" няма да е никак лошо. Във всеки случай ще станете по-българи така. Не казвам че не сте, че не сте български националисти, но просто опитите да се изкарате по-големи националисти от нас не-нацистите са дразнещи и смешни. Защото аз не търся расова, антисемитска или някаква такава друга борба, а борба за обединението на България и за нейният просперитет и разбира се това тя да бъде управлявана само от българи. Но нямам против да имаме и малцинства, които обаче знаят, че това е България, страната на българите и трябва да се съобразяват с това. Иначе нека си имат права, щом работят.
Освен това опитите на нацистите да изкарате Хитлер като майка Тереза са супер смешни. Едва ли не той човека нищо не знаел, той едва ли не не искал да избива евреите, а просто да ги "накара" да станат по-добри хора, така излиза май?! Как така е управлявал държавата, пък едва ли не нищо не е зависело от него? От кой питам аз е зависело тогава, от арменският поп сигурно? излиза, че Хитлер е бил един безволев тъпак и кукла на конци, които се дърпат от други хора, тъй ли? И по същият начин, по който ти отричаш Холокост, турците отричат Арменският геноцид мой човек... Къде са изчезнали тези еввреи, сигурно всичките са се изселили и само малка част са загинали? Е да, ама няма сведения за масово заселване на евреи в Палестина в периода 1933-1944. Виж, за концлагери, претъпкани с евреи има. И едва ли там са имали много "добър" живот и са били на курорт ако питаш мен... Не знам точната цифра на избитите евреи, но със сигурност са много. И това че са евреи, макари повечето от тях да не са стока, не ги прави по-малко хора, още по-малко дава право на тези, които ги мразят да ги избиват. защото само един е този, който дава живота на хората и го отнема, ако прецени. Ама Той не е човек, а е много по-висш от него. Не казвам, че защитавам евреите, и аз не харесвам повечето от тях, просто мисля, че всияки те не могат да бъдат сложени под общ знаменател, тоест, че има и свястни евреи, това е моето мнение, подкрепено от лични наблюдения. Щото никой не може да ме убеди, че един човек, само защото е евреин е лош, докато аз сам не го познавам и не преценя какъв е той- лош или добър.
И със всичко, което си изписал още веднъж потвръждаваш съмнението ми, че комунистите и нацистите сте лика прилика като две капки вода. Все демагози и лъжци, прикриващи и оправдаващи престъпленията на ръководителите на тези две идеологии. С две думи за мен комунизма=нацизъм и нацизма=комунизъм. Вече напълно се убеждавам. Вие явно виждате само хубавото от тези две идеологии. Доколкото може да се каже, че има нещо хубаво в тези идеологии с малки изключения. И затова си затваряте много усърдно очите за Аушвиц, Треблинка, Гулаг, Белене и числеността на избитите хора там. И виждате само някаква социална стабилност, която дори и да я имало, каква полза, след като са дадени десетки милиони човешки жертви. И всякаш живота се изчерпва само в това да имаш хляб, работа и покрив над главата си. Важно е, и то много, но и сега ги имаме и винаги сме ги имали, дори и под турско. Така че има и други важни неща, като свобода и зачитане на човешките права на тези, които спазват законите и са съвестни граждани, независимо от народността, вярата им и политическите им пристрастия. Иначе разбира се съм твърд поддръжник на българският национализъм, но в неговият умерен и градивен вариант, без расизъм и ксенофобия.