- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Религията, която изповядват ромите?
Хора Ромите в българия каква религия изповядват че не съм на ясно
shadow4e
Заглавията трябва да са по-описателни![]()
маса се прави на маса с месо
Последното което ги е грежа е религията.
Иначе има и Християни и мюсюлмани.
Ami taka e kakto kazaha po gore takiva ne6to smeseno nikoi ne znae to4no![]()
![]()
-Icko-
баси, не знам защо тъпите псевдонацита си размахват неграмотните мнения навсякъде, дори когато на никой не му пука за тях
имате си тема, осирайте си я наволя
Първоначално написано от exploitedteen
SMILE MORE OFTEN...
u6imu6i@abv.bg - Ако имате някакъв проблем и искате да споделите,пишете на тоэи и-мейл.Гарантирам отговор при първа въэможност.
Хрисияни са имам една "черна перла" в класа и тя ми сподели, че цялата им рода са Хрисияни, но в Махалата има и мюсюлмани.
Simplicity is harder than complexity.
Прост народ - слаба държава!
Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
някои хора бъркат ромите с турците в България.. да повечето са християни, но има и мюсюлмани
Не ги е грижа за религията, нищо не изповядват. Имат много странни сватби, купуват и продават жени ...Не ми прилича на някаква обикновенна религия. А и другото, което е - ако преведа песента Св. Георги на латински, това не прави римляните християни, нали?
![]()
Memento moriendum esse!
Повечето са Пи*ка кабрио ... ( мюсюлмани ) но ... не са кой знае колко вярващи ... все пак какъв християнин си ако не си чел Библията и какъв мюсюлманин си ако не си чел Коранът .. но ... в Коранът пише че се забранява да се превежда на други езици ( за незнаещите коранът е на арабски ) а на дали някои от тез " Роми " знае ... арабски или е чел коранът ..
ПС : но Лично аз .. нямам нищо против тях .. !!!
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
мм повечето са християни..![]()
Първоначално написано от gree_girl
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Май христяни...имам наблюдение,че са доста вярващи нз колко е вярно![]()
Down On The Farm!!!
Различно е, но по-голямата част от тях са християни.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
как ква...ЗГАНска религия![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Циганите живеят в България => имат българска лична карта и на нея не пише циганин а българин => всички българи са християни => и циганите би трябвало да са такива (така е логично погледнато, друг е въпросът, че 90% от циганите не са хора => немогат да мислят и изповядват вяра). Така мисля аз поне.
Според демокрацията всеки има право да избира в какво да вярва т.е. това че си българин не означава че ще си християнин,такам...това че си българин не означава че неможеш да имаш двойно гражданство,това че си българин не означава че неможеш да се мислиш и савъзприемаш като жител на някоя друга страна,това че на личната ти карта пише че си български гражданин не означава че наистина си българин,а ромите или така наречените цигани нямат страна,не странстват и възприемат езика и релгиията в страната в която живеят,не се застояват кой знай колко дълго време в една местност,згъват си катуните и дим да ги няма като видят че на местните започва да им писва или че започват да заподозряват разни неща.Те даже немогат да се нарекат и народ,езика им е смесица от много други езици,обичаите им също,както всичото им друго останало.....единственото което правят истинските роми които са си ама абсолютни роми е да празитират като се занимават с бакърен бизнес и крадат,не плащат данъци и разчитат държавата да ги издържа....а за хората които са излязли от тази черупка на това тяхно ромско общество и са решили да живеят както живеят всички останали,те вече трудно могат да бъдат наричани роми,защото те стават абсолютно обратното на ромите,само по произход си остават такива,но и произхода след няколко поколения се изгубва.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Не мисля, че трябва се отнсяме така към циганите те са си наши хора тряя да се научим да ги ползваме за добри цели а не да им отредим че са негодни за каквато и да било работа. Я вижте например в америка пак бяха така с негрите както ние с циганите но се цивилизоваха хората и президент си имат вече негър. Така че дайте да им гледаме като на равни, дори познавам доста роми които са по добри по душа от голям процент от населението на БГ.
Хейтърите и селяните да си запазят репликите за тях си ако обичат!
ПС. Българин съм!
Религията и етноса са две различни неща, няма проблем да си българин и да си мюсюлманин, или турчин ,но християнин.
Един от преподавателите в университета ми е от Сирия, но е католик![]()
Аз като гледам повечето от тях си нямат религия. А на вас не ви ли омръзна да правите теми за турците и циганите?!