- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Религията, която изповядват ромите?
На кого му пука какво се върти в главата на паразита....
Nikva religiq ne izpovqdvat![]()
Is everybody going crazy?!?
Като съм минавала през села, които са с роми-мюсюлмани, /напрм Розино/ ми е правило впечатление, че те живеят доста по-нормално от наште софийскитеИмаха си спретнати къщи, при това с подредени дворове с цветя и плодове и зеленчуци. И самите те бях доста по-спретнати.
Еми както вече споменаха, повечето са християни. Зависи в коя част на България живеят и какви етноси преобладават там. Ако са в някоя турска махала, мн ясно че ще са мюсюлмани. А химна им е Свети Георги, което би трябвало да значи, че все пак преобладават християните. Има обаче една доста голяма част от ромите които наистина не изповядват нищо.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Как достигна до тая теза?Първоначално написано от sentient_
Първоначално написано от sentient_
![]()
а турските цигани (роми) и те ли са християни?!
зависи за кои роми говорим - в различните части на българия има различни роми. Турските (роми) са мюсюлмани , българските цигани - християни румъските цигани също са християни да не говорим и за мн други етноси като арменци , кюрди .....
merediana българите, много ли вярващи са ?
Иди да четеш в оная тема за Коледе какви простотии се говорят от хлапетата.
не искам да бъда груба но има разлика и при ромите както и при българите. На мен лично роми не са ми правили проблем ,но от българи съм яла много шамари.Не защитавам ромите ! но има и чисти и отговорни сред тях.''някой ден внуците ни да са малцинство в собствената ни държава'' тази твоя реч ми направи силно впечатление ! замисли се реално ....за това ромите ли са виновни или ние самите?!Сетих се за Волен който насади умраза из цяла българия и къкво спечели?! - спечели това че всички роми и турци от страх гласуваха отново за турската партия която и те самите не уважават и смятат за неправилна!Ромите се отнасят като животни така както се отнасяме и ние към тях.Защо мен БЪЛГАРКАТА посред нощ щяха да ме ограбят и опазил ме бог незнам какво щеше да ми се случи ако не бяха група роми които ме защитиха (мен напълно непознатата) и в момента двама от тях излежават присъда за това че са ме защитили !!!!!Първоначално написано от merediana
Зад решетките са защото са роми , а тези боклуци които бяха виновни са на свобода. ЗАМИСЛИ СЕ НАД ТОВА КОЕТО НАПИСАХ (отнасяш ли се с тях човешки отвръщат с добро )!
Колко по човешки от това да живеят на наш гръб без да плащат данъци ?Първоначално написано от istinskasi
Цигани правят най-жестоките престъпления в България - факт.
Темата е с религиозна насоченост, а не с етническа.
Напротив голямата част са мюсюлмани.Първоначално написано от exploitedteen
Всички си патим от циганите, едва ли има човек който да не е имал проблеми.Първоначално написано от merediana
"Кво" ти пука дали мангалите са религиозни? Ти писа в тая тема единствено за да изразиш анти-семитските си чувства към циганите.
Мнението ти беше меко казано провокативно, изпълнено с обиди и доста колоритен вулгарен речник. Това ли е личната ти оценка?Първоначално написано от merediana
Казваш, че не ти пука дали българите са религиозни, но според мненията ти аз оставам с (може би грешно) впечетление ,че повече те интересува дали циганите са религиозни, така ли е ?
религиозната насоченост изгражда голяма част от човека.
"Ще се осъзнаете вие..едва, когато си изпатите от някой черен боклук."
+1 Ромите имат два пъти повече права от нас!
Тея индивиди всекидневно нарушават религиозните ценности и норми....а после разправят на ляво и на дясно колко много вярвали в "господ".Религиозни са само на думи!
Религиозната им насоченост е мелез между чалга,"факане" и алкохол!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
За пореден път - тъпа тема. Все едно да кажеш "Наква религия изповядват негрите?"
напълно си прав!!!!Първоначално написано от Vesk0u
Ромите в която и дтржава да отидат повечето се преобщават към религията която изповядват там.
кучешки народ,то даже неможе да се нарече народ...
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/