- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво ви е мнението за Растафарянството?!
според мен е грозно
Най-същественото е невидимо за очите...
и аз мисля така ...Първоначално написано от ~egoistiC
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
Ей злобли![]()
мола ви са недейте , недейте окрехвахте темата за растата че зле ми става!
wu tang - jah world на чуйте и си правете извода
Съгласна съмПървоначално написано от ~egoistiC
![]()
И къв извод да си правим? Кой е този "Jah", знаеш ли?Първоначално написано от skatemore
Мнението ми е че растафарите са си изгладили мозъците с тая трева аве изобщо СЪКС
Първоначално написано от Christ
че не ве , ко туй джа ?![]()
ЧЕРНО БЕСИЛО.
И ТВОЯТ ЕДИН СИН, БЪЛГАРИО,
ВИСИ НА НЕГО... СЪС СТРАШНА СИЛА.
RISE WITH THE
AE RAGGA ONE!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jehovah, the Lord God of Israel.Първоначално написано от skatemore
http://en.wikipedia.org/wiki/Rastafari_movement
priqtelqt mi e rastafar i sme zaedno ot 1 god,no vupreki tova mislq 4e tfa e svurzano s promivane na mozuk! smisul-ideite im sa polojitelno nostroeni(tova mi xaresva) no ne vqrvam v su6testvuvaneto na JAH i nqkoi ne6ta ot tipna na prerajdaneto i podobni...
Jah ne e Jehovah! JAH e e bogat v koito vqrvat,su6to kato Allah v islqma,Isus Hristos v hristqnstvoto ...
Jah е Jehovah! Прочети статията, която съм ти дал. Растафарите (не нашите "растафари") четат Стария Завет и го следват! Алах според исляма също е Йехова, а според християнството Исус Христос също е Йехова в човешка форма. Айде недей да говориш глупости.Първоначално написано от Rise_Against
Бе стигате лепили тия етикети - защо свързвате растафарите с тревата?!
Познавам хора с дредове които не палят. Да не пият.
Не казвайте, че дрогата прави хората идиоти, защото не ви е виновна тревата, че са ви гладки мозъците. Тва са шибани теории от някой дет' въоще си няма идея за кво е жив. И не ми казвайте, че растите са нечистоплътни защото са си много хигиении.
В Исляма въобще не се говори за Джа така, че недейте обърквали нещата.
Simplicity is harder than complexity.
Прост народ - слаба държава!
Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
kakvo e tova rasta.... ili kakvoto beshe tam
someone else...
за кви растафари ми говориш в бг![]()
АЛЛАХ Е ЕДИНСТВЕНИЯ И ИСТИНСКИ БОГ И ТРЯБВА ДА ГО ВЪЗХВАЛЯВАТЕ И ДА МУ СЛУЖИТЕ ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ЖИВОТ ВЕЧЕН!
стига сте си чесали езиците, т'ва не ви е чат и не се надпреварвайте кой колко разбирал...
раста - т'ва не е няк'ва си афрофризура ами е точно за едни...
не знам кога се заражда тязи религия, но знам, че е в Африка и ако сте чували думата Zion(Зайън) и се питате к'во е т'ва ще ви кажа, че това е свещената планина на растите, където намират спасение.Растафараите се борят за мир и учението им е изцяло отдадено на позитивни каузиа те пафкат ганджа единствено за религиозни цели..
еми т'ва е, който се чувства позитивен винаги и е готов да помага на всеки, нека прослуша реге, джънгъл и денсхол и да си сплете дредове![]()
...за да бъдеш себе си, трябва да се докажеш и да не забравяш кой си и от къде идваш.. защото това е твоята история, а човек без история е просто лице от тълпата....
бе те ни мисля за дяволска раса щото белите комунисти от русия която управлява света включително и българия ..мразат ни белите защото сме ги тъпкали ние българите що мразим турците секта ли сме?това че употребяват билката си е техен избор ..просто говорят по тоя начин с бога си!Това че не ядат месо или че не пият алкохол е от гледната точка за здравето ..това месо дето всички го ядете някога се е кефело на живота си..ама ние сме го заклали и опкавали..подигравка с природата..имаме такава прекрасна природа и повечето дето пишете не я пазати и вие през хуя..излишно е да обяснявам на глупаци от модерния свяр..както скиновете пънкарите така и растафарянците..най-лесно се убива една суб-култура когато я направиж мода!другото е че негрите са подтискани от векове наред като роби и т.н от бели затфа ни мисля за дяволи но белия винаги гледа да преебе другия и да се изкара най-отпред..комунистите са секта не Растафариянците !Препоръчвам ви да гледате тоя филм да разберете смисала на борбата срещу окопацията от бели в Етиопия и Музамбик!набиите си в главата че те не са секта а това е начин на живот не просто стил прическа или музика ..!
Приятел ден и със здраве!
Гнус , гнус , гнус ме е да гледам расти по на някпой пич главата.
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
да прав си ...секта си е ..но не са ли и църквите секти ...Първоначално написано от exploitedteen
да знам че всички ще ми се изсмеете ... просто тва е моето криво разбиране ...
има ли значение как наричаш това, в което вярваш било то господ, алах или джа ... имаш си вярата ...няма си каам мнението щото и само с тва ме смятате за мно крива....
Растафарията е нещо, което харесвам и уважавам...
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
май ти се правиш на специалист и не знаеш за кво говориш?Първоначално написано от exploitedteen
![]()
говориш за Йехова а знаеш ли кой е той бе?
Приказваш че е секта еми ти като си некаф пънкар или кфото и там си къф си?Сектант може би?
аман от глупави хора с големи усти!?
Растафарството НЕ е секта бе![]()
!!!! Тва си е най-нормална религия,не обиждайте като не разбирате....
И не са наркомани!Ганджата се пуши само с религиозна цел при истинските расти,а тези които я пушат просто така и са зарибени да павкат като комини на тях ще викате наркомани!Не е задължително да си негър или от Ямайка за да си растафар-религията не познава такива разделения като произход и народност...
![]()
[!]За Растите и тяхната Вяра цвета на кожата, расата и националността са напълно несъществени. Те приемат факта, че всеки народ и в частност всеки човек може да вярва в собствения си Бог, и религията определя виждането на личността за Бог, вътрешните ценности и духовните сили.[!]
Да,те приемат че има и други религии а не ги отричат и наричат секти,както виждам че някои от вас правят...Правете си изводите.Аз съм твърдо ЗА растафарянството макар че все още не съм се присъединила към тях..
When they ask me what I do,I say.. I DANCE.. ♫♪