- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво ви е мнението за Растафарянството?!
хей пичага превърнеш ли една суб-култура във мода ..става лайняна работа !Това е най-прекия път да унищожиш нещо красиво--> да го направиж модерно!Първоначално написано от Christ
![]()
Първоначално написано от akitametam
![]()
ami az sam ZA,no i da izpovqdva6 tqhnata religiq za6toto za tqh rastite ne se priemat prosto kato pri4eska,i 4ovek koito si q e napravil bez da podkrepq tehnite vazgledi za jivot prosto q umalovajava spored men.Ako nqkoi den po4na da priemam tehnite pravila za jivot moje bi 6te si napravq i az![]()
Да не говориш с човек,с когото може да се говори, значи да изгубиш човека;да говориш с човек,с когото не бива да говориш, значи да губиш думите си.Умният човек не губи нито човека,нито думите си.
Мнението ми е, че няма какво да търси тая тема в Религия и Философия, ама нейсе.
„Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“
uwy
По какво ги разбра, че са расти?! По дредовете ли, ако е по това си доста зле. Погледни човека отвътре, после му виж косата и не знам какво ви пречи коса сплетена по този начин. Просто ги мразите, защото са доста по- щастливи и по-умни от вас.. завиждате нали?Първоначално написано от Virus_
![]()
pathetic, по глупавият ти ник съдя за IQ-то ти и съответно за съзнанието ти, е не се различаваш от една овчица, даже тя е по-голяма IQ от теб. Защо според теб тази тема няма място тук?!
Какво е Раста според теб - секта, Раста е начин на живот, Раста е философия, Раста е религия и най-вече Раста е любов. Не свързвайте Раста с чадела, не свързвайте Раста с дредовете.
"Този, който се радва на малките неща е достоен да бъде наречен раста!"
Вие вавилонци на клада ще горите!![]()
Simplicity is harder than complexity.
Прост народ - слаба държава!
Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
Ти на един клон се клатиш и ти стига май.Първоначално написано от AnTiBuLLsHiTs
Сопри малко с тая коса.
за друго става въпрос, а човекът си го е казал.Явно си разбирач(ка), брат, ама от едно просто изречение не долавяш смисъла.
А и въобще няма такова като по-умни.
По тъпите ти сравнения, разбирам, че си раста.pathetic, по глупавият ти ник съдя за IQ-то ти и съответно за съзнанието ти, е не се различаваш от една овчица, даже тя е по-голяма IQ от теб. Защо според теб тази тема няма място тук?!
Какво е Раста според теб - секта, Раста е начин на живот, Раста е философия, Раста е религия и най-вече Раста е любов. Не свързвайте Раста с чадела, не свързвайте Раста с дредовете.
"Този, който се радва на малките неща е достоен да бъде наречен раста!"
Вие вавилонци на клада ще горите!![]()
![]()
Не разбирам защо й е мястото тук на темата, тъй като в цяла България сигурно има по-малко от дузина човека, които ГО правят и усещат религия.
Колкото до цитата.
Аз съм раста, ако ме интересуваше
..
спрях да се обременявам с квалификации. не е добре. свинско е, както вика Карбовски за едни щуротии.
=)
лек.
олеее колко си праввв човеееек ! напрау тва беше най-точното обяснение брауу брау !Първоначално написано от akitametam
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
exploitedteen съгласна съм с теб ДОНЯКЪДЕ за6тото все пак си говорила с расти от сащ или където там каза.Но и много ми харесва растафарството и го подрекям.Мисля 4е просто пове4ето от хората тълкуват мнооооооого погре6но движението.Например настина има хора който изкарват една толкова 4иста религия едвали не расистка.По своемо всяка религия е секта,но настина смятам че 1-во все о6те има хора който разбират растафарианството и са запознати с него,който не ядът месо,не пият,пу6ат трева само с религиозна цел и са много позитивно настроени хора и наистина усмислят съществуването си (дори познавам такива хора) 2-ро да може и да има 4ерни растафари който мразят белите,но това говори 4е не разбират наистина растафарианството.Всичко се се опира до това че малко хора разбират какво следват наистина.Бих се радвала ако някой оспори моето мнение![]()
\\// мир на всички
![]()
wu
ае за жалост тва че имаш дредове не означава че си раста ..
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
хмммм в такъв случай бих казала не говори за неща който никва идея си нямаш ....Първоначално написано от exploitedteen
но май в този случай ти знаеш повече за растафарията отколкото някой растафари ...така че ще пропусна да ти опонирам .. че ше зема се изложа нещо ..
Аз не знам нищо за растафарите, моля те, обясни ми.Първоначално написано от IdiOtKa
![]()
не ме базикай еии ...Първоначално написано от Christ
![]()
![]()
....не сам казала нищо лошо ..
Не те... базикам. Просто искам да ми обясниш.Първоначално написано от IdiOtKa
![]()
Тва е една от най-хубавите и миролюбиви "религии" според мен. някои от принципите са добри други лоши
Straight Edge
I'm a person just like you
But I've got better things to do
Than sit around and fuck my head
Hang out with the living dead
Snort white shit up my nose
точно тва исках да кажа че думите ти са подкрепени с факти и знаеш за какво става дума, а не да правиш тъпи заключения от въздуха , някви хора дето и идея си нямат за кво се отнася ивече правят заключения ...Първоначално написано от exploitedteen
както и да е немога да обясня не ме нападайте ....с една дума ....респек за exploitedteen .....
.. и нека с това завършим темата.
![]()
така случайно попаднах на този коментар.Мисля,че ти си тъпия за да мислиш че растафарите и растафарианското движение проповядва расизма и т.н. Точно обратното,всички растафари се борят за свобода и право на мнение,тъй като през 30-те години на миналия век мнението на чернокожите не се е взимало на сериозно.Именно растафарианството проповядва равенство между всички хора,а не за расистките обиди,побойща и войни!Единственото което са искали е да имат свобода на мнението и някой да ги чуе...именно чрез музиката са успявали да кажат и изразят това което мислят и ако прослушаш реге ще разбереш какво са искали и какво мислят за расизма.Недей да се правиш на много умен или поне ако ще го правиш се информирай за дадена религия преди това!Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Преди всичко е грозно и изглежда нехигиенично. Пък и растафарите приличат на наркомани. Но в крайна сметка, тяхна си работа. Живеем в свободна страна.![]()
не виж сега идеята е съвсем друга моя коментар беше написан не за друго а просто защото съм сигурна че половината потребители на този форум са расисти а другата част са хора които не могат да приемат нищо друго освен собствената си религия,вярвания,желания,и еали и тн и тн,рядкост са тези които се примиряват с това другия какъв е и могат да се сближат с него!И не, смея да твърдя че ако си поддържаш дредовете и ги стягаш и така нататък не изглежда нехигиенично,гаджето ми беше раста и съм на ти с тези неща.Още нещо това че вярват в тази религия,в Джа и пушат марихуана не значи че са наркомани.Мога да ти кажа че тревата не е наркотик поради простата причина че е естествено сътворена от природата а не като екстазито,амфетите,херцата ,коката и тн да се извличат определени омайващи и пристрастяващи съставки от дадени растения и така нататък затова се нарича СИНТЕТИКА! Също като марихуаната така и гъбите са природен продукт![]()
Да беТо и бухалката не е оръжие, щото е създадено от природата !
![]()
Тва не ти е козметиката на Avon да се разделя на екологична и синтетична..наркотиците се определят по нивото на пристрастяване и въздействието им върху организма![]()