- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво ви е мнението за Растафарянството?!
не виж сега идеята е съвсем друга моя коментар беше написан не за друго а просто защото съм сигурна че половината потребители на този форум са расисти а другата част са хора които не могат да приемат нищо друго освен собствената си религия,вярвания,желания,и еали и тн и тн,рядкост са тези които се примиряват с това другия какъв е и могат да се сближат с него!И не, смея да твърдя че ако си поддържаш дредовете и ги стягаш и така нататък не изглежда нехигиенично,гаджето ми беше раста и съм на ти с тези неща.Още нещо това че вярват в тази религия,в Джа и пушат марихуана не значи че са наркомани.Мога да ти кажа че тревата не е наркотик поради простата причина че е естествено сътворена от природата а не като екстазито,амфетите,херцата ,коката и тн да се извличат определени омайващи и пристрастяващи съставки от дадени растения и така нататък затова се нарича СИНТЕТИКА! Също като марихуаната така и гъбите са природен продукт![]()
Да беТо и бухалката не е оръжие, щото е създадено от природата !
![]()
Тва не ти е козметиката на Avon да се разделя на екологична и синтетична..наркотиците се определят по нивото на пристрастяване и въздействието им върху организма![]()
Ми лесно бе.Първоначално написано от Националист
Не се къпи и не си мий косата (естествено я остави дълга) и ще видиш как ще се добие прическата типична за 1 растафар (т.е. дреад лок).
Боже, Боже... Дай да легализираме тревата тогава! Ти мислиш ли с главата си?! А следващия път ако искаш си хвани гадже с расти до гъза.Първоначално написано от sabi123
Цигарите и алкохола също са наркотициПървоначално написано от buffalo88
но по леки..![]()
еми според мен сте супер ограничени,не разбирам какво против имате останалите раси и религии и не тревата не е наркотик по тая логика и цигарите и алкохола трябва да са а никой не ги е обявил за такива + това е доказано че по-лесно се пристрастяваш кум цигари отколкото кум трева,също така е доказано че тревата не вереди толкова,а за ограничените и расисти да спорят с мен, тогава ,когато си обогатят речника и общата култура и ако не ги засяга и са мамини деца да не пишат в тази тема просто спам-а е излишен а вие точно това правите бе основателни причини-СПАМ!
абе тука в бг кво растафарянство ?! половината 14 15 годишни лапенца си правят няква мизерна раста и от две дръпвания вече не знаят къде са .. айде моля ви са .. истинското растафарянство е нещо което тук не можем да видим .. ii по въпроса не съм против разбира се : )
“You know, a long time ago being crazy meant something. Nowadays everybody's crazy.”
Повечето от тях са супер слънчеви хора , ведри и усмихнати и това не се дължи на употребата на ганджа .Те гледат да имат максимално positive vibration в тялото си и така живеят . Секста ли ? По-скоро религията е сектата .
Те уважават една древно билка а именно марихуаната и в същността си растафарите я използват заради чисто духовния , психологически аспек на тревата .
който търси - намира . ^^
Моля те, спри наркотиците...Първоначално написано от balon4eeeee
И апелирам преди да тръгнате да пишете в някоя тема първо да видите мненията на останалите.
Ексо си ви го каза и обясни най - подробно и търпеливо 10 пъти, ама винаги ше се намери някой, който да ръси неаргументирани простотии.
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Така, хора стига наричайте прическите на растите расти.. мн почвате да ме дразните .. раста се нарича човек вярваш в растафарянството.... се едно да кажеш християнин.. това означава раста... прическите им се наричат дредове... произлизащо от dread (зло) lock (заключвам) ...
Не защо да мразят белите.. що сичко рандом което прочете в нета трябва да е вярно тва че сте прочели поста на някой тъпак който напредстава си няма за какво говори не означава че е вярно...
растафарите не мразят никой... не мразят белите щото са бели... не ги мразят.. защо защото са живи защото са хора защото за тях, белите ги е създал Джа, (техния бог) а щом това е по негова воля значи няма нищо нередно в тях... растите не мразят те са мирни хора.. на това ги учи растафарянството... и кво наркомани са за щото пушат трева?...
наркомани са защото употребяват нещо което е по малко вредно от цигарите и алкохола?.. наистина хора толкова сте ограничени абсолютно всички.. защо хората които имат различна от религията приета за нормална сред населението трябва да са гадни наркомани сектанти и прочие... а не са наркомани чалгарите и по голямата част от обществото които освен трева когато ходят на дискотеки и прочие взимат и по тежки неща като херца, амфети и прочие... те не са наркомнани нали.. сички сте толкова ама толкова ограничени и тъпи ... просто нямам думи.. растите са мирни хора които не харесват цигарите и алкохола .. що щото вредят много повече от тревата... и не не спорете защото наистина е така цигарите пристрастяват, а тревата не.. алкохола води до простотии, неможе да се държиш на крака лошо ти е .. и води до кви ли не глупости, а тревата не.. и кво .. наркомани са щото са избрали нещо къде къде по правилно от всички цигари и алкохол и наркотици.. и не тревата не е наркотик неможе да се пристрастиш към нея...всъщност окей може... но трябва да си някакъв мега зле психически....тревата е създадена от майката природа.... не е вредна и не е наркотик...
А по темата... ми растите са мега яки хора познавам такива аз имам дредове за сега само 4 отзад на вратът и тва е от мен![]()
Не, просто хората, които адресираш, едва ли още четат раздела. Стори ми се безсмислено.![]()
растафаряните донякъде се оказаха по-добри дори и от християните
npp не мога да повярвам,че го казваш,а колкото до темата не и е мястото тук.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Той в него са събрани всички ангели,Светии и Бог![]()
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Във всички случаи не е същински християнин.
Аз го определям като старозаветник.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
аз го определям като лъжесвидетел, еретик-башибозук, изедник (духовен)...............
(т.е. лъжесвидетел, еретик-своеволник, ограбва хората духовно.)
Последно редактирано от defender : 10-22-2012 на 19:46
не сме последователи на старият завет, но следваме единствено Новият Завет, а досега от старият завет сме използвали само разни извадки от неговите книги за целите на свидетелството на Божието Слово на Новият Завет, а еретици и лъжесвидетели не сме, нито съсипваме хората духовно, но им свидетелствуваме истинското Божие Слово, но не е ли писано че неправедните духовни богатства подлежат на унищожение?!
"Недейте си събира съкровища на земята(т.е. неправедни духовни богатства, сиреч богатствата на човешката(666) религия), гдето молец и ръжда ги изяжда(виж Евреи 8:13), и гдето крадци подкопават и крадат(виж Матей 23:14). Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти. Окото(т.е. духа) е светило на тялото; и тъй, ако окото ти е здраво цялото ти тяло ще бъде осветено; но ако окото ти е болнаво, то цялото ти тяло ще бъде помрачено. Прочее, ако светлината в тебе е тъмнина то колко голяма ще е тъмнината! Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона(т.е. и на "тъмнината")." Матей 6: 19-24
Последно редактирано от npp : 10-23-2012 на 08:17
Ох, много ми се иска да се намеся в темата, но няма![]()
npp ти си с много голямо самочувствие,голям простак сте
npp винаги дава цитати които никой не е оборвал, тъй че е най-аргументиращият се човек тук(за жалост или не).
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101