Нали знаеш когато харесаш нещо независимо какво е,много хора може да го ненавиждат и да го плюят, но ти продължаваш да го харесваш.

Може би по същият начин на мен са ми харесали някой от идейте на Растафарството и аз се придържам към тях, независимо колко хора ще ги плюят.
Корените на българската младеж също са продавани 5 века робство, може и аз и ти да не сме живяли в това време, но фактите ги има в историята.
Може би 500 години газени от турци, имащи сходна съдба като негрите
и нашият народ има право на едно такова движение, но защо то не е създадено у нас?!
И дори сега като свободен народ пак сме газени от турци и друга сган и след като си нямаме няква религия или движение на която да се опрем приемаме чуждите.

Относно това, че обиждаме и негрите и нас самите като приемаме чужди ценности и вярваме на народ който мрази нас белите не мисля че в религията трябва да има цвят на кожата. И какво го интересува негъра в Африка, че аз примерно в България съм растафар?! Той си остава там аз си оставам тук.

Jah идващ от Jеhova се споменава и в друго движение, по-скоро секта. Свидетелите на Йехова. И те проповядват любов към природата, запазване на чистата кръв и т.н.
Но защо не съм ги избрал тях?! Защото преди години дъщерята на една приятелка на моето семейство членува в тази секта и умря, защото при диагноза "Плевмония" тя се разхождаше боса из ливадите без да приема нужните медикаменти за отстраняване на болеста...