- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Велики мисли
13 фрази за живота
1. Обичам те, не затова какъв си ти, а за това какъв съм аз, когато съм до теб.
2. Никой не заслужава да лееш сълзи за него, а този който заслужава това, никога няма да те разплаче.
3. Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце.
4. Истински приятел е този, който ти подава ръка и докосва сърцето ти.
5. Най-много ти липсва този, който е до теб, но ти знаеш, че никога няма да е твой.
6. Никога не се разделяй с усмивката си, дори и когато ти е тъжно, ... откъде да знаеш, може някой в тоз момент да се влюби в нея.
7. За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
8. Не си губи времето с човек, на когото му е все едно дали си до него..
9. Може би Бог иска да срещнеш няколко неподходящи личности, преди да срещнеш човека за теб, за да бъдеш на ясно със себе си.
10. Не плачи, когато всичко свърши, усмихни се, че нещо ти се е случило.
11. Винаги ще има хора, които ще те нараняват, но, за всеки случай, трябва да продължиш да вярваш в хората.
12. Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти.
13. Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш.
Габриел Гарсия Маркес
Александър (h)
Стига тая толерантност.
България над всичко!
В добрите стари времена книгите са се пишели от писателите, а ги четели всички; сега книги пишат всички, но никой не чете.“
„Винаги се отнасям много дружелюбно с тези, които са ми безразлични.“
„Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му.“
„Всички велики идеи са опасни.“
„Всички мъже са чудовища. На жените не им остава нищо друго, освен да ги хранят по-добре.“
„Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите.“
„Въпросите никога не са нескромни. За разлика от отговорите.“
„Да се влюбиш в себе си е началото на една доживотна любов.“
„Любовта и лакомията оправдават всичко.“
„Да обичаш значи да надминеш себе си“
„Има само едно нещо на света по-лошо от това да говорят за теб и то е да не говорят за теб.“
„Мечтател е онзи, който намира пътя си само на лунна светлина. А наказанието му е, че съзира зората преди останалите хора.“
„На света съществуват само две трагедии, едната е да не получиш каквото си искал, другата е да го получиш.“
„Нищо, което си струва да бъде научено, не може да бъде преподадено.“
Всичко е на Оскар Уайлд
Реалността е за тези, които не могат да понесат да живеят в мечтите" - Дж. Байрон
"Миналото е пъзел, като счупено огледало - опиташ ли се да събереш парчетата, няма как да не се порежеш. Отражението ти в него се променя, а с него се променяш и ти."
От играта "Макс Пейн 2"
"Животът е тънка нишка, а всяко решение е поредният възел, който я прави по-здрава и устойчива на предизвикателството да се бориш и да продължаваш напред"
Владимир Аврамов
"Цели се в Луната, защото дори да не успееш, все ще останеш между звездите"
Неизвестен
"Ако не можеш да имаш това, което обичаш, обичай това, което имаш"
Неизвестен
"Ролята на приятеля е да бъде до нас, когато грешим, защото всички останали са до нас, когато сме прави"
Неизвестен
"За някои тъгата е спирка, за други е път безкрай"
ТВ Реклама
"Това, което лошите хора вършат наяве, добрите го правят насън"
Американска Поговорка
И най-важното - ще бъдеш човек, Сине мой!
Ръдиард Киплинг
Александър (h)
Стига тая толерантност.
България над всичко!
„Понеже наоколо е тъй тъмно, нека помислим за Светhttp://www.teenproblem.net/forumлината."
Възвишените мисли не само влияят на нервното вещество, но и пречистват кръвта...
За да разкажеш една история, за необходими хиляди гасове (стара американска поговорка)
Никога не губиш, когато обичаш. Винаги губиш, когато потискаш чувствата си. (Барбада де Анджелис)
Няма нищо лошо да се впуснеш в неизвестна посока, стига да можеш да намериш обратен път. (Мик Джагър)
Някои хора преминават набързо през живота ни. Други спират за миг и оставят диря в сърцето ни. После ние никога не можем да бъдем същите. (Неизвестен автор)
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш (Майка Тереза)
Приятелят е подарък, който сам си правиш. (Робърт Луис Стивънсън)
Всичко, от което се нуждаеш, е любов (Джон Ленън)
Щом Господ действа чрез мен, значи може да действа чрез всеки друг (Свети Франциск Асизки)
Мирът, както и милосърдието, водят началото си от дома. (Неизвестен автор)
Добротата в думите поражда доверие,
добротата в мислите поражда дълбочина,
добротата в раздаването поражда любов. (Лао-Дзъ)
Бъдете състрадателни, защото всеки води своята тежка битка. (Платон)
Да бъдеш част от себе си - това е най-големия дар. (Ралф Уолдо Емерсън)
С един жест да ощастливиш едно-единствено сърце е по-добре, отколкото да сведеш глава в молитва с хиляди други (Ганди)
Това са едни от най-любимите ми. А последната я обожавам ...![]()
Един отимист може да види светлината и там, където я няма. Но защо песимистът винаги бърза да я гаси ?
Вярвай в себе си! Вярата в себе си е първото необходимо условие за успех. Ако не вярваш в себе си и в своите идеи, как ще убедиш другите да повярват в тях?!... Успехът не пада от небето даром. За него трябва да се работи. По пътя си към успеха ще срещнеш трудности, ще се сблъскваш с прегради, ще преодоляваш препядствия. За всичко това се иска огромна вяра… Но ако страстно искаш да промениш живота си, силно вярвай…. И осмели се да мечтаеш! В най-силните ти желания и в най-смелите ти мечти е ключът към успеха! И в това да решиш да предприемеш действие! Смелост е да решиш да извървиш 1000 мили наведнъж, но и за това е необходимо да го направиш крачка по крачка. Не би стигнал крайната цел, ако не направиш първата крачка. А за това се иска предприемачески дух, смелост, воля и постоянство. Това са белезите на силния човек. Така изглежда той, човекът, когото другите ще последват. Силният човек е уверен. Той е инициативен. На него обстоятелствата не му влияят. Той е деен и творчески настроен. Той има самочувствие и е контактен. Той, силният човек, “никога няма да се примири да пълзи, ако чувства порив да полети”… Бъди този човек – търсения, обичания, силния! Постигнеш ли това, значи вече си успял!
Айнщаин : Въображението е по-важно от познанието
Бившия BlueSmoke..
Първоначално написано от Дон Пичко Гъделичко
![]()
ДЖОШУ запитал един монах, който за първи път бил дошъл в залата на храма:
— Виждал ли съм те тук преди?
Монахът отговорил:
— Не, учителю.
— Тогава заповядай чаша чай — казал Джошу.
После се обърнал към друг монах:
— Виждал ли съм те тук преди?
— О, да, учителю, неведнъж — отговорил той.
— Тогава заповядай чаша чай — отговорил Джошу.
По-късно настоятелят на храма запитал Джошу:
— Как така все им предлагате чай, каквото и да ви отговорят?
На това Джошу извикал:
— Настоятелю, още ли си тук?
— Разбира се, учителю — отвърнал той.
— Тогава заповядай чаша чай — казал Джошу.
Дзен е една доста интересна философия и ако някой иска да разгледа или изучи още подробности около нея , му предлагам да си изтегли някоя от книгите постнати в http://www.chitanka.info/ , като препоръчвам http://www.chitanka.info/lib/author/...BB%D1%8A%D1%80
Не целта е цел, а пътят
„Човекът е смъртен, човечеството е безсмъртно; човекът е ограничен, човечеството притежава способност за безконечно развитие.“ - Сергей Николаевич Булгаков
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
ВСИЧКО е относително... - Алберт Айнщайн
Хайде кажете ми, как е възможно хората да не обръщат голямо внимание на духовността и въпреки това всички велики мисли са свързани с духовните неща(любов, цел, успех...) Това са все думи, които нямат материален облик...![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
цитирам по памет .. не съм сигурна как точно беше, но много често се водя от тази идея :
"Винаги правя това което не мога, за да се науча как да го правя" - Нютон
Неоформените хора се възхищават от яркото и новото. Завършените личности се наслаждават на обикновеното.
Не целта е цел, а пътят
"None are more enslaved than those who falsely believe they are free." - Goethe
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
"Всеки е ковач на собствената си съдба!" Салустий
"Колкото повече един мъж знае, толкова повече прощава" Конфуций
"Който иска да направи нещо - намира средства! Който не иска да направи - намира причина!" Арабска поговорка
"Който е откраднал яйце, ще открадне и кокошка." Арабска поговорка
"Малките крадци ги бесят, на големите йм предлагат публична служба." Езоп
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Всички сме в канавката,но само някои гледат към звездите.
Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му.
Лошо,много лошо,но има и по-лошо.
Когато искаш намираш начин,когато не искаш намираш причина.
"Живея,следователно съществувам."
"Никога не казвай никога"
Който е приятел на всички не е приятел на никого !!!
Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...
Животът се измерва не по броя на вдишванията;а по моментите;каращи дъхът ти да спре.
Това може да не изглежда като велика мисъл;ама на мен ми харесва.Незнам на кого е..![]()
Лесно е да умреш за човек, когото си обичал, но е трудно да намериш човек, за когото да си заслужава да умреш.
Живеят само влюбените, останалите просто съществуват. - Уилям Шекспир
Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... те се усещат в сърцето. - Хелън Адамс Келър
Не е важно да си всичко за всички ,а нещо за някого.
За света може да си само един човек,но за един човек да си целия свят.
Живей за днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
Истинското приятелство идва, когато мълчанието между двама души е приятно. - Дейв Тайсън Джентри
Да обичаш, когато те обичат е човешко! Да мразиш, когато те обичат е жестоко! Да обичаш, когато те мразят е Велико!
Това, което не ни убива, ни прави по-силни.
Моите мечти нямат граници - аз винаги искам невъзможното. - Александър Дюма-баща
В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна.
Да обичаш, значи да страдаш. Но да бъдеш обичан, значи да намериш смисъл в страданието.
"Аз съм сляп, но виждам по-добре от вас,
защото не гледам."
Всеки, който не вярва в бъдещия живот, е мъртъв и за настоящия.
"Случайност" е псевдоним на Бога, когато той не иска да се подпише с името си!
Само часовете, в които умът е погълнат от красотата, са времето, в което сме истински живи.
Да казваш "никога", значи да се ограничиш в мисленето.
Информацията е власт.
Желанието е страдание.
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.
Който не умее да владее себе си, той е роб, па ако ще да е владетел на целия свят.
Обичайте се и ще бъдете щастливи. Толкова е просто и толкова трудно
Носейки се все напред и напред, човек, изглежда, е осъден постоянно да тъгува за своето минало.
Човек вижда толкова, колкото знае.
Голяма е мъдростта -
и истината - с много страни!
Любовта не разсъждава.
С криле и без очи -
тя е емблема на сляпата несъобразителност.
Шекспир
- Елате до края.
- Не можем, страх ни е.
- Елате до края.
- Не можем. Ще паднем!
- Елате до края.
И те дойдоха.
И той ги блъсна.
И те полетяха.
"Great ambition is the passion of a great charachter"
<333
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
Никога не си задавай въпроса ''Защо?'',а се запитай ''А защо не?''.
Ако не си част от решението,то бъди част от проблема.
В кралство на слепи,едноокия винаги е крал.
Мълчанието е злато.
Научи се,преди да вярваш в другите,да повярваш в себе си.
Само сърцето НИКОГА не лъже.
Измама е не когато някой ти даде по-малко от очакваното,а когато ти обещае всичко и не ти даде нищо.
Музиката е по-голямо откровение от всичката мъдрост и философия на Земята!
Да си сам и да се чувстваш самотен са две коренно различни неща!
Живота е най-лошото нещо,което може да се случи на един човек.
Любовта може да е сляпа,но винаги знае кога и при кого да отиде.
Тези,които те карат да плачеш за тях НЕ го заслужават,а тези,които го заслужават,никога няма да ти позволят да го направиш.
Не взимай живота ТВЪРДЕ на сериозно и без това никой не излиза жив от него.
Утре ти ще си на дъното и ще ме търсиш,но ще е късно,пожелавам ти го искрено и нека тъпкано да ти се връща.
Всичко се връща!
една от любимите ми : Life isn't about fiding yourself.Life is about creating yourself. превод: Живота не е да откриваш себе си.Живота е да създаваш себе си. [!]
Знаете ли, с велики мисли съм пълна, но така или иначе сигурно са поствани вече, така че ще оставя само тази:
Why drink and drive when you can smoke and fly?
Видях я на една тениска преди няколко дена и доста се смях.![]()
Преди да кажеш нещо,обърни се назад и погледни напред.
Никога не говорете лошо за себе си,вашите приятели сами ще направят това.
Не всяка кал е ле4ебна..