- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Страх.....Имам ли основание да се притеснявам?
Здравейте!Аз съм едно 24 годишно момиче,което иска да сподели една своя история за един свой страх.Знам, че темата не е много за този форум ,но все пак реших да пиша.
И така,веднъж както си се разхождах по улицата един циганин, който минаваше по пътя с колело спря и слезе от колелото специално, за да ме огледа.
Помислих си това, защото както аз си вървех той се загледа в мен няколко пъти както си караше колелото. След това уж продължи по пътя, но в един момент спря ,слезе от колелото и се качи на тротоара по който аз вървех, но спря доста по-напред с цел да ме изчака да мина а той зад мене да ме оглежда. И така спря напред на тротоара и уж се правеше, че не ме забелязва....в смисъл такъв да не се усетя аз и да мина, но аз усетих че спря заради мен,уплаших се и реших да пресека от другата страна на пътя на другия тротоар.
Но в този момент той забеляза, че се готвя да пресичам и той най- нагло пресече преди мен и отиде на другия тротоар, там където аз се канех да пресека. И застана и пак чака да мина и ме гледа най-нагло.
Аз уплашена нямаше какво друго да направя и минах по този тротоар, при което той продължи да ме гледа нахално. Понеже много силно се уплаших реших да вляза в един магазин с цел нахалния циганин да се махне. Така и направих, влязох в един магазин, при което той след известно време забелязах че се махна.
Тогава по най-бързия начин излязох и се отправих към къщи. Преживях огромен страх. Тъй като минавах всеки ден по тази улица си помислих че и друг път ме е виждал и може би ме е набелязал и иска да ме следи. Още повече се притесних и от факта, че много цигани се занимават с проституция и през ума ми мина мисълта да не са мислили да ме следят и отвлекат с такава цел.
Моля дайте ми някакъв съвет, вие от форума какво мислите по въпроса, имам ли основание да се притеснявам?
купи си сгъваем нож и наръгай циганина следващия път
ок, но ако ме нападнат повече циганина наведнъж?
тва което каза по добре не си го мисли да се случва ,лошо дори за подготвен мъж , носи си удобни обувки за да можеш да избягаш или НАЙ ДОБРЕ си подбирай маршрута да не минаваш през рискови местности
да те отвлекат изисква доста ресурс , най вероятно е искал да ти гепи чантичката с телефончето
ти в какъв смисъл кзваш ресурс....много хора или много акъл;
ми дори мангалите трябва да си направят план нали се сещаш , акъл трябва , после трябва купувач къде да те продадат , къде да те държат , износ и т.н. сложна работа
не си флашвай парите и телефона като си сама не демонстрирай че си заможна)))
що не си вземеш 1 кола примерно и с нея
Страхът няма да изчезне скоро, затова те е обвзела темата. Организмът ти иска да е нащрек за нова опасност, затова след преживяното продължаваш да изпитваш страх, това си е нормална физиологична реакция. Но трябва да знаеш, че опасността ти е преминала, такова нещо може би няма да ти се случи отново в близко бъдеще. Още повече, че чувството не ти помага, така че по-добре го игнорирай.
Ако ти направи нещо подобно, тва си е престъпление. Много се говори, че на престъпниците им се разминава, но не е точно така, особено този род престъпления. Известна сигурност получаваш от полицията. Е, вероятно, не достатъчна. Останалото е предпазни мерки. Гледай максимално бързо да прецениш ситуацията - дали действително те заплашва този човек. Ако да, извикай хора, крещи, бягай, без да имаш срам. Поведението му е провокативно, ти просто се пазиш. Ако нямаш опцията да ти помогнат или да избягаш, ползвай предмет за самозащита или оръжие. Купи си лютив спрей. Ако не разполагаш с оръжие - камък. Предупреждаваш, че ако се приближи, ще хвърлиш. Ако наистина се приближи - хвърляй.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
това как да го разбирам " Но трябва да знаеш, че опасността ти е преминала, такова нещо може би няма да ти се случи отново в близко бъдеще"? В какъв смисъл го казваш? А относно полицията как да се оплача като не мога да назова имена....
Както каза Чачо, купи си лютив спрей. Сподели с приятел или роднина. Добре си направила с влизането в магазина!
Минавайки през места, където не се чувствам сигурна, съм пробвала да говоря по телефона, за да хем да кажа на някой къде точно се намирам, хем да блъфирам, че ей сега ще ме посрещне гадже/баща. Мен ме успокоява. Но е по-подходящо, като е минало време и е сигурно, че страхът ти е ирационален.
Засега бъди предпазлива. Най-вероятно няма да се повтори и страхът ти постепенно ще отмине.![]()
да разбира се че съм говорила с приятели,казват че преувеличавам, други казват ,че който оглежда жената като стока не ти мисли нищо хубаво,още по-малко пък циганин..и така някак си страхът не ме напуска.....все си мисля че могат да ме нападнат няколко наведнъж и да ме набутат в някоя кола примерно...![]()
Последно редактирано от girl_12 : 05-29-2013 на 13:03
Благодаря ви за отговорите,но вижте най-много ме е страх да не би този циганин да е някакъв сутениор, и да иска да ме отвлече с такава цел, незнам много ме е страх.....
Другите правилно те посъветваха купи си лютив спрей аз от години дори през деня не излизам без такъв от вкъщи .
Не минавай от този път а си намери друг а пък и така ще разбереш дали наистина те следи . Ако те следи дори когато минаваш от други пътища съвсем спокойно и с пълно право можеш да отидеш в полицията .
Наистина тези работи са страшни защото много момичета ги отвличат с цел продаване зад граница а веднъж попднеш ли в ръцете им измъкването е много трудно . Може просто дао те е оглеждал но въпреки това бъди внимателна защото на такива ръцете им не са чисти . И по възможност не ходи сама и винаги дръж батерията на телефона си включена .
Смени си маршрута, никой не може да отвлече на голям булевард или оживена улица. Лютивият спрей е добра идея. Ако искаш си намери и дружка с която да ходите навън и да не си сама. И най-важното прави разлика между паника и реална опасност.
Чачо голям психолог се оказа (не хейтвам или от сорта). Подкрепям напълно мнението му.
Когато отидеш там ще кажеш че някой те следи и ще дадеш да му направят описание от там нататък те си знаят работата . Хъм сторило ти се е значи може ми просто от вътрешният страх се чувстваш несигуран и неспокойно . Може да си се объркала ако наистина си убедена тичай към полицията . Интересно ми е от кога си забелязала че уж те следи ?
преди няколко месеца беше случката,а това дето ви казах в квартала преди една седмица, btw аз съм от Пазарджик и целия град е само цигани.......
Значи ако тне е толкова страх досега да си отишла в полицията
Не се знае защо те следи дори не се знае дали те следи но все пак е редно да отидеш
Да и аз така мисля, но съм споделяла с родителите и те казаха че това са глупости, че си внушавам,циганин не можел да ме отвлече ,или ако наистина ме следи нямало да го покаже и тнт........
Последно редактирано от girl_12 : 05-30-2013 на 08:02
приятелите пък ми казват, той ако е сутениор няма да кара колело а ще е с кола и такива разни......смеят се на страха ми..
На 24 години защо слушаш родителите си може наистина да си въобразяваш но все пак ти си длъжна да се грижиш за сигурноста си ?
Може да те следи за нещо друго защото повечето момичета който ги отвличат с цел проституция не ги отвличат буквалон а ги прилъгват с обещания за работа и по добър живот. абе буквално им свалят звездите със скъпи подаръци и огромни обещания и после жестоката истина излиза на яве но тогава вееч е късно .
Много си права, в тези времена в които живеем е страшно.....не знаеш кой какво ти мисли....а за полицията никога до сега не сам ходила та малко ми е неловко; и даже много не разбирам как ще могат да ми помогнат в този случай...в смисъл такъв какво да кажа : мисля че някакъв ме следи и по-точно как да го опиша...плс.. светни ме малко;