Аз имам доста богата колекция с най-различни мисли на много известни личности. Ето тук съм избрала част от любимите ми:

Спокойно можеш да се наслаждаваш само на това, което можеш да загубиш без огорчение.
Жан Жак Русо

Ако нямаше жени, още щяхме да клечим в пещерата и да ядем сурово месо, защото сме изобретили цивилизацията, за да впечатлим приятелките си.
Орсън Уелс

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Паулу Куелю

Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... те се усещат в сърцето.
Хелън Келър

Раздялата за любовта е като вятъра за огъня - слабия гаси, а силния разпалва.

Една от най-вредните и най-опасни мисли е "Всички така правят".
Толстой

Имах мечта да имам часовник. Сега имам часовник, но нямам мечта.
Валери Петров

Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден.
Сенека

Правя разлика между изневяра и невярност. Изневярата се отнася до тялото, а неверността - до душата.
Кристина Кофта

На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът.
Александър Дюма - "Граф Монте Кристо"

Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш. За да има нови срещи, първо трябва да има сбогуване. А щом сте приятели, непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота.
Ричард Бах - "Илюзии"