- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Великите мъки на бебетата
Пффф...Глупости. "Великите мъки", както се изразяваш, ги изпитват родилките!Първоначално написано от triple-sss
http://www.jivotno.com/blqqqq - Дай 1 жълтица на рибката ми
Никой все още не може да докаже подобни твърдения. По принцип има смисъл бебетата да изпитват болка, така като майката по време на раждането, но каква е точно тази болка и доколко е силна, надали ще разберем
Дам, това беше казала и госпожата ми по биологияПървоначално написано от krem4et0
![]()
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Първоначално написано от marin4itu
И на мен ще ми го каже тая година![]()
Те бебетата нямат акъл и душа още, даже съм чувала че се раждат слепички но тук вече не знам.. така че заебете тия теории че виждали околния свят, усещали че се раждат за да страдат в гадния преебан живот и т.н..
Реват защото са им сплескани дробовете като на ненадут балон и при първото вдишване.. би трябвало да си е болезнено...
Освен тва на бебетата живота им е чуден. Мама ги обича с цяло сърце, те от време на време поревват, ама кво толкова...
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Бебета нямат развити органи,мозък и психика т.е. немогат да осъзнаят нищо което се случва около тях или да запомнят нищо в момента на раждането.В периода след раждането вече започва да се форимира всичко и тогава е най-важният период защото остава като белег в подсъзнанието им.
Ами съвсем възможно,понеже дробовете за пръв път започват да функционират,все пак си е шоково състояние за човешкото тяло.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
"дробовете за пръв път започват да функционират"
Значи преди да се родят са били мъртви така ли?![]()
Без въздух няма как да живее,преди раждането пак за работели,замо че не по същия начин.
При родилните болки матката се съкращава - мускулите й се свиват. А мускулите на матката са едни от най – силните в организма /по-силни са само дъвкателните/. При това матката работи на автоматичен режим - жената не може да контролира движенията й. Слушайки акушерите обаче, тя е в състояние да облекчи максимално своето дете по пътя му към белия свят.
И така, какво чувства раждащото се дете?
То изпитва стрес. За детето раждането е тотален потрес за целия организъм. Младенецът е седял девет месеца вътре на готово, а сега трябва да се движи, да диша, да крещи.
Дразнят го разгъващите се бели дробове, “скърцат” костите му, напрегната е нервната му система. Стресът е такъв, сякаш на възрастен човек не са му позволявали да спи едно денонощие и при това са го измъчвали със шумови децибели и са осветявали очите му.
То се задушава, когато майка му крещи силно и много. Има апарат, който отчита сърцебиенето на бебето. Той регистрира моментните честоти на сърдечните съкращения в течение на милисекунда и чертае крива, по която лекарите определят състоянието на намиращия се във влагалището плод. Ако родилката крещи, сърцебиенето на детето се забавя почти до спиране. Това означава много силен кислороден глад.
Знаете ли какво е това? Изтезание с найлонова торбичка на главата – опитайте само…
Страшно го боли! В родовите пътища детето изпитва направо колосална болка.
Представете си как нежната главичка минава през стиснатата “врата” на влагалището, когато си притиснат от всички страни от силни мускули, като в тясна клетка. Как може да му помогне майката? Като изпълнява заповедите на акушерите да се напъва по-силно.
Може да получи родова травма. Раждането само по себе си е травмиращ процес и майката може да бъде истинска вредителка. Ако тя крещи безконтролно, бебето ще получи подутина на главата. Това става, когато маточната шийка не е напълно разкрита и горната част на бебешката главичка вече е навън, а останалата част от тялото изпитва повишено налягане от страна на матката. В резултат на това кръвта се оттича към страната на пониженото налягане.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
аз в първия момент не съм проплакаланещо ми се е било запушило в дихателните пътища .. после сигурно много ме е боляло като съм проплакала
![]()
нищо не се знае
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Бебето не вижда непосредствено след раждането си. То практически изобщо нищичко не осъзнава.Първоначално написано от ramaiana
Ъъъ, раждат се слепи??? Не мисля така, това че си поспиват повечко и не им се гледа не значи че са слепи.Първоначално написано от jghgh
Но съм чела, че бебетата виждат наобратно (с надолу главата
) но след като свикнат със средата почват да виждат нормално.
![]()
по темата и аз мисля че е от първата глътка въздух![]()
е как така нямат душа? айде акъл да ама душа...Първоначално написано от jghgh
![]()
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Чакайте малко,във анатомията на човека няма понятие душа.Какво е душата?Първоначално написано от KuKla Na KoNcI
Душата не е материя неможе да се усети,да се пипне,нея я има като понятие в психологията и философията...
И за акъла мога да кажА същото няма човек без мозък,за акъл може би се взема някакъв умствен процес или нещо подобно незнам.
Но точно за тези две неща няма място в тази тема и двете не са материя и нищо свъзано със анатомията.
Защо трябва да е свързано с анатомията, за да проплаче едно бебе?![]()
според мен,повтарям, внимание, според мен бебетата изпитват болка след като вдишат за 1ви път (което е логично) и затова плачат, но и не изключвам страха от всичко ново. Бебетата виждат след като се родят. но размазано. (не на обратно това ми се струва малко невъзможно)
Не съм съгласна, че човек се ражда без душа!!!
(#) ...thats a cookie...
Е добре,уникални сте. Ами какво е анатомия на човека...дробове,сърце,край ици,глава Философията ви до никаде не стига...
Искам някой да ми обясни какво е душа?
Е то органите и нервните му системи още не са се оформили напълно,но било усещала болка....да не говорим че дори и мозъка не е оформен и дори да приема сигнали от нерната система няма как да ги разпознае.По скоро е стрес от колкото болка,това което те "изпитват".
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
как ще изпита стрес след като не можело и болка да изпитва... по тая логика бебетата не усещат нищо.. и защо плачат? пффабее ....
(#) ...thats a cookie...
е явно не можем да разберем точната причина.
![]()
Има мнения, че бебето като се ражда, е с пълнотот си съзнание, и че разбира в какъв свят се е родило, но постепенно загубва тези спомени.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Условните рефлекси се отнасят за животните.Първоначално написано от Кръчмонавт
Значи ти нямаш условни рефлекси![]()
![]()
хахахахахаххахаха
В интернет пише че са присъщи за животните.Първоначално написано от k`man
![]()
Нали се сещаш защо когато доктора ти удари сухожилието под капачката,какът ти ритва....проверява ти рефлексите!
Не знаех че се наричат условни.Първоначално написано от k`man