- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- как сте се чуствали когато сте загубили близък човек?
Наскоро загубих много близък човек и не мога да го преодолея.Когато се сетя за него винаги плача. Кажете ми моля ви как сте се чуствали вие когато сте губили близък човек. Може също да ми кажете и как да спра да плача. Благодаря ви предварително!
КоГаТо СлЪнЦеТо ИзГрЯвА и РаЗпРъСкВа СвОиТе ЛъЧи, Ще Си СпОмНяМ и НиКоГа Не Ще ЗаБрАвЯ мОмЧеТо С нАй - СиНиТе ОчИ ! ! !
Edinstveniqt na4in e samata ti da se uspokoi6 nikoi nemoje da ti pomogne.Dai si malo du6evno spokoistvie.Normalno e da si pla4e6 za blizkiq 4ovek,no trqbva pove4ko da se sdarja6.Izlizai s fr-tata navan zanimavai se s ne6to,koeto 6te ti otvle4e vnimanieto pone za mig.Uspeh4e i dai go po-spokoino,znam 4e e tejko!!![]()
дРъПнИ мЕ нА сИлА, рЪцЕтЕ мИ хВаНи..нАкАрАй мЕ дА вИкАм бЕз дА мЕ бОлИ пРеХаПвАй уСтНиТе мИ, еЗиКа мИ сМуЧи О, нЕкА вЪрШиМ лУдОрИи дО зОрИ {P}
Когато преди доста години изгубих дядо ми, Бог да го прости, не бях на себе си и плачех много. Дори сега, като се сетя за него ми става кофти, но и да искам не мога да го върна...а какъв печен дядка беше...![]()
Незнам как да ти помогна... не мога да ти кажа как да го преодолееш... и на себе си не мога да помогна.Преди 7 месеца изгубих един невероятен човек.. завианги.. все още не мога да го приема.. не мога да повярвам че няма да го вида никога повече...почувствах се наиситна зле.. предадена,излъгана.. с едно чувство за вина в мен,че е можело да прекарам повече време с него,макар и псоелдните емсеци от живота му да му гостувах по-често..незнам...направих и грешката да отида на поклонението.. да го видиш лежащ,студен..и тези думи остават в съзнанието завинаги..случва ми се вечер като не мога да заспа и се замисля да се разплача..не мога да контролирам емоциите просто.. като се замисля така е като обичаш някой безумно много и го загубиш...
ПП. става дума за дядо ми.. просто беше страхотен..няма втори като него и ужасно много ми липсва.. бог да го прости..
Първо - гняв.
После - самота.
Всъщност страдаме заради самите себе си, какво сме изгубили ние, колко много ще ни липсва.
Години по-късно се замислям какво им е било на другите, по-близките му хора.
Здравей.Само мога да предполам,колко ти е тежко.Загубата на близък човек,се преодолява изключително трудно,понякога чрез помоща на психолог.
Помъчи се да потиснеш поне за малко сълзите и болката и да си кажеш, че живота продължава.Няма как да върнеш,починалия човек, колкото и да ти се иска.Не се затваряй в себе си а потърси отдушник,рисувай,слушай музика,въобще ангажирай вниманието с нещо,което да те отдалечи от неприятната и болезнена мисъл.
Нищо не е в състояние да заличи мъката ти,но поне направи опит да я смекчиш и да не страдаш толкова много.
Колкото и банално да прозвучи-"Времето лекува"-рано или късно ще дойде момента в който ти отново ще стъпиш на крака и ще продължиш напред.Бъдещето е пред теб,не позволявай на тъгата да ти попречи да живееш пълноценно.Не може цял живот да оплакнаш нечия съмрт-знам че звучи неприятно,но това е самата истина.
Може би сега,той/тя е на едно по-добро и красиво място и бди над теб.Успокой се,всичко ще премине,не се страхувай.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Както и в любовта така и при загубата на близък ВРЕМЕТО ще помогне.Изумително е как това клише може да намери приложение в толкова много трудни и тежки ситуации.Да няма да успееш да го забравиш но ще успееш да забравиш мъката си и страданието.Щом съдбата е решила да си отиде нека така да бъде.Ние не можем да променим съдбите си и не можем да ритаме срещу тях!Каквото е отредено да се случи така ще стане.След време ще се усмихнеш и ще осъзнаеш че той/тя е на по-добро място! Не се отчайвай а вярвай в това! Всичко ще бъде наред! Лека вечер!![]()
Аз като загубих чичо ми,после дядо ми ми беше много кофти ревах нали,но незнам как точно да се изразя още не мога да го повярвам че по-вече никога няма да ги видя и си мисля виж ся утре ше ги срещна и така...![]()
Когато пра-баба ми почина не разбирах нищо. Просто един ден майка ми дойде и каза: баба почина. Тогава дори не знаех смисъла на тази дума. Даже на погребението и не съм ходила...бях прекалено малка
Когато баба ми почина...също все още бях много малка. Но сега рева от време на време, когато се сетя за нея....
v4era dqdo mi po4ina postoqnno pla4a mnogo mi lipsva imam sushtiq problem i az vse pla4a kato se setq za nego (dori i sega) ako sama ne se uspokoq koi drug!?!? misli za neshto drugo
edit: dqdo mnoy mi lipsvash i mnogo te obi4am![]()
![]()
![]()
НямA ве4е стрAcти и секCът стAна кат0 здPасти...
Не съм губила близък човек,дядо ми е починал когато съм била съвсем малка и не помня и не съм осъзнавала,но е трудно да забравиш бих казала невъзможно но с времето се свиква минали са вече 11 години а маика ми все о6те не вярварва,че го няма трудно е много е трудно но трябва да се упокоиш все пак живота продължава и трябва да се стегнеш.
Music is a higher revelation than all wisdom and philosophy
Разбирам какво е да загубиш близък човек.
Първо ми става много тъжно,после изпитвам гняв..
Чувствам се празна,не говоря почти,не се храня..
След 2-3 месеца горе-долу се съвземам и продължавам на пред.
По принцип никога не съм плакала за конкретен човек,освен за
най-добрата ми приятелка,която почина..
Това беше най-голямата ми загуба...от тогава се промених много
и наистина трудно го преживях..и все още не съм напълно..
Когато се сетя се депресирвам..![]()
Walk go home boy...
На мен ми се е случвало 2 пътиСамо, че тогава съм била много малка и предполагам, че просто съм го приела като нещо, което е трябвало да се случи...
Наистина е много тежко,когато загубиш близък,било то роднина или добър приятел...Но с месеците,при някои хора-с годините,се преодолява.Животът ти продължава!
Преди 9 месеца наръгаха с нож мои близък приятел-не можаха да го спасят.Тогава за първи път разбрах какво е да загубиш някои близък..2 месеца по-късно почина дядо ми..сънувала съм го с вечери,само за него мислех и ми беше само пред очите...
Август месец поради лекарска грешка почина една моя мн добра приятелка-беше на 19 години.Познавахме се от 3-4 годишни хлапета,и живеехме къща до къща...
Неможете да си представите как се чувствам всяка сутрин(тръгвайки за училище) когато минавам покраи неината къща и й виждам лицето на некролога..
Сълзите си съм ги крила,пред никои не съм плакала-нищо чудно да са ме мислели за безчувствена кучка..Бях толкова дезориентирана и сдухана,че нямаше на къде повече..Пък на всичкото отгоре и кучето ми сгазиха....Бях пред прихически срив..
![]()
Но както се казва-времето лекува..
Аз знам не съм идеална..инат съм,устата,реална..наивна,п
на мен баща ми почина преди 3-4 години и все още ми е болна тема.
Ама казват че времето лекува.
![]()
Sega 6te spodelq ne6to koeto ne obi4am da govorq za nego,no da se nadqvam,4e 6te ti olekne kato znae6 4e men pove4e me boli ot teb.
Zna4i predi 2 godini po4ina i posledniq 4ovek ot proklqtieto ni.
Az taka mu vikam tai kato ot 2001 god do 2005 prez dekenvri mesec sredata umira6e po edin rodnina ot edna i su6ta bolest rak na surceto.
Purvoq dqdo mi sled tova pra dqdo mi sled tova lelq mi sled neq svako mi i nakraq pra baba mi.Ostanalata 4ast ot familiqta treperex me i neznaexme kakvo stava i koi 6te e sledva6tiq.No moqta sega6na babka s koqto si jiveq otide na vra4ka i tq kaza,4e imame napravena magiq ot zli xora i tam za nam kolko si leva 6te razvali magiqta.I nz kato 4e li podeistva.Ot 2 godini nasam vsi4ki sme jivi i zdravi da 4ukna na durvo.
Ne si izmislqm taq istoriq da te nakaram da se po4uvstva6 po dobre ami prosto ti kazvam istinata.S takova ne6to znae6,ako ne e vqrno 6ega ne biva.Taka,4e vsi4ko e taka kakto ti go pi6a.Az puk m/y nqma da ti kaja kakvo mi be6e togava na men.5 godini bez da se usmixna ot surce.bqx kato paraliziran prednite 2 godini do sega ot 6oka koito izjivqx.Mi to az bqx po4nal samo dead peopple da sanuvam.Celiq poten se subujdax posred zima.
Tova e koeto iskax da spodelq tuk s teb
ми на мен ми е страшно гадно когато загубя близък човек... както се казва : '"Човек оценява това което има чак след като го загуби "![]()
ужасно..........![]()
тази година 1 ден след рождения ми ден почина един близък от инфаркт /е.. аз разбрах малко по-късно;майка ми не искаше да ми разваля настроението../ ... много се надявахме да се оправи след една операция;която претърпя;но.......![]()
чак ми се ревеше.....![]()
![]()
![]()
![]()
Чувствам се зле, чувствам се празна, чувствам се като пребита и след това сгазена от влак. Изпадам в нервна криза, не се храня, не спя, не говоря с никой.. Трима мои приятели починаха, и тримата ужасно млади, още не видели нищо от живота.. Преди 2 години починаха 2-ма, преди 6 месеца загубих и трети.. боли ме.. ужасно ме боли, но гледам да не го показвам пред хората.... смея се а ми се плаче, от както се случиха тези трагедии не съм се смяла истински, нито пък се радвам на празници или рожденни дни.
баща ми почина преди 3 години почти .. но все още не мога да го преодолея и няма никога да го направа.. но мила времето лекува ..![]()
Успокоението ти е - и да ревеш и да не ревеш - пак същия кур. Нищо не можеш да направиш, така че си мисли с главата винаги, за да те контролира тя, а не ти нея.
Don't tell me what I can or can't do !
Ужасно.![]()
Чувствам се ужасно и изпадам в дълбока депресия;(
Make-up is essential .. Fashion is my life .. Music is my therapy .. Friends are precious .. Time is uncontrolable .. Bitches and Hoes aren't worth my time .. Individuality is everything!!! ;]]
пак същото