- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно?
Последно прочетох "Куджо" на Стивън Кинг, а в момента чета "Фирмата" на Джон Гришам.
Живейте в реалността!
"Кръстоносен поход" на Робин Йънг, а преди това "Братството" на същата.
Поробила съм се със летния списък... последно прочетох 'Хамлет' на Шекспир, утре отивам на библиотека за някоя друга и най-вероятно ще взема 'Граф Монте Кристо' :]
-Къде са хората - попита най-сетне Малкия принц. - Човек се чувства малко самотен тук
-Човек е самотен и сред хората - отвърна змията.
Нежната спирала
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Довърших "Кланица пет" на Кърт Вонегът. Сега чета "Прекрасният нов свят" Олдъс Хъксли
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
дадоха ми Свещеният крал . някой ако го е чел да сподели мнение![]()
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
Последната "Прекрасния нов свят", а сега “Историята на О.” на Полин Риг
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
И аз искам книгата на Хъксли да прочета, между другото на български не излезе ли като Храбрият нов свят.Първоначално написано от HardcoreSyndrome
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Не. Прекрасният нов свят еПървоначално написано от Ilikeliljon
. Много стабилна книга!
Знам че е хубава, чувал съм за нея, но от другаде. Историята е силно символична за днешното общество. Иначе да, така е излезнала на български в оригинал е Храбрият нов свят (на английски с оригинално заглавие Brave New World), което няма как да се преведе Прекрасният, но щом така се решили здраве да е.![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
А за кйакво се разправя в тази книга ?Първоначално написано от Ilikeliljon
Съвсем накратко от моя източник знам, че се разказва за човек попаднал в общество, в което всички са слепи и смятат това за нормално и се опитваш да ослепят зрящия, който е попаднал между тяхПървоначално написано от crust5
![]()
![]()
Последно четох на Роджър Зелазни - ''Просто шеметен фарс"
В момента - "Тъмната кула" на Стивън Кинг
The principles of lust are easy to understand
Do what you feel - feel until the end.
The principles of lust are burnt in your mind
Do what you want - do it until you find love.
Четох на Стивън Кинг - "Гробище за домашни любимци" . Сега чета "Разкази и Гераците" от Елин Пелин.
“ А ти сигурно си мислиш,
че животa е игра?
Ако “Да” - тя е доста хардкор игра.. “
Прочетох "Plexus", сега съм на втората част "Sexus" Хенри Милър
Наслаждавам се на Вежинов, препрочитайки една повест.Велик е.
За близо три дена прочетох: "Добри поличби" Тери Пратчет и Нийл Геймън и "Sexus" Милър, сега се започна "Nexus" последната от трите на Милър!![]()
Вмомента препрочитам "Железния светилник" На Талев,а последно четох "Подсъзнанието може всичко " на Кехоу.![]()
Довърши го, няма да съжаляваш!Първоначално написано от woshata
В момента съм на "Ана Каренина".
Audio ergo sum