.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 50
    Мега фен Аватара на quench

След вашата пълна издръжка...?

имаше теми "колко джобни получавате" и прочее
    е, тук случаят е по-различен - след джобните, след храната, дрехите, учебниците, телефоните и всичко друго, което получавате, вкл. и подаръци - колко пари остават на домакинсвото ви, според вас?

помислете - родителите ви каква заплата взимат, дали семейството ви живее на кредит и прочее

сега разни комплексирани мацки и пичове ще ме обвинят, че искм да ги накарам да изпитат вина - няма такова нещо

интересно ми е колко от, айде, по-порасналите, си дават сметка за живота си

Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Майка ми е хедонист и гастроном и харчи адски много пари за домакинството,за храна,развлечения и така нататък.Също така тя много ми се дразни ,че спестявам и съм нещо средно между Каробочка и Плюшкин..

Единственото нещо за което си позволявам да искам пари е за концерти или за пътуевания (в страната),а за дрехи,обукви и гримове никога не съм искала-те са ме карали.Даже преди 2 седмици майка ми се разплака,омолявайки ме да си купя ботуши на висок ток..

Преди да почна да работя ми даваха около 7 лева джобни,сега аз си ги изкарвам,че и отгоре.

Нашите са зъболекари,така че ,слава богу не сме имали проблеми с парите..
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Живеем на кредит.
    От 2-3 банки, ако не и повече, сме взели кредит.
    Общо взето в моето семейство е много сложно.
    Но някак си майка ми се справя с всичко..., ако бях на нейно място до сега хиляда пъти да съм си сложила въжето.

едит : или да изгоня 2-3ма човека от къщата!
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Ami tati ima firma za nedvijimi imoti i daava krediti ... ami s parite vinagi sme bili super ... amii ... na sedmica mi davat po 30 leva ( 5 lv na den), a ako mi potrqbvat o6te za drtehi i razni drugi iskam pak ...
    LiUboVTa e PeSeN No NqMa PeSeN BeZ KrAi ... ♥ ♪♫♪ ....

ne jiveem na kredit...pari vka6ti vinagi e imalo slava na boga i za momenta polu4avam djobni ot 5 do 10 lv a kato si haresam ne6to kazvam a maika mi i tq mi dava pari

Град
    Плевен бе!
    po4ti vyv sqko semeistvo ima momenti v koito trqbwa da se spestqwat pari ;| ne znam kak stoqt neshtata pri nas zashtoto nikoi v semeistwoto ne obsyjda s men mese4nite dohodi ;| i se pak djobni vinagi sym imala 4e da mi stignat a za drehi i razni takiwa neshta ot sorta ne sa mi otkazvali kogato poskam :\
    Do you see how mutch I need you right now ?

Град
    Plovdiv
    майка ми е абсолютен работохолик... кредитен инспектор е и има доста висока заплата. Има определен брой кредити, които трябва да направи на месец и ако направи повече и се плащат допълнително... и така все гледа да изкара нещо допълнително, работи по 8 часа и се прибира с едни огромни папки и в къщи по цяла вечер пише... супер мн ми е жал за нея, че не й остава време за друго и затова гледам да не прекалявам със "мамооо харесах си една блузка/ботушки/дънки" и прочее... досега не са ми отказвали пари или най много да ми кажат изчакай няколко дни и въпреки това гледам да се купува само необходимото без излишни глезотии...

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    У нас винаги се е избягвало харченето на пари за глупости (телевизори(имаме общо 2, най-новия от които е от 1994), телефони, коли, скъпи дрешки, забавления) и се е наблягало на важни неща (най-вече образование, ядене, сметки, здравеопазване). Ако кажа "искам кола" ще ми се изсмеят; ако поискам да ходя на частни уроци за 15 лв на час, веднага ще се заделят. Затова харчим много по-малко отколкото наште изкарват и винаги остават пари. Със сигурност знам, че имат доста спестени пари, но не съм говорил с тях за това.

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    Аз сама се издържам-сестра ми също.
    Докато бях ученичка и живеех с нашите винаги съм получавала каквото искам.Хубавото в случая е,че са ме възпитали достатъчно добре,за да се съобразявам и сама да се сещам.Дори и в някъв период(1997 мисля,когато имаше криза в страната) да сме нямали пари,винаги ми е било осигурявано всичко и не съм усещала.
    Единственото нещо,което не биха ми купили е кола.И не заради парите,просто ги е страх,че ще се пречукам някъде(не че аз няма да си купя де).
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Да бъда ли откровена?

Нямам много и страхотни дрехи, не разполагам и с много пари (джобни), но би било странно, ако имах, защото с учителската заплата на майка ми, интересно от къде ли щяха да идват.

И въпреки това не ходя гола и не съм умряла от глад. Имам достатъчно и за да изглеждам добре, да си позволявам разни дребни глезотии от време на време.
    Не мога да кажа, че имам всичко, което искам (може би и списъкът ми е прекалено дълъг), но заради това се стремя към самостоятелност и доходоносна професия, защото парите за мен са прекалено важни. И ако сега се примирявам и си казвам "абе, майната му, и така съм си добре", то не си представям такъв живот утре.

Да, ограничавана съм откъм разходи, майка ми постоянно ми дава отчети къде отиват парите (без аз самата да се интересувам, явно иска да знам), но се търпи.
    Собственост на Canis_Dirus

Никога не съм била лишавана от нищо.
    Но се съобразявам с възможностите на семейството.
    Майка ми работи в цигарената фабрика и взима добри пари... Иначе ние живеем в голяма,наша си къща.
    Баща ми пази някаква вила в Драгалевци на някакъв си богаташ,и доколкото съм запозната,също му плащат добре.
    Съобразявам се с възможностите на семейството и не настоявам да имам всичко на момента.

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Вкъщи сме 4 деца. И 4-мата сме студенти като големия ми брат е в САЩ. Една колежка ми зададе въпроса: "Вашите как ви изхранват?" Ами имат си частен бизнес и честно казано не им се меся в нещата. Не са ми отказвали нищо, но и аз не гледам да съм нагла.

Град
    shumen
    Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_
    Да бъда ли откровена?

Нямам много и страхотни дрехи, не разполагам и с много пари (джобни), но би било странно, ако имах, защото с учителската заплата на майка ми, интересно от къде ли щяха да идват.

И въпреки това не ходя гола и не съм умряла от глад. Имам достатъчно и за да изглеждам добре, да си позволявам разни дребни глезотии от време на време.
    Не мога да кажа, че имам всичко, което искам (може би и списъкът ми е прекалено дълъг), но заради това се стремя към самостоятелност и доходоносна професия, защото парите за мен са прекалено важни. И ако сега се примирявам и си казвам "абе, майната му, и така съм си добре", то не си представям такъв живот утре.

Да, ограничавана съм откъм разходи, майка ми постоянно ми дава отчети къде отиват парите (без аз самата да се интересувам, явно иска да знам), но се търпи.
    +1

absolytno sa6tata sityaciq bace
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Общо взето от много малка знам нашите с какви пари разполагат и съм била наясно, че се плащат сметки и т.н. И, че, ДА, парите се стигат за всяка глезотия.
    Едно не ми е ясно - какви магии е правила майка ми преди години и как с парите, които са имали в наличност, с баща ми са отгледали 3 (почти ) нормални деца. В смисъл... евала й за това, което е правила, не знам как е успяла. И през това време е имало неща, които са ми отказвали, ама пък голяма работа, не съм умряла.

Сега пак знам колко пари взимат нашите, знам колко плащаме за ток, вода, парно и т.н., а на майка ми не й се налага да прави заклинания и чудеса от геройство. Аз обаче съм свикнала, че за да получиш някои неща трябва да направиш повече от да помолиш мама и тати за парички. И по тази причина не тегля пари от подвижните банкомати за всяка прищявка. И с ръка на сърцето мога да призная че ми доставяше 100 пъти по-голямо удоволствие да си харча лично изкараните с труд пари.

Saatana vittu perkele hate crew!

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Аз се чудя как има хора, които вземат от родителите си по 20-тина лева на ден. И същите си знаят че от време на време с още 200-400 лева от мама и тати отиват да си купят дрешки.

На мен ми е неприятно да искам пари от родителите ми и затова не го правя често. Не съм научен д асе глезя и получавам колкото ми дадат, даже доста често питам защо ми да ват пари, а отвоговора е "да имаш"

Ами, наще ми дават по 5-10 лв за дневни и понякога по повече за дрехи или материали за курсовете... такси за курсовете и т.н. На ясно съм, когато нямат много и не им искам. Мисля, че е напълно нормално родителите ти да ти дават пари, преди да навлезеш в определена възраст и да се установиш като самостоятелен човек...
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Oх мен ме е страх от отг на този въпрос.Сега особено като съм 12кл...и такси и балове и простотии...и по 40лева месечно джобни,и да ме изхранват кото съм лакомо..дрехи си зимам секънд хенд като ми останат от джобните обикновено...амаа...абе пак наще не взимат големи заплати ии...абе нз страх ме е дали аз ще успея да се реализирам така,че да мога да им върна инвестициите в мен

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Аз се чудя как има хора, които вземат от родителите си по 20-тина лева на ден. И същите си знаят че от време на време с още 200-400 лева от мама и тати отиват да си купят дрешки.

На мен ми е неприятно да искам пари от родителите ми и затова не го правя често. Не съм научен д асе глезя и получавам колкото ми дадат, даже доста често питам защо ми да ват пари, а отвоговора е "да имаш"
    Всъщност аз съм на същото мнение..
    What you give is what you get!

[/color][/b][/quote]На мен ми е неприятно да искам пари от родителите ми и затова не го правя често. Не съм научен д асе глезя и получавам колкото ми дадат, даже доста често питам защо ми да ват пари, а отвоговора е "да имаш" [/color][/b][/quote]
    И в семейството ни е така. Пък и аз никога не съм им търсила гледам да събирам пари, знам как се изкарват тези пари

мхм, получава се като във вица за парадоксите в СССР

никой нищо не работи, но планът се изпълнява

планът се изпълнява, но няма какво да се купи

няма какво да се купи, а опашки навсякъде

опашки навсякъде, а никой няма пари

никой няма пари, а всички имат всичко

всички имат всичко, но всички са недоволни

всички са недоволни, но всички гласуват "за"

схващате логиката

Oт както работя парите ми стигат за всичко и мога смело да кажа,че дори живея на 'широко'
    Заплатата ми е 3,50лв. на час удволетворява ме напълно живея с родителите ми те ми плащат само сметките.
    Като по-малък получавах макс 3 лева на ден джобни никога не съм нахалствал за повече макар и средата да ми е била съставена от пубери дето им дават по 50лв.джобни!
    Light The Universe

Цитирай Първоначално написано от Valar
    родителите ми те ми плащат само сметките
    alas, my friend

аз работя по 10 дена само за да си платя сметките де факто....

тука са телефони, води, ТЕц, токове, нет, кабеларка, джейсеми и прочее мизерии

Цитирай Първоначално написано от quench
    Цитирай Първоначално написано от Valar
    родителите ми те ми плащат само сметките
    alas, my friend

аз работя по 10 дена само за да си платя сметките де факто....

тука са телефони, води, ТЕц, токове, нет, кабеларка, джейсеми и прочее мизерии
    Нета съм си го претплатил с пари спечелени от бачкане по морето телефона с мой пари го зареждам!
    Единственото което ползвам и не плащам е ток и вода
    Все пак съм почти на 19 живея с родителите си и няма как не знам ти как си бил на мойта възраст
    Light The Universe

Голям фен
    Аз....уча. Аз....ще уча.....Аз ще се старая да гладувам колкото се може повече, но Само да уча, без да работя. Не съм Америка. За мен важното е, детето да се изучи. После как ще живее. Смъртния грях е невежеството....Работейки ти си един вид малката курва на света. Извинявам се за израза.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от Сладичко_bi
    Аз....уча. Аз....ще уча.....Аз ще се старая да гладувам колкото се може повече, но Само да уча, без да работя. Не съм Америка. За мен важното е, детето да се изучи. После как ще живее. Смъртния грях е невежеството....Работейки ти си един вид малката к***а на света. Извинявам се за израза.
    ?!?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си