HePeAJIeH каза, че не можеш да носиш маска пред един човек завинаги, но аз не споделям точно мнението му. Един човек носи много маски, особено ние младите хора, които някои понадрастнали ни може би с право ни описват като "пъпчиви пубери", макар че всеки си знае как да се грижи за себе си и кожата си. Когато ти се запознаеш с един човек ти вече имаш някаква идея какви искаш да са вашите взаимоотношения и как искаш да се държиш пред него и с него и обиквенно този начин е малко или много по-различен от държанието ти с другите хора, които си е един вид маска, която слагаш и никога повече не махаш, освен ако не решиш да го направиш насилствено. Засега в темата за уважението не видях мнение, на което бих могъл да опонирам и да завържа нещо като дискусия, в която да представя своите виждания и аргументи под формата на спор, а не просто като суха информация, която би ми било и трудно да напиша. Друго си е, когато друг човек с мнението си те е насочил към подбора на правилните контра-аргументи. Аз уважавам всеки един човек, най-малкото, заради това че съществува. Отдавам това уважение на всеки, а не го карам да го печели. Защото така превръщам своето уважение в нещо специално, а то не е такова. Аз не съм повече от другите хора и следователно моето уважение не е нещо, за което някой трябва да се бори. А ако искам някой да се бори за моето уважение това означава, че той е паднал по-ниско от мен, защо тогава да го уважавам. А и как да уважавам себе си тогава, щом съм накарал човек да изпадне в такова положение?