Виж, не се обиждай, но изобщо не си била нито тактична, нито мила... "Ко стана с отговора" и разни други изцепки - на никой човек (особено на 14-годишно момче) не би му станало приятно да го притискат за каквото и да било, че и да използват нахални изрази към него, а "Ко стана с отговора" си е нахален и невъзпитан въпрос. Да не говорим пък за това как го наричаш - "бахти тъпака" - еми и аз ако бях момче, щях да те отбягвам. С малко повече обноски и по-дискретно отношение (и разбира се без да го притискаш), нещата щяха да се развият по друг начин.
Естествено е да не ти отговори, дори и да си била по-мила и възпитана към него. Той не те познава добре (ако изобщо те познава) и не може изведнъж да му сервираш "Сега близки ли ще сме си или няма да имаме нищо общо?" - който и да е ще каже второто, и то само защото не те познава и все още му е все едно дали ще има нещо общо с теб или не. Постави се на негово място - някакво момиче идва, признава му чувствата си и "Сега близки ли ще сме или не?" - не става така. Близостта, както и приятелството не се определят с въпрос и отговор. Така можеш да се сближиш с дете в детската градина - "Хайде от днес да сме приятелки" - "Добре" и готово, но вие сте тийнейджъри вече - за съжаление тук нещата не са толкова прости.
Мога да ти дам 1-2 съвета, които може и да не върнат това момче, но ще ти помогнат да спечелиш някое друго:
- Дръж се по-мило и възпитано с хората ("Ко стана с отговора")
- Не говори глупости зад гърба на който и да е ("бахти тъпака")
- Не принуждавай никой да ти бъде приятел (и разбери, че не става само като попиташ някой дали иска да ти е приятел)
Това е от мен. Успех!