- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Напечена ситуация вкъщи
Здравейте!
Малко е дълга историята ми, ама ситуацията е сложна..![]()
Та... от доста години майка ми и баща ми не се разбират - вечно са се карали за всичко. Преди няколко години се преместихме в къща и тук има доста повече работа и разходи => повече поводи за скандали. Карат се за това кой колко пари печели, кой каква работа върши.. карат се и за мен и брат ми. Ние двамата не понасяме баща ни (има си причини, които предпочитам да не изтъквам) и той го знае. Той си мисли, че отношението ни към него е породено от някакви заговори на майка ми, което не е вярно.
Скоро баба ми (по майчина линия) се премести у нас и сега е още по-сложно, защото тя се опитва да плете интриги и да си въобразява, че наще ще й вземат пенсията и ще я изхвърлят...Майка ми ни се кара, че не сме вършили нищо в къщата (нищо, че целият ремонт го правихме аз, баща ми и брат ми) и че само сме създавали проблеми, че сме ги игнорирали и т.н. Това за игнорирането е вярно - наистина не се интересувам те какво правят и т.н., но как да се интересувам, при положение, че все глупости вършат?! Хора на тяхната възраст да не могат да си скопосат живота е просто... жалко.
Брат ми е студент, а аз съм на 17 и имаме намерение скоро да се изнесем на квартира 2мата. Когато споделих с майка ми, тя го прие като "заплаха" и вече всяка втора дума й е "Да, махайте се, нали ни мразите... " и т.н. Не мога да отрека, че отношението ми към тях двамата не е хубаво, но те са си го заслужили с всичките глупости и тъпотии, които вършат, включително и това, че няколко пъти са се били, колили и т.н.
И сега се чудя дали да сконя глава и да се правя на добро дете, в името на мирното ни съществуване (въпреки, че пак ще има проблеми от тяхна страна...) или да си държа на мнението до край?![]()
Благодаря на тези, които прочетоха романа ми... приемам всякакви съвети![]()
With every new day
Your promises fade away
It's a fine day to see
Though the last day for me
It's a beautiful day...