- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да пишем правилно /граматика/
Страхотна тема !!
Да ви питам .. дали някой от вас не е посещавал курсове при Марта ДжалеваТя ме научи да пиша правилно (макар и в 7-ми клас
![]()
)
Бъди по-умен от другите хора, но не им го показвай !!! :P
Усмивката е моята запазена марка !!!!![]()
Абе колкото и теми да правите,не се научи от някои индивиди,че това НЕ ЗНАМ,се пише отделно.Пунктуацията-добре.Във форум сме,обаче пък да ми пишат 'НЕЗНАМ'.
О,а някой да е срещал - 'неиЗкам.'...
Алелуя!![]()
ПунктУацията не е добре.![]()
Грррррррр.. и аз сгафих.Точно пък да тая дума ли трябваше...
Хах..
![]()
![]()
Чак се смея на себе си.
YouCantStopMe .. права си. Много голяма част пишат " НЕЗНАМ" , а това е грешно..!!
Темата е хубава. Дано някой се научи на малко граматика.
И запомнете , че се пише " Не знам ". Две отделни думи. Просто и лесно.
Запомнете , че преди - ама , ала , но , че , за да и т.н. се слага запетая.
За още нещо се сещам сега.
Всяко изречение започва с главна буква. На края на изречението може да се постави - точка , въпросителен , удивителен , многоточие. Двуеточие , ако следва пряка реч.
Много се радвам , че имам такава учителка.
Научила ме е на правопис , пунктоация , граматика и т.н.
^Сигурна ли си?И ти сгафи.![]()
Пише се пунктуацияПървоначално написано от iiordanova
![]()
Loko Sofia![]()
Manchester United![]()
Учила ли те е, че не се пише всяко изречение на нов ред?Първоначално написано от iiordanova
![]()
Много полезна тема. Като видя "незнам" ме хващат бесните. НЕ ЗНАМ!
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Е,то и аз много често пиша всяко изречение на нов ред,но само тук,във форума.
Иначе не е така.
Просто тук така си ми харесва---> ще си пиша изреченията на нов ред.![]()
Да , учила ме е , че не всяко изречение е на нов ред.
Така ми е по - пригледно.![]()
И аз естествено пиша само тук във форума.
В училище НЕ е така.
Не знам защо някои от хората тук ги дразни това.
Много се дразня когато гледам на някой от класа тетрадката и вътре пише Аз съм В вип стая С сини одела .. (беше пример)
Абе научете се бе хора ..
! пишем със,когато след със думата започва със С или З
! пишем ВЪВ , когато следвашата дума започва с В
Не е толкова сложно просто трябва да помислиш !!![]()
![]()
![]()
mimityy34 .. и от моят клас ги има такива.
Аз имам кукла С СИНИ очи.
В ВОЙНАТА.
Още една житейска мъдрост, изровена от съкровищницата на българската граматика:
НЯМА глагол от 3л. мн.ч., който да завършва на -ЪТ! Което значи, че думи като дадЪТ, учЪТ и прибирЪТ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!
Това много хора от форума го грешат.![]()
Male
Само съм увеличил размера, има малко главни, за да се набива на очи.Първоначално написано от BeboP
![]()
Male
90% от всички във форума не могат да пишат правилно! Допускат елементарни грешки ...![]()
Аз съм 0409
Вчера пък гледам един надпис "Магазина е в ремонт" и то не къде да е, а в търговски център на три етажа.![]()
Male
А правилното е : " МагазинЪТ е в ремонт ".
В случая " магазинът " изпълнява роля на подлог в изречението.![]()
//offtopic
Правилно, RaI4etO!![]()
Не искам да ти прозвучи като заяждане, но мисля, че след като изявяваш претенции да си достатъчно грамотна, би трябвало да хвърлиш по-сериозен поглед на подписа си. Иначе... Какъв пример даваш? Вярно е, че едва ли някой в действителност би обърнал внимание на нещата, които се пишат тук, да не коментираме вероятността да вдигне нивото на правописа и граматичните си познания изобщо, но все пак... Отново казвам - нямам за цел да се заяждам. И се надявам, че няма да приемеш забележката ми за язвителна. Мисля, че е напълно уместна. \/
тoчно, "порастна" е правилната форма, казваш "расте", не "расне".Първоначално написано от yowmaan_niki
Относно грамотността на днешните млади българи, смея да твърдя, че някои са наистина неспасяеми.![]()
Beware MFs!
I kill for cupcakes! x_x
Аз пък мисля, че е постна, но пораСНал.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
A най-правилно е server ако питаш менПървоначално написано от Lucho
![]()
Beware MFs!
I kill for cupcakes! x_x