.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Човек не може да надскочи дори самия себе си...да си помогнa

Здравейте...видях темата за "бивши", но се сетих да ви попитам за мнението ви за едно мое вечно човъркане...Аз не страдам за мои бивши, те оставят в мен единствено следите на моята промяна за по-добро,за нещо по-хубаво и съвършено в бъдещата ми връзка..Обаче едно нещо не ми дава да спя нощем - аз страшно мн продължавам да ревнувам приятелката си от бившия й - зная, че е глупаво, но нищо не мога да направя...може би всичко идва от факта, че тя ми е 1рвата и единствена и вече сме си заедно повече от 6 месеца. Той обаче й е също първият , но само и само за веднъж (1 път са спали заедно)... Аз съм я "изтървал точно една бройка" - хах, тъжна и иронична шега от моя страна… . Уви - ситуацията си продължава да бъде същата: това нещо продължава да си ме човърка...и не зная какво да правя..и с нея не малко пъти сме говорили за това, но всичко е дълбоко загнездено там, дълбоко в мен...Имаше 1 дълъг период на борба за нея...изпълнен с не малко болка и тъмни мисли..затова казвайки аз 6 месеца имам предвид официално 6 месеца, нещата се развиха по-рано при нас, но при тях (тя и старото и гадже) всичко продължаваше с обикновената ритмичност, с изключение на факта, че тя 2ри път не е правила секс с него..След всичко това аз успях да бъда с нея, тя го остави , аз съм щастлив сега..тя също..Не зная откъде идва всичко това – може би от факта, че преди бяхме мн добри приятели, че съм проследил с всеки свой дъх – всяка тяхна крачка…Факт е ,че ако те не бяха спали, моята ревност нямаше да ми покаже толкова много силата на чувствата ми към нея...Но тази ревност продължава и до ден днешен, тази болка оставя следи в мен всеки път като се сетя за това..дори в този момент пулсът ми бие силно и бързо..Някои казват, че човек щом сам не знае къде е точно в него причината, друг никой не би успял да му помогне…Но ето че аз най-искрено ви моля за помощ…дайте ми съвет и дано и 1 изречение ми покаже начина да избягам от този СОБСТВЕН затвор на съзнанието …
    Stultum est timere quod vitare non potes...

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Филмираш се човече.. По-спокойно.. Ако тя може да говори за бившия си тва е супер голям критерий, защото ако още го обичаше щеше да и е доста сложно.. Другото което е казваш, че си щастлив.. След като е така значи и повод за ревност не ти дава.. Кротко.. Сичко е наред

Животът е адът описан в Библията!

Мислех, че на мен не ми е наред нещо, но явно ставаме двама.И аз само като си помисля за бившата на приятеля ми и полудявам от ревност - той го знае затова не ми говори на тая тема- аз го помолих, защото трудно се контролирам, а все пак това е минало. С нея е прекарал 3.5 години - но това е било преди доста време и нещата отдавна са се променили.И все пак само като се сетя за това и ми става адски адски зле.
    Не за вражда, за обич съм създадена!

Мега фен Аватара на koalka
    Колко познато ми е част от това, което си написал...
    И все пак ти казвам от собствен опит, че така вредиш единствено на себе си, но е факт и че човек до голяма степен не си го избира.Просто не позволявай на тази ревност да попречи на връзката ти с приятелката ти.След време това най-вероятно ще отмине.

em 4ove4e za revnosta nqma lek az sam go izpitala znam kakfo e ...prosto si vnu6avai 4e nqma ni6to mejdu tqh 4e ve4e si4ko e priklu4ilo i takam..pyk i 6tom e s teb ot 6 meseca kakfo ti puka za biv6iq i ..nali e izbrala teb ne se kosi tolkova

em pi4 i az sym gore dolu taka i napylno te razbiram...az s vremeto se nau4ih da byda malko po-nerevniv taka da kaja...no vse o6te se tormozq dori za ne6ta koito ne bi trqbvalo da mi pravqt osobeno vpe4atlenie...no vinagi ima...nikoga nqma da go izlekuva6 napylnoo Ne se kosi i se radvai 4e momi4eto e s teb i vi e gotino ! Tova e vajnoto

Супер фен
    of ne misli natrqskai se

Може би у теб все още е останало чувството на ревност, от времето, когато сте били приятели, а тя е била с другото момче.. Явно твърде дълго си чакал и това чувство на несигурност се е загнездило в теб, защото си свикнал отдавна да ги гледаш заедно.. Може да е неосъзнато чувство за вина, че си ги разделил или просто се страхуваш той да не земе да се появи от нищото и да си я вземе обратно. Спокс, пич, момичето е с теб, теб обичка, а другия го зарежи.. Това е минало, на което трябва да гледаме така, все едно не се е случило Вие сте заедно сега радвай се на щастието и не се измъчвай с глупости Всичко е само в главата ти забрави го . Успех !
    "Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)

"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)

Може би наистина е страх...страх, роден от факта, че както знаем 1рвият път не е безразличен никому...зная, че за нея съм мн по-ценен от всекиго било досега, тя за мен също, но аз продължавам да изпивам страх, а може би ревност...поради това, че той винаги ще бъде нейн спомен...ох, че тя е споделила 1 момент, който винаги ще бъде тяхно минало и винаги това ще ме преследва...зная, че на повечето ви може да се стори наистина глупаво всичко това, но аз самия в мн моменти се наричам глупак, защото не мога да го преодолея...дори в този момент мн неща ме режат отвътре....Страшно мн я обичам и не мога да разбера защо през тези месеци аз не успях да преодолея всичко това..."Времето лекува през годините", но при мен тези години трябва ли да са десетилетия...?
    Stultum est timere quod vitare non potes...

Ох...Какво мога да ти кажа. Същата съм. Всъщност кого ли заблуждавам, много по-зле съм. Приятеля ми не е имал приятелка преди мен. Заедно сме от година и половина, а аз го ревнувам до припадък от момичетата, които е харесвал. Нормално е да е харесвал някоя...все пак е момче. Повече бих се учудила, ако ми беше казал, че никога не е изпитвал някакви чувства към момиче. От доста време сме заедно според мен. Разума ми разбира всичко. Но сърцето...сърцето. Изтръпвам, ако чуя името на някое момиче, което е харесвал. Знам всичко. Знам, че не е важна първата любов, а шървата истинска. Но как да заповядам на сърцето си. Така мъча и себе си и него... Знм и каква е причината да се държа така. Идва от ниското самочувствие. То не ми позволява да повярвам, че за него съм единствена и обича само мен. Това ме кара да треперя и плача от страх да не го загубя. А именно това е ревността - панически страх да не загубиш някого/нещо. Както виждате на думи съм голям философ...Но само на думи

И аз съм като теб пич ревнувам ужасно много от бифши,и това е нормално от части ..все пак те не стават изведнъй безразлични я .Колкото и да се опитвах да не ревнувам и аз като теб незнам защо не успях ...както в един от коментарите пишеше ревността е панически страх да не загубим човека до нас,но май именно с ревността ние го отблъскваме затова недей да ревнуваш ами се радвай на миговете ,които имате заедно

Щастлив е онзи ,който се радва и на най-малките неща в живота!
    http://zaka4ka.forumer.com

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си