.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 105
    мне, искам само на екскурзия :P

Супер фен
    И аз искам да уча и работя в чужбина след време...

България за мен си остава една пълна кочина няма оправия
    скоро няма да влеземе в правия път аз определено искам да се махна от тука на нищо не прилича вече тая "държава"

Кочината добре те е отгледала, свиня такава

!

Кадето и да отида ще се върна !

я отворете учебника от 5 клас по история и вижте кви ВЕЛИКИ хора са израстнали по тези места припомнете си колко голяма и велика е била тази страна...БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
    НЕ СМЯТАМ ДА Я НАПУСКАМ НО МАЙ ТАКА ЩЕ СТАНЕ СЛЕД НЯКОЛКО ДЕСЕТТИЛЕТИЯ...
    България над всичко!!!

Град
    PLOVDIV

:)

Еми тя е била ВЕЛИКА държава,но сега само славата от миналото и е останало.Аз обожавам България!Като бях по-малка се разплаках когато нашите казаха,че 1 ден ще заминем за чужбина,за да живеем там.Тогава те ми казаха "ти сега не искаш да заминеш,защото приятелите ти са тук и целия ти живот е тук,но като пораснеш и трябва да издържаш и семейство ще видиш".Ето сега пораснах(е не много се пак съм още на 16),обаче виждам как по-висшестоящите от нас не ги е грижа,ама изобщо за държавата.Всеки гледа да "лапа" повече пари,да си кара новото БМВ и това е.А ние(народа) вместо да направим нещо по въпроса(не че знам какво,но все нещо ще измислим),бягаме от България.Кажете вече НЕ ! Хора ! Бъдещето е в нас ! Само ние по-младите,които виждаме какво е и се дразним от абсолютно всичко,защото нищо не ни е както трябва,можем да направим това,което нашите мили "дебили(депутати и т.н.)" трябваше да направят много отдавна!Хайде хора! Не се отказвайте.ДА НАПРАВИМ НЕЩО !
    LOKOMOTIV PLOVDIV FOREVER !!!
    OBICHAM IVAN TASKOV !!!

Град
    PLOVDIV

писна ми!

Писна ми всеки идиот в предизборната си кампания да обещава,да обещава,да обещава и когато му се доверим ни показва среден пръст и нищо не прави. Знам,че не е лесно да се оправят нещата бързо,но пък се започва от нещо,а аз до сега НЕ СЪМ ВИДЯЛА НИЩО!
    ААААААА ПОЛУДЯВАМ ВЕЧЕ! ИДВА МИ ДА ВЗЕМА ЕДИН ПИСТОЛЕТ И СИЧКИТЕ ДА ГИ УБИЯ !
    OBICHAM IVAN TASKOV !!!

Двайсеина младежи обле4ени в 4ерно и с маски с малак микрубус спират пред парламента.
    Вси4ки имат по един калашник.
    Взлизат вътре и пукат на месо.

Град
    PLOVDIV

;]

Сашо , в такъв случай с мен ли си?
    OBICHAM IVAN TASKOV !!!

Както реди RaggaOne в една от много добрите си песни " Музика във вените " " Оставам в България тук са мойте корени , тук са мойте приятели всички спомени " Е т'ва е и моето мнение.. Българин съм се родил.. с Българско име съм кръстен.. Няма и да оставя България.. Може през последните десетилетия да е пълна боза но някаде в края на всичката тая глупащина се вижда малко надежда да се оправят нещата .
    Господи прости за живота ми в грях.. за това което съм , ще бъда или бях . Готов съм в ада да горя цяла вечност стига да си върна дори за миг нейната любов и честност.. !!

Останаха ми още 7 месеца и ще сбъдна мечтата си ,да напусна тази пародия на държава.Късмет на тези ,които остават.
    "Нима не би продал душата си, за да изплува над тая сган?... Той отдавна беше решил да я продаде, но липсваше добър купувач и това го отегчаваше."

Супер фен Аватара на KiLLeR_InSTiNkT
    Град
    На седмото небе...
    Не искам да напускам България. Била съм навън и тук винаги ми е било най-добре. Помня каква радост беше като се завърнах окончателно преди няколко години. Обичам България с всичките й недостатъци, не бих се чувствала никъде другаде толкова щастлива.
    Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата...

Кликни тук

Еми аз вмомента съм в 12-ти клас и мисля да замина в чужбина за да уча, защото там образованието е на по-добро ниво. Ако успея да се справя и да издържа макар да ми липсва родината, семейството и приятелите бих останал там но не завинаги, но достатъчно дълго за да мога да се развия и да си осигуря един спокоен живот - човек не трябва да забравя(особено ние момчетата), че някой ден можем да създадем семейство на което все пак бихме искали да му осигурим един нормален живот. Специално за това което аз искам да уча в България нямам реализация. И още нещо - много от българските политици са си взели образованието в чужбина.
    Също така мисля, че точно тази пределна възраст 18-19, когато се разделяме със голяма част от приятелите си е най-подходящия момент да напуснем България понеже така ще ни е малко по-леко отколкото когато сме вече 2ра година студенти имаме много нови приятели, които ще ни липсват, защото ще осъзнаваме, че ако сме си останали тук сме можели да ги виждаме. А след 12-ти клас знаем със сигурност, че макар и да си останем в България ще се събираме цялата компания само първата година и от там нататък ще си изгубим следите.
    Единствения проблем за мен е как ще преодолея раздялата със семейството ми и българищината.

Град
    гр.Варна
    Мога да замина за няколко години например извън страната но ще се върна!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
    Кълна се пред Теб,Адолф Хитлер
    вожд и канцлер на германския Райх,
    да бъда верен и храбър.
    Кълна се
    да бъда предан до смърт
    на Теб и на онези ,
    които Ти ще посочиш за мои водачи
    И нека Бог ми помага.

Речено-сторено <преди 1-2 години,на маса с "приятели"които ме убеждаваха че ще си умра в България,в алкохол и мизерия,завиждат сега мухльовците >
    Както казва един приятел тука"колелото се върти.Днес си долу,утре горе"

Цитирай Първоначално написано от sexx_na_exx
    Цитирай Първоначално написано от Fuckin'Hostile
    Я ме светни какво точно няма и кое е тъпо, че то и аз съм тъп и не знам...
    нема нищо,мръсно е,бедно,уууф
    Овцата като отиде на друго място не става крава. Демек - ако си тъпа, комплексирана, дезорганизирана и не си постигнала нищо тук, и в Канада ще си останеш тъпа, комплексирана, дезорганизирана ... това е. Аз ще остана в БГ, защото в крайна сметка това е моята родина и както не мога да избирам майка си и баща си, така не мога да избирам и родината си. Просто трябва да ги приема каквито са, да ги обичам, защитавам ... и те да ме обичат и защитават. Така е и с родината. Всяка страна си има проблеми, вие какво си мислите, че ние живеем в ада, а на другите места е адски яко и е рай ли. Много се заблуждавате според мен. А приказките за равенство, демокрация и т.н може да се съберат в една по-дебела книжка от "Приказки от 1001 нощ", озаглавена "Приказки от ЕС и САЩ - най-добрите вълшебни приказки". Когато отидете в чужда страна и се запитате какво ще работите сега, има само два възможни отговора (в повечето случаи) - ще миете пода или ще миете чиниите. Прав му път на всеки, който желае. Да си вземе качествена гъба за чинии. Мацето от горния пост е право, но има грешен подход към нещата.Проблема в БГ е, че партиите нарушават главния принцип на демокрацията: Не може една политическа партия да съществува на етинческа основа, а такава е ДПС. Когато умните хора се завърнат в БГ, можем да направим всичко - да се кандидатират за политици, да се оправи държавата, да заемат местата, да развят малкия и средия бизнес и всичко да се оправи. Да избягаш от страната си е да избягаш от проблемите си, нищо повече.
    Memento moriendum esse!

Точно това имам предвид от поста си - крадат, но не е луд този, който яде зелника, а който му го дава. Тоест ние сме си ги избрали и те си крадат, а ние си мълчим. Не разбирам много от политика, но наистина българския народ е много изстрадал последните години и е пробвал всякакви алтернативи - то не бяха комунисти тука, след това някакви бърни шествия за Петър Стоянов и СДС-то, след това пак го ольохме, после голямата радост на Симеон ... пробвали сме дясно, ляво, предно, задно ... всякакви цьветове и т.н. Но проблема е, че умните хора не остават в България, а остават само купчина мързеилви мегаидиоти и решават да стават политици, за да могат да се наплюскат като свине. За това не е виновен българския избирател, който пробва различни комбинации - виновни за хората, които напуснаха родината и не се реализираха в нея. Казват, че имало безработица в БГ. Глупости! Безработица няма - напротив - има липса на квалифициран персонал. Работата е там, че по-голямата част от нашето поколение си е наумило, че всъщност в БГ няма реализация, няма бъдеще и веднага се бухват да работят в чужбина, а нищо не им пречи да се опитат да намерят и в БГ. Не толкова глобален пример е брат ми, който реши направо да замине за СФ без да си търси работа тук, в Русе. След една година се върна от СФ и разбра, че в Русе има далеч по-изгодна работа за него .. и така, сега му е по-добре. Това правителство е ужасно и трябва да ти кажа, че нищо не прави. Направо се дразня като гледам парламентарния контрол. Седнали двама депутати и като дойде време за гласуване единия бяга по целия ред да пуха карти - И ТОВА ГО ДАВАТ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР, а Емел Етем - министъра ни по бедствията и авариите не отговаря на въпроса защо коритата на реките не са почистени - не било нейна работа - внася ли се жито в БГ, има ли кризисна ситуация - пак не било нейна работа и за пожарите не било нейна работа ... накрая се оказа, че нищо не върши. Но защо всички казваме "Аз ще избягам от това шибано място", а не се амбицираме и не кажем "Аз ще остана напук тук, ще се реализирам и някой ден ще пусна таралеж в гащите на Даниел Вълчев - защото е противен кретен и искам да го нахраня в национален ефир". Улиците, всичко ... това е резултата от голямата корупция. Защото просто всичко е ограбено, никой не мисли са благото на народа си, пъха парите в своя джоб - не го отричам. Просто от нас като нация се изисква да оправим това САМИ, защото никой, дори и БОГ не може да ни оправи, ако не искаме ние да си помогнем. Това не означава да отидеш да робуваш в някоя държава - защото това да миеш подове и чинии си е робия ... изкарваш по-добри пари, пращаш на някого в БГ. Но мислиш ли, че въпросния някой го кефят повече парите и се чувства по-пълноценен като има тях, а ти си далеч от него. Смяташ ли, че ще си много пълноценна, ако родителите ти са извън граница - да, искат да направят доброто ти, но нищо материално не може да замести човека. Грешно е мнението да си мислим, че ние сме най - зле, защото не сме. На Балканите има държави, които са по-зле от нас. Сърбия, Албания ... а извън Балканите? Нека да се сетим за Индия. Не си ли нахранена? Нямаш ли дрехи на гърба си? Не ходиш ли на училище? Имаш всичко необходимо тук да се развиеш, стига да го пожелаеш. И ако станем задружни като един, можем да променим всичко - бъдещето на това място е в нашите ръце. С последното си изречение имам предвид точно това. Когато отидеш в друга страна, не можеш да пренесеш всичко от родината - тук остават спомените, близките и истинските приятели (с чужденци истинско приятелство не може да има - те имат други особености на характера и гледат странно на хора от друг произход) ... тогава разбираш, че само си избягала, замазала си положението временно, но си обречена или цял живот да се чувстваш човек на половина, или да се върнеш и да се опиташ да решиш проблема. Това е като бягането от час по математика - бяхаш от контролното, защото ще имаш две, бягаш на другия час, защото не искаш да те изпитат на дъската ... бягаш ... и прпдължаваш да бягаш ... но в един момент разбираш, че трябва да си седнеш на гъза, да си научиш, за да си получиш срочната оценка. И след като си постигнал целта си, си спокоен и продължаваш напред и си казваш: Баси, то не било толкова трудно, ме.
    Memento moriendum esse!

Град
    Brussels,Belgium
    Golemi me4tateli ste vsi4ki.Samo kato kajete ot kade ste i zapo4va adat za vas.Nqkoq si iskala da hodi v Canada.Daje ne znae koq e stolicata i kakvo e etni4eskoto naselenie,no ne e zabraneno da se me4tae.I pomnete kato kajete 4E ste ot Balagriq adat te parva zapo4va osobeno za nqkoi me4tateli...
    BULGARIA FOREVER!

Грешиш - всеки народ си има темперамент. Всъщност думата "народ" означава "народил се род". Ние произлизаме от един род разбираш ли? Всички българи, всички французи, всички таджикистанци и така ... всеки е от своя собствен род. Години наред методите за възпитание са си останали едни и същи като са се предавали от покооление на поколение, но във Франция тя са различни .. казвам примерно. А възпитанието д голяма степен определя характера на човека, Сходото възпитание дава сходни характерни черти на хората. Не казвам, че не възможно да направиш приятелство с чужденец, но твърдя, че то не може да е толкова силно, колкото с човек от твоята националност и е много по-рядко срещано. И напротив - в чужбина става много по-лесно откъм материално гледалище на нещата. Тоест - многхо по-бързо си намираш работа, с която да печелиш достойни пари. Но то морално гледалище просто си усложняваш живота ненужно. Както вече казах, аз не съм свиня, която ходи да се овъргаля в по-дълбоката кал и да мляска пребожествено като яде повече ядене. Отиват умните - защото тъпите не могат да научат най-малкото езика, не могат да се правят без родителите си и не получават тази самостоятелност, която е нужна да отидеш в друга страна. Те са посредствени и за тях е важно само как да мижитуркат и да се напият като бъчви. Не е задължително като се завърнеш да започнеш да плюеш по другата страна - имам родинини, които бяха в Испания и се върнаха. Защо ли? :P Нека да ти кажа - защото на братовчедка ми и писна да тъка подове. Представяш ли си? Да търка подове и да чисти на мързеилите и миризливи испанци при положение, че е завършила английска филология в СУ? Смяташ ли го за много достойно това? Или си толкова сляша, че си мислиш, че като одиеш в друга страна ще те посрещнат като Месията и ще ти дадат най-хубавата работа? Нем, няма. Даже още нещо - сигурна съм, че ако се явиш на интервю в друга страна за хубава работа и на това интервю се яви един, който произхожда от тази нация, ще бъде назначен втория, не ти. Когато отидеш в друга страна, се чувстваш излишен, непотребен бокук - бърсалка. Аз не съм. И няма да ставам само заради някакво нищожно количество пари. Защото заплатата на онези може да е средно 2000 евро, 4000 ако искат, но нашия хляб не струва две евро, нали така? Казх ти съвсем друго за властта - трябва да се сменят всички политици. Ако мислиш, че е толкова лесно и няма да крадеш - ми стани политик, бе, спаси ни от това. Не може с едно щракане на пръсти всичко да се оправи, трябва да се разбере това нещо. Може да минат 50 години ... поне, за да започнем да просперираме икономически и да се изравним с другите държави в ЕС. За целта трябва да се жертва едно поколение като остане тук и реши проблемите, като начело на държавата ни застанат тези умове, които в момента изтичат на запад. Но не, ние сме прасенца, които гледат къде да се въргалят, овце които повтарят само глупости и заблуждават и другите овце. Аз харесвам себе си, така че не смятам да се променям. Ти какво мислиш, че трябва да променя в себе си? Във всяко общество има утайка от гадни престъпници, лъжци, крадци, шамандури и пияндурници. Проблема е, че в тая страна останаха само тези - за това не са виновни те, виновни са тези, които са навън. После гласуват кой НАС да ни управлява и затова сега сме с министър-прецедател пълен педераст и не по-малко олигофрен. Дадох просто пример с министъра и имах съвесм дурго предвид. Просто си представях как го уличавам в корупция и го смъкват от власт с едно хубаво изказване.
    Memento moriendum esse!

Цитирай Първоначално написано от KiLLeR_InSTiNkT
    Не искам да напускам България. Била съм навън и тук винаги ми е било най-добре. Помня каква радост беше като се завърнах окончателно преди няколко години. Обичам България с всичките й недостатъци, не бих се чувствала никъде другаде толкова щастлива.

И аз съм така.
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Nejno, на 16 съм и съм излизала в чужбина. В Гърция, за седмица. В деня, в който трябваше да тръгваме ни запиляха паспоритите някъде и си представих, че за винаги трябва да останем тук, и то незаконно. Не чувства ли това и българския емигрант? Знае, че е в страна - незаконно и няма намерение да се връща - или ако ще се връща, ще мине мого време преди това да стане. Първо: Аз там видях много красиви сгради в античен стил, но в България си има много хубави барокови в Русе. Второ - бях в столицата Атина - видяг проблемите -изнярвящите проблеми на големия град. Улиците не бяха чисти, а сме в центалната част и в разгара на сезона . Чакаме на светофар по пет минути. Не видях разлика - видях някакви диваци, които карат със скорост, която със сигурност не е позволена в градско движение - като в БГ. Грешиш,ч е тук не може да си намериш хубав живот и не може да намериш и на детето си хубаво училище, където да не се страхуваш за него. Всичко завси от детето. Ако влезе в елитно училище в БГ, всичко е ок. Това са местата, от които тръгва българския емигрант. Това са хората, които си повтарят, че в БГ няма реализация и след като навършат 18, тръгват за чужбина. Те се държат морално, а правилата в даскалото са строги. За да те уверя в това, ще ти кажа, че един ученик беше ИЗКЛЮЧЕН от даскало, само защото извади вратата от пантите. И целия клас почти не беше наказан от класния само, защото след края на часа, докато излизахме, отворихме второто крило на вратата ( при нас вратите са двойни). Не че то не може да се отваря, не че е счупено нещо, не че не е по-хубаво така да минават повече ученици, но е забранено - затва яко ни скастриха. Дай си сметка все пак - ако навсякъде е такава мизерия и живеем тооолкова зле, как за баог успяваме да се справим в чужбина? Относно работата - точно за това говорим - дали стандарта на живот би бил по-добър, ако си там. Добре, де, не ти пука за кинтите ти, но смяташ ли, че наистина факта, че си завършила право и си харесваш професията (или там каквото си харесваш, представи си, че си го завършила), но гладиш ризи няма да го вгорчава? За мен да работиш това, което ти харесва означава да прекараш половината си живот щастлив - в крайна сметка поне толкова прекарваме на работното си място. Това означава да не получаваш стрес и да не се отегчаваш на работното място... че какво по-хубаво? Ти го каза, мацка. С труд и воля всичко се постига Дори и в БГ За умирането, героите и т.н. Значи на мнение съм, че човек живее докато го помнят хората. Смятам, че това да си направил нещо за другите и те да е обичат е много хубаво и е изминаване на пътя на себедоказването по-най добрия начин. А човек без да се докаже в живота си не може да каже, че е живял изобщо. Относно примера ти с колата. Хубаво, двамата са се отдъпнали, нямат вина. Но в случая се оказва, че тези двама са имали време да вземат със себе си още двама и те да не бъдат блъснати. В такъв случай те имат вина, много голяма вина, пред себе си и пред народа си. Справедливостта винаги възтържествува, аз вярвам в нея, затова мисля, че рано или късно ще се оправим някак си. А който е излязъл, няма да го прибираме.
    Memento moriendum esse!

Град
    Brussels,Belgium
    Elate v Belgium
    BULGARIA FOREVER!

Град
    Русе
    Вярно страната ни не е цвете за мирисане,но товаси е моята родина и аз я обичам независимо каква е и нямам намерение да я напускам.Ако отида в друга страна то ще е за кратко и пак ще се върна

Искам само да добавя за себедоказването - за да се докажеш на някой, трябва да си до него. Не е себедоказване да му пращаш 200 евро на месец. Тогава доказваш парите, не себе си.
    Memento moriendum esse!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си