Еми аз вмомента съм в 12-ти клас и мисля да замина в чужбина за да уча, защото там образованието е на по-добро ниво. Ако успея да се справя и да издържа макар да ми липсва родината, семейството и приятелите бих останал там но не завинаги, но достатъчно дълго за да мога да се развия и да си осигуря един спокоен живот - човек не трябва да забравя(особено ние момчетата), че някой ден можем да създадем семейство на което все пак бихме искали да му осигурим един нормален живот. Специално за това което аз искам да уча в България нямам реализация. И още нещо - много от българските политици са си взели образованието в чужбина.
Също така мисля, че точно тази пределна възраст 18-19, когато се разделяме със голяма част от приятелите си е най-подходящия момент да напуснем България понеже така ще ни е малко по-леко отколкото когато сме вече 2ра година студенти имаме много нови приятели, които ще ни липсват, защото ще осъзнаваме, че ако сме си останали тук сме можели да ги виждаме. А след 12-ти клас знаем със сигурност, че макар и да си останем в България ще се събираме цялата компания само първата година и от там нататък ще си изгубим следите.
Единствения проблем за мен е как ще преодолея раздялата със семейството ми и българищината.