- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- искате ли да напуснете бг?
Овцата като отиде на друго място не става крава. Демек - ако си тъпа, комплексирана, дезорганизирана и не си постигнала нищо тук, и в Канада ще си останеш тъпа, комплексирана, дезорганизирана ... това е. Аз ще остана в БГ, защото в крайна сметка това е моята родина и както не мога да избирам майка си и баща си, така не мога да избирам и родината си. Просто трябва да ги приема каквито са, да ги обичам, защитавам ... и те да ме обичат и защитават. Така е и с родината. Всяка страна си има проблеми, вие какво си мислите, че ние живеем в ада, а на другите места е адски яко и е рай ли. Много се заблуждавате според мен. А приказките за равенство, демокрация и т.н може да се съберат в една по-дебела книжка от "Приказки от 1001 нощ", озаглавена "Приказки от ЕС и САЩ - най-добрите вълшебни приказки". Когато отидете в чужда страна и се запитате какво ще работите сега, има само два възможни отговора (в повечето случаи) - ще миете пода или ще миете чиниите. Прав му път на всеки, който желае. Да си вземе качествена гъба за чинии. Мацето от горния пост е право, но има грешен подход към нещата.Проблема в БГ е, че партиите нарушават главния принцип на демокрацията: Не може една политическа партия да съществува на етинческа основа, а такава е ДПС. Когато умните хора се завърнат в БГ, можем да направим всичко - да се кандидатират за политици, да се оправи държавата, да заемат местата, да развят малкия и средия бизнес и всичко да се оправи. Да избягаш от страната си е да избягаш от проблемите си, нищо повече.Първоначално написано от sexx_na_exx
Memento moriendum esse!