1. В нашще време има институции като ЕС и САЩ (това не е държава), които се опитват да заглъват хората, че може да са граждани на света. Не вярвам във вълшебните приказки за глобализация и равенство пред всички.
2. Тук не става въпрос за расизъм, дарлинг. Аз нямам нищо против хората от други раси и народности, но става въпрос за темперамент. Когато говоря за приятелство, аз нямам предвид познатите ти, с които можеш да отидеш да пиеш кафенце по всяко време. Говоря за хората, които чувстваш като родини, даже и по-близки, на които се възхищават, и те ти се възхищават и на които можеш да кажеш всичко, без да се двоумиш дали ще изглеждаш смотан в техните очи след време, хората които никога не биха те предали. Смятам, че такива се намират по 2-3 на живот, а ти си изброил амнайсе хиляди страни - значи имаш добри познати, но не и приятели. Аз правя разлика между двете понятия.
3. Съжалявам, но съм традиционалист и смятам, че човек без родина е като дърво без корени. Ти ми казваш, че се чувстваш по-добре във вазата, без корените си и не знаеш къде точно си ги запилял. Сори, не мога да се похваля с такова нещо. Трудно е отначало ли? А аз как да изтрия от паметта си 16 (засега) години прекарани на едно място. Ей тъй, все едно нищо не е било. Нали нямам да плюскам тука. Ядиниии, пиенииии - това е живота - разправяй ги тия неща на някой Бай Ганьо.
4. За да си оправен, трябва да имаш грам мозък в главата. За да научиш език - също.
5. Поне са изживели по-голямата част от живота си щастливи, нали така (естествено, ако не са преселдвали само пари и са работели това, което им харесва). Парите никога не стигат, дарлинг. Ако отида в чужбина и с парите си построя двуетажна къща в БГ след това ще се полакомя да я направя на три .. след това ще поискам лятна вила ... и след това още разни скъпи неща, които няма да запълнят, обаче празнината от липсата на роднините, приятелите и татковината. А и по въпроса за пенсионерите правителството работи добре.
6. Щом е въпрос на закон, още по-зле тогава. Оказва се не добре покрита етническа нетърпимост и недопустимо неравенство между хората. САЩ и ЕС се оказва, че са излъгали хората. Баси гадното ..
7. Чувствам се като отритнат боклук, когато отида в магазина, кажа нещо на чист английски (считам, че имам дбри познания и произношение на езика), а гъркинята продавачка ме гледа на кръв, все едно съм й казала "Щи еба майката".
8. Цифрите, които дадох бяха напълно условни и първото, което ми дойде на ум. Не съм проверявала и питала кой колко изкарва, така че не се захващай за тях. Целта беше просто да подчертая, че им дават двойно и тройно повече пари, но нещата от първа нужа са двойно и тройно по-скъпи (все още)
9. Къдя видя табелка "Възирайте се, умни келеши такива, не ви искаме". За секторите - първо едва ли някой звършил право в България после е ходил да робити в Канада или някъде другаде. Нашето право там е криво Освен това адвокатите са доста наядени и гледам, че се въдят навсякъде, така че едва ли на правния сектор им е толкова добре. За другите не знам - просто нямам опит там, за да ти кажа как стоят нещата.
10. Ами гледай сега - ти не си принцеса, която цялата нация и политици трябва да пази от граховото зърно. Ако претендираш, че си толкова знаеща и можеща, съм сигурна, че би пробила и тук и щеше да успееш да изкарваш добри пари. Въпрос на воля е.
А проблема не е в мен, в политиците е - колко пъти ги сменяхме и са едни и същи. Дясно, ляво, средно - едни и същи са.