Ще отговоря само на последното:

Държавата няма да те предаде????????????

Е ходи питай медицинските сестри, защо седяха толкова години в затвора! Да, държавата седеше зад тях!

Какво ще кажеш за домовете за сираци, за душевно болни и тн. Държавата толкова ги обича, гледа ги като писани яйца.

За твое щастие още не си се сблъскала с жестокоста на България. Естествено не ти го и пожелавам. Но се загледай в нещастието около теб.
Всекидневно България се подирава на гражданите си.
Погледни всички протести!
Виж онкоболните, които нямат лекарства, виж болните деца... Списъкът е безкраен.

А за къщата- къде ще отида в България??? В караваната "щедро" отпусната от правителството. Не си ли спомняш 2005 наводненията- с какво са виновни хората, за това че еди кой си, не си е свършил работата и оправил каналите???
Аз с какво съм виновна, че къщата ми се руши, защото богатия ми съсед прави ремонт отгоре и слага фонтан в хола?? Къде е държавата да го спре, да застане зад мен?

Какво търпение- не мога да търпя все ден, да не мога да пресека на пешеходна пътека 5 минути, н мога да търпя по магистралата да участвам на Рали Де Кар, не мога да търпя да чакам автобс по половин час, след което да ми се изсипят 5 наведнъж....

А за кучетата- ти новини май съвсем на гледаш. Съвсем наскоро, глутница ОСВИРЕПЕЛИ псета изядоха англичанка. И то не защото я е било страх!! Колко често изяждат деца... Подяволите, ние в никакъв случай не сме виновни!!!!!!!!!!

Проумейте, държавата ни дава много малко! Имаме много повече права.
Дори като чужденци в друга държава ние имаме повече...
И после се оплакват защо всички си тръгват. Как няма да си тръгват като всеки ден трябва да се бориш да оцелееш и то много често се бориш срещу собствената си родина.

Обичам България, обичам природата, народа, нравите, историята, но не и държавата. Далече сме от понятието истинска държава!!