Първо - основната ви грешка е, че бъркате родината с държавата. Държавата е институция и тук въобжще не става въпрос за нея. Плод на държавата са всички тези абсурди, които стават на това място, но държавата не е родина. Родината епросто мястото, където си се родил и се чувстваш привързан към него. Аз не мечтая, мечтаете вие като си мислите, че ще постигнете повече от миячи на чинии в чужбина. За кучетата - казах, че е виновен този, който си вре ръката в устата му. Имаше един куриозен случай в моя роден град. Човека си пуснал свободно кучето да се разхожда в двора на училището, където нямало никой или поне така си мислел. Двора е преден и заден и предния двор не се вижда от сградата, докато си в задния. Та ... учето от задния двор, минало в предния, а човека останал в предния. Тогава някакво лапе се появило и с целия си мозък започнало да замеря питбула със съчми, камъчки и на това отгоре с цялата си наглост да се приближава до него, за да го удари. Кучето го направи на салам, естествено, но сополанкото сам си е виновен, то щеше да го поодмине и да продължи разходката си без да го закача. И понеже е пострадал човек, тук се сблкъсках с една несправедливост - това добро и приветливо живото, което само си е пазело кожата беше приспано. Живея в малък град близо од Русе и почти всички се занем поне по физиономии ... та не познавам собственика, не знам що за човек е, но кучето си беше страхотно и съм го пипала и нищо не ми е направило. А защо да се страхуваш? Ако не си направил нищо лошо, и те няма да ти направят. Второ, половината от ВСИЧКИТЕ жертви по света на автомобилни катастрофи умират в САЩ. Какво остава за другите добре развити и гъстонаселени страни? В това отношение американците не са по-добри от нас, но имате Америка за велика, нали? Виновна ли е държавата, че ядосаните тийнове се друсат и пушат трева? М? Това не е ли право на личен избор? Нека да ти кажа, че това е въпрос на лекомислие И нашите ченгета почти всеки ден хващат наркотици на границата и се мъчат с каквото могат да спрат тази лудост ... Не не съм свикнала да гледам как сгради падат въхру хора, защото това, че дали на Господари на Ефира един репортаж, нищо не значи. Ако искаш да ти падат сгради - самолетчето, САЩ и под някой голям и стар небостъргач.Не виждам какво лошо има след 18 да се издържаш сам, въпреки че не е точно така. Брат ми е на 25 и дсопреди една година го издържахме ние. Та ... човек от рано трябва да се учи да бъде самостоятелен - в крайна сметкародителите ни искат да си изживеят спокойно старините, нима не са го заслужили? Не съм съгласна с толерирането на ромите и техните глупости, но това е резултата когато младите хора казват в други теми - не гласувай, това е гадно. Тогав излизат тези 20% роми, турци и другите малцинства и избират политичекста сила, която ще се грижи за техните интереси, естествено, а не за тези на целия народ. Не е луд този, който взема, а този който дава. А кой дава? Българския народ. А кой казва, че не трябва да гласуваме - хора като теб. А кой е виновен за това положение - помисли си добре. И в крайна сметка, когато постигна ТУК същото, което ти постигнеш някъде в чужбина, ще повдигна високо глава и ще кажа, че съм постигнала повече от теб - защото това е истина. Защото съм избрала по-трудния път и той ме е научил да съм мъдра и може би и малко хитра. Това ще ми даде самочувствие с покритие - а не един празен балон като при повечето хора, ще се издигна в очите на хората - ще имам хората, които обичам до себе си в страната, коят обичам. Тогава ще бъда истински щастлива и нищо няма да ми липсва. А ти? Едва ли ... парите и "големия стандарт" на живот не са всичко в този живот ... И питам Фрийк добре ли е запозната със случая на медицинсаките сестри. Знае ли, че те са пиели алкохол в Либия и са се целували пияни с някакви други там мъже на публично място и то няколко пъти. Това е наказуемо в консервативна страна като Либия. Не, не го четох във вестник "Шок". Хора са ми го казвали. Пък и затвора им беше един затвор - да ти шадне шапката. Една хотелска стая .. баси гадното. И ги хранеха - голям затовор еййй ... Защо да се заглеждам в нещастието около мен - за да стана депресиран гадинар, който иска да измени на дълга към родината си. Сори, няма да стане. Когато си отгледан на това място, когато си получил възпитанието си на това място и когато хората, които са те отгледали са от това място, ти имаш дълг към него - да се грижиш за него, както то се е грижело за теб. Защото любовта към родината е като любов към човек. Фрийк, не казвай, че обичаш България, защото не е така. Обичта към родината иска доказателство, а ти не го даваш. Твоите думи са развей вятър.