- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Усложнение след операция на врасъл нокът :S
Здравейте!
Преди една година за първи път ми се врастна нокът на палеца на левия крак от вътрешната страна. Оперираха го и всичко е перфектно. Месец по-късно обаче, ми се врастна и нокътя на палеца на другия крак, по същия начин. Отидох и него да оперират и го направиха. Изрязаха една лента от него, с корен. Сега оперираните нокти са по-тесни от преди.
Обаче няколко месеца по-късо, отстрани, заедно със самият нокът взе да расте една загрубяла кожа, почти здрава колкото нокът. Тя расте заедно с нокътя, от дясната му страна, стърчи гадно и когато порастне до средата на нокътя, започва да ме боли. Шибаната кожа се забива и ме дразни адски, защото няма как да бръкна и да я отрежа. 4 пъти ходих с надеждата да ми я издърпат успешно и да не расте, вадиха я доста от дълбоко, но тя пак продължава да расте. Чудя се какво да правя защото ми писна да ме боли а и няма да полагам шибани специални грижи целия си живот за някакъв тъп негоден нокът и въобще да стана куцащ инвалид.
Ако някой от вас е претърпявал тази манипулация и има този страничен ефект, да каже дали след време това нещо ще изчезне, защото ме влудява, а оня хирург казва че не е сериозно и ако ида, дръпва кожата със специален инструмент, а тя израства до 1 седмица.
Баси...
възраст&пол?Първоначално написано от Stresst
гръцко или римско стъпало имаш?
ако си мн млад/а не е трябвало да избързваш с операциите, освен ако наистина не се е налагало.
вероятно си имал и имаш навика да изрязваш прекалено често и прекалено дълбоко ноктите. занапред на го прави. оставяй ги да израстнат малко по-големи отколкото е прието за прилично. не задълбавай с ноктореза и не рови с разни "инструменти" по ноктите
еми и на мен ми се врастваха ноктите.да не казвам с какво се оправиха... Acne Out Active.на мен като ми споменаха за операция и аз им теглих майните и отидох на частен кабинет.а за тебе кво да ти кажа.по-хубаво иди при частен лекар и ше забравиш за проблемите...
Вие така и не разбрахте. Мен са ми правени манипулации и на двата крака, сега нямам проблем с ноктите, а с една вроговяла кожа, която расте отстрани в следствие от операцията.
Никога повече няма да ми се врастат ноктите, защото нокътните ленти, които са виновни за това, са изрязани с корен. :S
Проблема е в тая втърдена кожа, която расте отстрани и като стане по-дълга имам болка като на враснало, което не е приятно, особено когато знаеш че нищо не ти е и няма да ти се врасте.
иди на лекарили на козметик,там щи кажат кво е най-добре да правиш.обаче според мен тва с махането на нокъта не е добра идея...смисъл има толко по-лесни и ефикасни и безболезнени начини...
очевидно е, че Ти не разбираш проблема в дълбочина, забравяйки, че имаш поне още осем нокътни легла на долните крайници, които рано или късно ще бъдат въвлечени е сходен процес ако нещо не се промени.Първоначално написано от Stresst
изхождайки от тази ти позиция и от явното ти нежелание да четеш какво питат хората желаещи да ти помогнат мога само да ти пожелая ползотворна комуникация с момиченца&момченца изчерпващи компетентността си с фразата "иди на лекар"........
Здравейте!
За първи път ми се врастна нокът на палеца на левия крак от вътрешната страна. Наскоро ми направиха операция на врастнат нокът на палеца. Та въпроса ми е да ли ще ми стане нещо аko играя футбол или подобни спортове? E разбира се след като се възстанови напълно де .