Първоначално написано от
My_Dear
"кой учебник по анатомия си чела." - няма как да ти кажа - аз съм хвърляла по едно око, така да се каже, върху учебниците на баба ми и дядо ми, не им знам авторите. Игнорирам заяждането.
"зачеването не е част от анатомията.' - Не е. Но е тясно свързано с нея.
"Ако учебниците по анатомия бяха за всеки, тя щеше за се изучава в гимназията, а не в университета..." - Да, защото все пак в тях е поместен огромен обем от информация. Една част от тази информация обаче все пак се изучава в гимназията. В осми клас се изучава точно анатомия на човешкото тяло (или девети за някои училища, но това са подробности).
"бременност не е абстрактно понятие" - Именно. И точно затова си има само едно определение за понятието.
Относно примера ми, явно не съм се изразила достатъчно ясно, за да бъда разбрана.
Прилагам още един аргумент към тезата си - спешните контрацептиви. На листовката им пише, че те предотвратяват бременността. Както на всички им е ясно, те действат така, че пречат на оплодената яйцеклетка да се захване за маточната стена, не пречат на оплождането - няма как.
Следователно => още един медицински документ, който твърди, че бременността настъпва със закрепването на оплодената яйцеклетка за маточната стена.