...

Здравейте,
чух за този форум от приятели и сега, когато не ми хрумва как да постъпя, реших да се обърна към 'вас', колкото и анонимно и без адресат да звучи.

Аз съм момче, на 20 години. Имам приятелка, с която сме заедно повече от две години, като възрастовата разлика между нас е 2 години, т.е. тя в момента е на 18. Аз много я обичам, тя също твърди, че ме обича, но напоследък, започна да губи сигурност относно това дали сме един за друг, дали аз съм подходящият човек за нея и тя за мен и т.н. Аз правя всичко за нея, опитвам се да разбера и този проблем, но го разбирам само от части.
Ще приложа следните цитати преди да продължа:
* искам да прекараме живота ви заедно, НО понякога ми се иска да не си бил единствения мъж в живота ми
* да не си бил единствената ми любов
---
* искам нещо като да срещна някой и да бъда с него за малко и после пак да се върна при теб
Аз НЕ съм първият й приятел, но съм първата й по-сериозна връзка. През тези 2+ години, в които сме заедно, връзката ни не е била безаварийна, имали сме препирни, но къде няма? Понякога съм бил аз виновен, друг път тя, решавали сме проблемите. Аз никога не съм й изневерявал, а тя на мен ... 2 пъти /без да преспи с друг, но пак изневяра/. Това го простих...

Помогнете ми да разбера горните цитати. Те не са всичко, което бих искал да си разтълкувам, но са най-пресни от чат-кореспонденцията ни. Тя е на 18 и иска да има други връзки, но твърди, че ме обича и иска да сме заедно, просто иска да провери дали сме идеални един за друг... За мен това са взаимоизключващи се състояния - ем да обичаш, ем да се съмняваш в това и да искаш да го подлагаш на тест... при това какъв ?

Въпросите ми:
1. Тя обича ли ме?
2. Как да тълкувам подобни изказвания и да й дам ли свободата, която иска (малко реторична ситуация, след като вече съм й дал свобода, колкото пожелае).

За себе си:
Обичам я много и не искам да я губя;
1. Алкоголът не лекува рани...
2. Не обичам хапчета, но не мога да спя, дайте лек...?
3. Всякакви съвети са добре дошли..

Благодаря на всякакви съвети предварително.