.

Виж резултатите на анкетата: Вярна ли е според вас тази теория?

Гласували
28. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да!

1 3,57%
  • Не!

17 60,71%
  • Иска ми се да не е вярна,но се страхувам,че има вероятност да е

10 35,71%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Град
    Под масата

Любовта трае три години ?

Има теория,че любовта трае три години (за начало на този период се счита момента,в който двойката се събере).Това било биологично вложено в човешките гени. Три години са достатъчно време на една двойка да си зачене дете и да го отгледат заедно докато проходи. После бащата тръгва за нови завоевания с цел да продължи съществуването на човечеството.

Какво да се прави..колкото и да не ни се иска да повярваме може би има някаква истина в това?

"Любовта трае три години" Автор: Фредерик Бегбеде
    Както виждате има и такава книга.

Дали наистина любовта умира след третата година и съжителството на двама човека продължава,заради взаимните интереси или просто защото така ни учи моралът? Лично според мене има голяма доза истина в това,въпреки че съм свидетел и на няколко изключения (надявам се,че и аз след 6 7 месеца ще съм от изключенията)
    Интересно ми е какво мислите вие по въпроса
    dance

Фен
    Град
    ... ~`Festina~!
    За мен е напълно не вярна...Любовта я има постоянно и може много повече от три години да се запази...

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Не съм съгласна. Зависи от хората, дали оценяват човека, който имат. Много ясно, че ако го приемаш за даденост, ще ти омръзне. Човек разбира колко е важно нещо, но когато го загуби.

Скоро и аз попаднах на книгата, която ти спомена.
    Става дума за 1 мъж, който се развежда, той изразява мнението си за любовта и обосновава тезата си чрез някакви научни открития за хормоните и взаимоотношенията между хората. Да, но се влюбва в омъжена жена. Преминават през много трудности,за да са заедно. След като се събират, те заживяват щастливо заедно и се обичат...повече от 3 години. Накрая авторът казва, че любовта може да не трае само три години, А КОЛКОТО ДЪЛГО Й ПОЗВОЛИШ.

Да, любовта е истинска, когато оценяваш човека до теб, когато се бориш, за да го имаш, само тогава доказваш обичта си и я заздравяваш завинаги. Любовта си отива, когато ти я пуснеш, когато оставиш ежедневието да я мачка и не правиш нищо по върпоса. Когато приемаш човека до теб за даденост и не му даваш нужното внимание. Любовта може да е вечна...
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

VQRNO E

DA,MISLQ 4E E VQRNO TVARDENIETO 4E LUBOVTA TRAE 3 GODINI
    xmmmm

Да речем, че е " Толкова, колкото и позволиш " Или толкова, колото обичаш човека до теб За Истинската любов не би трябвало да има граници

(ако съществува)
    Трябва да повярваш в нея!
    "Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)

"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)

Аз ходя с моя приятел от 3 години и 2 месеца и засега не сме усетили нещо такова Ако разбера повече по въпроса ще пиша Някои хора не са в състояние да "останат на едно място" и за 3 месеца... Така че според мен си е строго индивидуално и зависи от характера и принципите, а и от това какъв човек срещнеш. Познавам двойки, които са заедно от 25 години и още се обичат. Според мен, това са глупости, отдавна не сме животни, които живеят изцяло съгласно инстинктите си. Нали сложните чувства ни различават от останалите животински видове все пак?

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от dumbo_s
    За мен е напълно не вярна...Любовта я има постоянно и може много повече от три години да се запази...
    \/

Цитирай Първоначално написано от *.~*` *~* anaRial *.~*.`*
    Да речем, че е " Толкова, колкото и позволиш " Или толкова, колото обичаш човека до теб За Истинската любов не би трябвало да има граници

(ако съществува)
    Трябва да повярваш в нея!
    \/

Град
    Пловдив-София

Re: Любовта трае три години ?

Цитирай Първоначално написано от Jus7m3
    Има теория,че любовта трае три години (за начало на този период се счита момента,в който двойката се събере).Това било биологично вложено в човешките гени. Три години са достатъчно време на една двойка да си зачене дете и да го отгледат заедно докато проходи. После бащата тръгва за нови завоевания с цел да продължи съществуването на човечеството.

Какво да се прави..колкото и да не ни се иска да повярваме може би има някаква истина в това?

"Любовта трае три години" Автор: Фредерик Бегбеде
    Както виждате има и такава книга.

Дали наистина любовта умира след третата година и съжителството на двама човека продължава,заради взаимните интереси или просто защото така ни учи моралът? Лично според мене има голяма доза истина в това,въпреки че съм свидетел и на няколко изключения (надявам се,че и аз след 6 7 месеца ще съм от изключенията)
    Интересно ми е какво мислите вие по въпроса
    по тая логика трябва вече да си без татко м?
    Ако имам една ябълка и ти имаш една ябълка, и си ги разменим, двамата ще имаме по една ябълка.
    Ако имам една идея и ти имаш също идея, и си ги разменим, двамата ще имаме две идеи.

Град
    гр. Монтана
    Ако става въпрос за обикновена връзка, три години даже е много. Но ако говорим за сериозна връзка или брак, любовта може да е и по-трайна или вечна.

Това са пълни измишлютини според мен!Любовта трае толкова , колкото й позволиш!

www.dragon.bg - елате цъкайте..

Мега фен Аватара на koalka
    И за мен не е вярно.

Супер фен Аватара на mickelangelo
    Град
    Варна морето сините вълни ....
    Не ... истинската любов трае цял живот .. друг е въпроса че докато сме тиинеиджари .. всяко увлечение го смятаме за любовта на живота си . и тнт ...
    НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<

Супер фен Аватара на MoOnLiGhT_ShAdOw
    Град
    Into the great wide open... Under the sky so blue...
    Чела съм подобно твърдение, може би е донякъде достоверно, но тук идва въпросът как някои са по 5, 10, 20, 30 и т.н. години заедно. По мое лично мнение, истинската любов е вечна и издържа устоите на времето (щом нещо може да свърши за 3 години, значи е крайно преходно, имайки предвид какъв малък период е тоева, а според мен истинските дълбоки чувства не отминават току-така).
    Вярвам, че не можеш да обичаш истински повече от 1 човек през живота си. Иначе всичко си губи смисълът. Но явно ще трябва да изчакам още 2 години и половина, (че и повече може би), за да мога да дам 100% обективен отговор на въпроса дали любовта трае само 3 години и дали, щом веднъж си обикнал с цялата си душа, можеш да повториш това и с друг...
    "Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"

Град
    Търново.... Велико Търново
    майка и татко близо 20 години вече се обичат .... а на един съученик техните са заедно от 16/7 годишна възраст...

Град
    Под масата

Re: Любовта трае три години ?

Цитирай Първоначално написано от Mr.bEps
    по тая логика трябва вече да си без татко м?
    Ами аз съм без родители

А и пренебрегвате моралът,който може да е причина на много от двойките да продължават да са заедно дори и след като не се обичат. Това,че връзките им продължават повече от три години не означава,че със сигурност се обичат,а някои може и да се преструват
    dance

Мега фен Аватара на MoHuTo
    Град
    Там някъде в прегръдките на самотата..
    Това не е вярно според мен

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Ami maika mi i muja i sa zaedno ve4e po4ti 14 godini i ne samo 4e mn se obi4at no tia tvurdi 4e vse o6te e vliybena.Roditelite na edna priatelka sa zaedno ot 22 godini no vupreki tova se durjat edin s dryg vse edno sa tineidjuri.Krustnicite mi su6to sa ot 18 godi6ni zaedno i stra6no se obi4at...Ima tvurde mn primeri 4e liybovta ne trae samo 3 godini taka 4e ne moga da se suglasia s tazi teoria.Vsi4ko zavisi ot tova do kolko sa gotovi horata da praviat kompromisi,da se trydiat za da ne ygasva plamuka mejdy tiah i do kolko iskat da produljat da sa s tozi 4ovek dori kogato se poiaviat trydnosti.

Град
    MoHTaHa
    аз също мисля,че това са пълни глупости..Любовта я има,докато се обичате,нима някой може да каже колко време ще обича човека до себе си... мисля,че не..така,че докато се обичате.."любовта трае" :P

Град
    Търново.... Велико Търново
    може би еуфоричната, луда, щура любов да трае ОБИКНОВЕННО 3 години но истинската любов си остава .... (at least that's what i believe xD )

Град
    Пловдив
    Не е вярно според мен :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си