.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24
    Супер фен Аватара на Qnchety

Езикова или туризъм?

КЪде според вас ще имам по голямо бъдеще? 7-ми клас съм и мн се колебая...

езикова защото ще научиш 1 език перфектно,a в езиковите образованието е на по-голямо ниво

Цитирай Първоначално написано от Happy_Without_You
    езикова защото ще научиш 1 език перфектно,a в езиковите образованието е на по-голямо ниво
    Е да ама подочух, че вече и туризмът е мн успешен...

Според мен е по-добре езикова. В нея ще изучиш един език отлично и още един що-годе. След това всички врати са отворени за теб. Ако влезеш в туризъм ще можеш да работиш само това, а пазарът за работна ръка е вече наводнен с такива. Пък и не се знае дали в 9., 10., или 11. клас няма да ти хрумне, че не искаш туризъм, а нещо друго - мениджмънт или банково дело например.

Цитирай Първоначално написано от ThE_sEa_GiRl{}
    може и да е вярно,но сега навсякъде за работа искат перфектно говорене на английски или немски най-вече английски а ако учиш туризъм ще се развиваш само в тази сфера

Езикова е по яко!!! първо там тея неща дет ти ги казаха,второ че все пак ще имаш по-високо съмочувствие... казвам ти! тъй е

Мега фен
    Град
    София

Re: Езикова или туризъм?

Цитирай Първоначално написано от ThE_sEa_GiRl{}
    КЪде според вас ще имам по голямо бъдеще? 7-ми клас съм и мн се колебая...
    Още си малка, за да решиш с какво искаш да се занимаваш след 5 години. В туризма е задължително да владееш перфектно поне един език, а за да учиш туризъм в университет в Бългиря и трябва и изпит по език. Подготовката ти по география ще е не повече от една година. По- добра инвестиция е езиковата гимназия, защото на 13-14 години не може трезво и разумно да се определи кой с какво ще се занимава.

Повече от фен Аватара на EvilBrunette
    Град
    In the clowds
    Ем, аз уча туризъм и не мисля че ще ми помогне нещо в подготовката ми за кандидатстване след 12 клас. Даже напоследък мисля, че е загуба на време... но и езиковите не са това, което някога са били. А т'ва за самочувствието - някои беше споменал, че като си в Езикова ще си с по-високо самочувствие. хах Ами... нз с какво тези от Езиковата превъзхождат останалите, но както и да е. Понякога се чудя от къде ги измислят хората тези критерии, по които се оценява дали си умен, готин или нещо такова.
    I was born to live into a world that doesn't care...
    http://eventful.com/demand/D0-001-000246207-2
    Дайте глас за HIM в България.
    http://chocosville.myminicity.com/

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Туризъм се учи в университет, така или иначе за хубава работа ти трябва да продължиш образованието си, а без език това няма как да стане в тази област. Аз лично бих избрала езикова, има време за туризъм

ми незнам кфо да те посъветвам защото аз самата като бях колкото тебе незнаех....ми кфото ти е на сърцето...ама май като опция езика е по-доброто решение щото после можеш да се занимаваш със сичко..и ще имаш достатъчно време да решиш каква да ти е професията.....ми аз като бях малка си мислех да стана зъболекар...флезнах в биологическа паралелка...10 клас почнах работа и реших че ще е туризъм...ма ся съм 1 курс гръцки е зик и втория семестър в крайна сметка ще пиша и икономика на туризма.....аз си смених мнението 100 пъти..пък за теб незнам..късмет
    Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
    and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
    so take these broken wings!

Туризъм.
    In life, unlike chess, the game continues after checkmate.

според мен ЕЗИКОВА

Аз уча в езикова и те съветвам да избереш нея, от личен опит казвам, че е по добре! :P

Супер фен Аватара на Exothermic
    Не съм почитателка на езиковите гимназии,както и на
    туризмът, но ако разполагаш с повечко пари туризмът е по-малкото зло.
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Цитирай Първоначално написано от superlative_baby
    все пак ще имаш по-високо съмочувствие... казвам ти! тъй е
    Хахахах, тва пък е пълна глупост.. САмочувствието не се гради на училището, в което си.. Колкото до езикова или туризъм.. май езикова, не знам.Аз съм в езикова и е супер натоварващо, но наистина ще научиш езика перфектно и след това пак ще ти послужи, в каквато и сфера да учиш.

Фен
    Град
    c0фиR
    добре бе хора хубаво учиш в еизкова наистина научаваш езика с по 100 000 часа седмично,но пък като се замислиш сме в такива времена,че без професия един човек като завърши какво прави докато езика ти можеш да го научиш и повреме на туризма или каквото и да било.аз уча туризъм и с нетърпение чакам да стана 11 кл за да започнат практиките по хотелите от сорта на Хилтън,Принцес,Кинпински хотел Зогравски нямам какво повече да кажа . . .

Фен
    Град
    c0фиR
    Цитирай Първоначално написано от DaЯk_AнGэL
    Аз уча в езикова и те съветвам да избереш нея, от личен опит казвам, че е по добре! :P
    добре де DaЯk_AнGэL
    като учиш в езикова от къде зн какво е в туризма ?

Езиковите гимназии са булшит. Пълнят главите на децата с пълни глупости, а изучават първия език не повече от в обикновена гимназия със засилено изучаване на определен език. Моя съвет е да си намериш някакъв си профил (т.е специализация) към която да върви засилено изучаване на език.
    Memento moriendum esse!

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Пълнят главите на децата с пълни глупости, а изучават първия език не повече от в обикновена гимназия със засилено изучаване на определен език.
    И откъде си толкова сигурен/на? И какво "глупаво" има в това, че след завършване на езикова гимназия ще можеш да учиш/работиш и в чужбина? Уча в езикова гимназия, сестра ми е учила в училище със "засилено изучаване на език". Ми вярвай нивото определено не едно и също. Убедена съм в това. Туризмът е за хора, които са сигурни, че искат да работят в тази сфера. А се съмнявам, че някой "тийнейджър" на 13 ще знае какво ще иска да работи/учи след 10 г-ни. За мен определено е по-добре езикова (както казах и в предния си пост), защото не те обвързва с никаква специалност и имаш възможност да си избереш каквото решиш поприще в живот. За по-тясна специализация си има университети.

ПП. В целия си пост говоря за хубавите езикови училища, като моето [73 СОУ "Владислав Граматик" - София (по-известно като 2-ра немска)]

божее хора вие се борите цял живот за некви мизерни заплати-учете графичен дизайн -в фирмата на майка ми 1 графичен дизаинер получава толкова пари колкото си изработи но до сега на нашите дизаинери месечните им заплати не са падали под 10,000 лева-ма щом искате ходете ходете в езикови и тем подобни училища-можете да научите 1 език перфектно и като отворите учебника и четете или ходите на частни уроци ...вие си решавате-аз лично уча английски от както сам била на 4 годинки а сега сам на 15 и знам перфектно този език-случва се във фирмата на майка ми да ме викат за да им превеждам дословно някои статий когато те не могат

Фен
    Град
    c0фиR
    Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Езиковите гимназии са булшит. Пълнят главите на децата с пълни глупости, а изучават първия език не повече от в обикновена гимназия със засилено изучаване на определен език. Моя съвет е да си намериш някакъв си профил (т.е специализация) към която да върви засилено изучаване на език.
    хора неразбрахте ли че емжду профилирано училище и професионална гимназия има огроман разлика в едното получаваш сертификат за професиа + средното а в профилираните само средно така 4е не е толко маловажно дали си в професионална или в профилирана иначе за езиците съм на същотото менение

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    По-добре е да избереш езикова, защото, както каза Сандра, си прекалено малка, за да вземаш толкова ограничаващо решение за целия ти занапредъшен живот! С езика можеш да учиш каквото искаш по-нататък, включително тиризъм, а и няма туризъм без език!!!

П.П. Чувала съм от познати, които учат там, че в 1АЕГ има двугодичен курс по туризъм, а след завършването му, получаваш сертификат за екскурзовод и можеш да започнеш работа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си