- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Малко помощ
еи хора добро утроимам тука едни задачи по математика ама не мога да ги реша а няма кой да ми ги покаже
ако някой ги разбира моля да ми помогне ако може да ги реши ако пък не само да ме покаже как става
Моля ви мн ми е важно !
![]()
1)d=4 an(n e indeks otdolu) =34 Sn=160 n=? a1=?
2)n=12 d=7 Sn=606 a1=? an=?
3) |5a1 ( 1 e indeks) + 10a5(5 su6to)=0
|S4=14 tva e sistema ;(
4)|S9=9
|S7=22,5
5) |a5 (na vtora) - a3 ( na vtora) =72
|a5+a8=28
хах , някой го мъчат с числови редици и аритметични прогресии...по неволя на обстоятелствата съм без работа в момента и ще се помъча да хелпна....
Only The Friends .... And Nothing Else Matters!
леле ще ти бъда мн благодарна![]()
то си има формули за тая работа... виж си в теорията![]()
Ако имам една ябълка и ти имаш една ябълка, и си ги разменим, двамата ще имаме по една ябълка.
Ако имам една идея и ти имаш също идея, и си ги разменим, двамата ще имаме две идеи.
ето ти 2ра ( сори за забавянето ама имах малко проблеми с компа)
http://www.bgshare.com/273411/DSC00195.JPG
ся ще видя дали мога да измисля нещо и по другите ....
Прав е ....3-5 формули са ...Mr.bEps Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 9:21 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
то си има формули за тая работа... виж си в теорията
знам че е прав ама като не ги разбрах в час и да знам формулите в тия системи как да ги приложаа на теб ти благодаря мн ама наистина мн
![]()
За 3та не ми се занимава ... мн писане еНо давам жокер...
Заместваш S-а с формулата за сумата Sn=((a1+an)/2)n
(малко е неразнираемо ама няма как да сложа дробна черта)
след което новопоявилото се а4 , го заместваш с формулата за общия член. Така и с а5 в горното уравнение, за да може в крайна сметка да получиш 1 на пръв поглед сложна система , но само с неизвестни а1 и n....вече оттам се надявам да го знаеш...проста система от 2 уравнения с 2 неизвестни ...решаваш я , след тва намираш S4, а1 и а5 по формулите и си готова. .....