Цитирай Първоначално написано от {Adrenalinka}
Еми отначало за загрявка стоях по половин час на колелото на степен трета след това минавах уредите за крака(външен и вътрешен мускул)в серии 2 по 100 на всеки и с тежест 3 кг мисля,след това редувах уреда за ръце там 4 серии по 20 на най ниската тежест,2 серии по 50 коремни преси и различни упражнения с гиричките повечето от които за паласки(казаха ми че часовника ставал и за страничен мускул) и за ръце и гърди по малко,след това стоях около 10-15 мин на пътечката и завършвах тренировката с 30 мин на крос тренажара.Но последната седмица разбрах че от колелото се разширявали бедрата и го изключих от тренировката си.Сега започвам и завършвам с по 30 мин на крос тренажора иначе останалите упражнения си ги правя само понамалих силовите за крака на половина.....общо взето тва е
Наистина нищо не правиш. В залата ти няма ли инструктор до който да се допиташ? Аз тренирам от няколко месеца така че надали бих могла да ти дам особенно компетентен съвет, но мисля, че натоварването при тренировката ти е недостатъчно. Раздели си дните, в които ходиш на фитнес, в натоварване на различни мускулни групи. Един ден за горната част на тялото (ръце, гръб, корем) и друг за долната част (крака, дупе) (всичко това е примерно!), така тренировката ти би била по-ефективна, поне според мен. Всеки път, когато усетиш, че натоварването при дадено упражнение ти идва леко, вдигай килограмите, защото иначе мускулите привикват към него и ефект почти няма. Мисля, че при уредите за вътрешна и външна част на краката би било по-добре да правиш по-малко повторения 15-20-25 в 3-4 серии, но с повече килограми 20-25 примерно. Никъде в програмата ти не видях да фигурира лег пресата (уред, на който лягаш и с краката си избутваш нагоре тежести), а тя също натоварва добре краката. На нея също можеш да правиш по 3-4 серии с 15-20 повторения. Започни с 20 килограма и постепенно увеличавай. Аз лично не съм забелязала краката ми да са станали по-обемни от тези упражнения. НО всичко си е строго индивидуално. Според мен е най-добре да се допиташ до инструктор. Той би ти казал кое е най-подходящото за твоя тип тяло. Все пак не забравяй правилния хранителен режим, той е от решаващо значение за килограмите.