- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- "Скрити вопли"
Ъм, не съм чела до сега за какво става въпрос в темата, но някой случайно да може от някъде да ми намери/напише аргументативна верига за "Светът на миналото е светъл и красив, защото там са останали истински ценните неща в живота"? От съчинението ми само това куца, и все пак нищо не мога да измисля...а ми е за утре! >.<
Благодаря Ви!![]()
![]()
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now {wish right now, wish right now} [h]
Трябва ми ЛИС на тема Мотивът за завръщането в елегията „Скрити вопли”. Благодаря предварително!
Виж това:Първоначално написано от tommynader
http://www.neznam.bg/%D1%83%D1%87%D0...B8%D0%B5%D0%B2
http://www.neznam.bg/%D1%83%D1%87%D0...BD%D0%BE%D0%B2
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
ЛИС : Носталгията по детството и бленуваното завръщане в родния дом в елегията на Д. Дебелянов "Да се завърнеш..."
Моля ви наистина ако някой може да помогне ще съм много благодарна !!!
Виж това:Първоначално написано от yolito0
http://www.neznam.bg/%D1%83%D1%87%D0...BD%D0%BE%D0%B2
Трябва ми интерпретатевно съчинение на темата:Празният живот на празните хора в разказа "Дамата с рентгеновите очи" спешно
Трябва ми ЛИС на тема : Oбразът на лирическия герой в Стихотворението ,, Да се завърнеш ... "![]()
здравейте ... на мен ми трябва съ4инение разсъждение на "Да се завърнеш" без конкретна тема... ще съм ви много благодарна)
Извинете ме объркала сам се темата ми ее ,Умората от безутешните дни и копнежа за бягството от нея в стихотворението ,,Да се завърнеш...''
Не е много по темата за ЛИС ,ама ми трябва спешно есе на тема "Къде води пътя от дома през света " .Моля ви помогнете!![]()
Моля ви помогнете . Трябва ми за утре ЛИС върху Носталгията по детството и родния дом в стихотворенията "Скрити Вопли" и "Помниш ли , Помниш ли "
Моля ви трябва ми спешно ЛИС на тема Споменът и Скръбта в ,,Скрити Вопли'' на Д.Дебелянов
I was thinkin about him.. thinkin about me... thinkin about us what we gunna be open my eyes...it was only just a dream!!!!!!!!
Моля ви помогнете.. Спешно ми трябва ЛИС на тема "Празният живот на празните хора" - от разказа на Светослав Минков "Дамата с рентгеновите очи" трябва ми за утре помогнете ако може.. 07.02.2012g.
TRQBVA MI INPRETATIVNO SUCHINENIE NA SPOMENUT ZA BASHTINATA KUSHTA V ELEGIQTA SKRITI VOPLI .. BLAGODARQ PREDVARITELNO MOLQVI SPESHNO E !
Да се завърнеш в бащината къща,
когато вечерта смирено гасне
и тихи пазви тиха нощ разгръща
да приласкае скръбни и нещастни.
Кат бреме хвърлил черната умора,
що безутешни дни ти завещаха -
ти с плахи стъпки да събудиш в двора
пред гостенин очакван радост плаха.
Да те пресрещне старата на прага
и сложил чело на безсилно рамо,
да чезнеш в нейната усмивка блага
и дълго да повтаряш: мамо, мамо...
Смирено влязъл в стаята позната,
последна твоя пристан и заслона,
да шъпнеш тихи думи в тишината,
впил морен поглед в старата икона:
аз дойдох да дочакам мирен заник,
че мойто слънце своя път измина...
О, скрити вопли на печелен странник,
напразно спомнил майка и родина!
Никакви чувства ли не предизвикват в теб тези стихове и снимката на родната му къща с все още чакащата го майка?
Моля ви спешно съчинение на тема Споменът - утеха и болка от ''Скрити вопли'' !!!!!
Последно редактирано от klinki01 : 10-30-2012 на 07:13
Трябва ми интерпретативно съчинение на "безутешни дни" и копнежът за бягство от нея в "Скрити вопли"на Димчо Дебелянов!Благодаря предварително на помогналите.
Трябва ми ЛИС на тема "Завръщането в бащината къща" в елегията на Д. Дебелянов "Да се завърнеш.."
За УТРЕ !!
Благодаря предварително!!![]()
Последно редактирано от Pappie_ : 11-29-2012 на 12:15
Здравейте,спешно ми трябва литературно интерпретативно съчинение на "Скрити вопли".Благодаря предварително!
Трябва ми ЛИС на тема Търсенето на пристан на родния дом в "Скрити вопли" трябва ми само увод и теза но не е проблем и цялото. За утре ми е така ,че ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен.