- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- нерво успокоителни
Много полезен "хранителен режим",препоръчваш..хляб и шоколад.
Виж сега ще ти го обясня максимално просто.
Вените или артериите предтсвляват тръбички,по които има "джобчета" ..в тзи джобчета,ако не се храниш здравословно (като например злоупотребяваш с шоколада,хляба) се събира холестерол.Той пълни джобчетата,и така ограничава пространството във вената.Кръвта ,която трябва да мине от там се "затруднява" заради малкото пространство и това води до увеличаване на кръвното налягане.
Представяш ли си да си на 25 и цял живот да си ял джънки фууд и да имаш хипертония и постоянно да се притесняваш дали няма да събереш систолната и диастолната граница и да колабираш..или пък недай си,боже,да ти се образува тромб от холестерола,да заседне на някое място и да получиш инфаркт?!!!!!!
Знам,че това което говоря е преувеличено,но мисля че е тъпо да й даваш съвет за здравословен проблем,като я вкарваш в друг.
Най-малкото което може да й се случи,което лекувам аз в момента от прекаленото си нездравословно хранене е проблеми с косата.
Шоколада стимулира омазняването на косата-това от друга страна себорея,а това води до косопад,който е изключително упорит и трудно лечим.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower