"Къде е любовта? - Навсякъде. Няма място в света, където любовта да не присъства. Няма същество в света, където любовта да не е посетила. Заблуждението на човека се заключва в това, че той търси любовта на специфично място и при специфични условия. Любота е навсякъде и във всичко."

"Щом любовта напусне човека, животът му се прекратява. Това показва, че м/у живота и любовта съществува тясна връзка. Пазете любовта в себе си, да не изпаднете в противоречията на живота, да не изгубите своя вътрешен мир и доволство."

"Да очакваш любовта да ви дойде на гости, това е все едно да очаквате слънцето да ви посети. Станете рано и го посрещнете. Отворете прозорците си и то ще ви озари."

Атанас Далчев

Това казва той за любовта.
Аз ще кажа..., че съм постоянно влюбена. Искам точно това чувство да властва в живота ми. Обичта, любовта.
За мен любовта не е само един човек! ....
Тя е на всякъде и е много повече. А влюбя ли се в някое момче.. (хах забравих какво е това) сега не бих се вглабила само в тая любов. Да затворя така кръга си и да си кажа, че само тази любов ми стига. А когато дойде момента ... тоя човек да стигне до извода, че не му стига моята любов или просто и двамта усетим, че тя я няма.. кфо става?
Там е работата, че аз не просто съм влюбена, а и ОБИЧАМ!
Защото доста връзки прключват поради причината, че тръпката я няма. Ем... любовта ги е напуснала и не се превърнала в тая ОБИЧ, която лично аз чакам...

Един човек ми каза, че лошото преобладава повече отколкото доброто в мен. Според, мен щом съм решила на мравката път да правя.. доброто в мен надделява, а ако това не е станало... ще го дочакам.

Имам едни приятели .. които ходят от 10 месеца и всеки ден си казват по стотина пъти "Обичам те!" ...
Ние с моя бивш приятел не си го казвахме толкова често. А той дори.. твърде много го избягваше. Поне на седмица един път си мисля, че е нужно да се каже, но аз го получавах на месец или на 2 седмици.
Пък и не е важно колко пъти се казва, а как се доказва..

Цял ден едно нещо се разхожда и си играе със съзнанието ми - мисълта за човека на който бих казала само едно "ОБИЧАМ ТЕ БЕЗКРАЙНО МНОГО И НЕ ЧАКАМ НИЩО В ЗАМЯНА!" "Ще спра да мисля за теб, когато и последната роза увехне"!... Трябва да си пазим любовта ..., а не да я почерняме с всяка възможност която ни се даде. Може би не съм една от най-добрите, но и човека с който споделях чувството ЛЮБОВ.. се постара.