.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13
    Голям фен Аватара на CaSsIe

помощ относно вегетарианството!

Здравейте, от няколко дена не мога да ям месо, защото гледах един супер гаден филм, за това как убиват животните и направо не ми се говори и сега, като видя някакво месо, независимо какво е и ми се гади страшно много...та видяло се е, че месо няма да се яде, обаче в него имало някакви вещества, които били много важни за организма и без тях се развивала анемия и други болести...Та, ако може да ми кажете какви са тези вещества и от кои други храни могат да се набавят.Мерси предварително.

Град
    у вас
    Тези вещества са белтъчини (ПРОТЕИНИ) И ЖЕЛЯЗО.
    Яж млечни продукти. Желязо може да си зимаш от железарницата. ХА ХА базик смей са.
    В аптеките има разтворими таблетки желязо.

Анемия се получава при липса на желязо.

Голям фен Аватара на CaSsIe
    мерси за отговора и за съвета откъде да си взимам желязо

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: помощ относно вегетарианството!

Цитирай Първоначално написано от CaSsIe
    Здравейте, от няколко дена не мога да ям месо, защото гледах един супер гаден филм, за това как убиват животните и направо не ми се говори и сега, като видя някакво месо, независимо какво е и ми се гади страшно много...та видяло се е, че месо няма да се яде, обаче в него имало някакви вещества, които били много важни за организма и без тях се развивала анемия и други болести...Та, ако може да ми кажете какви са тези вещества и от кои други храни могат да се набавят.Мерси предварително.
    оо всъщност не е точно така.
    всичко необходимо за системата можеш да си набавяш само от растителна храна. човекът като вид все пак в еволюционен план съвсем скоро е станал хищник.
    белтъчините/протеините се набавят от ядки и семена, както и от мляко/сирене

Здр.. и аз миналото лято гледах един подобен клип.. и аз бях покъртена от случващото се.. и аз отказах месото.. докато след около 3-4 месеца ово-века вегетарианство се разбра че имам анемия.. сега анемията ми е доста остра.. на майка ми и се изправи косата и ме кара постоянно да ям черен дроб и дреболии и тем подобни.. + това постоянно да пия чай от коприва и таблетки.. .. сложна работа.. знам че е кофти това да ядеш месо, знам как боли като се яде и мен ме боли, но в моментите м/у депресиите, когато ми пука за мен реших да се погрижа за себе си.. и отново от около .. 4-5 месеца ям месо... психиката ми вече е разбита.

не е казано че щом за няколко дена не ти се яде месо вече си вегетарианка!щом има жизнено вяжни вещества в него организма ти ще се нуждае от тях т.е. ще ти се дояде

Град
    ... Some happy place ...
    I az bqh gledala edin film i za izvestno vreme ne mojeh da pogledna meso ... no sled nqkolko meseca mi mina i sega otnovo si qm
    Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!! Pp

Emi az sum vegetarianka ot nqkolko meseca , ne qm nikvo meso (samo riba, ako tq se broi za takova), no ne sam sprqla mle4nite produkti i qicata. Ta kato cqlo ni6to ne pravq, za da si nabavqm jelqzo, 4uvala sum oba4e 4e kato ne qde6 meso, trqbva da go zameni6 s bob, le6ta, grah i t.n. kakto i sas zarneni kulturi. Ima i razni alternativi na mesoto, kato naprimer soeva kaima, mn e vkusna probvala sum... Ta kato cqlo moga samo da te posuvetvam da ne spira6 s mle4nite produkti, koito sa mn bogati na kalcii i osven tova - ne si misli 4e e mn lesno da si vegetarianec! Za da si sig 4e nqma da qde6 meso trqbva ili sama da si prigotvq6 hrana, ili da angajira6 drugite da se saobrazqvt s tvoq na4in na hranene, koeto pri men li4no 4esto se prevru6ta v problem... haide i uspeh, makar 4e ne mi se vqrva da spre6 zavinagi s mesoto...

можеш да си купиш някакви витамини от аптеката повечето от тях съдържат желязо, а за протеини яж повече млечни продукти (:

vsi4ki hrani na belta4na osnova-qica,sirene,mlqko,ka6kaval,soq

Мега фен Аватара на EarthShaker
    Earthlings се казва филма... и е ужасен. меко казано.

Аз не ям доста видове месо от много време.Ям ги след преработка...Ма пиле на грил,агнета,нз си кво...Никога!

: )

Az su6to sum vegeterianka... no nasila i to ot malka.... mn hora 6te ti kajat ti dobre li si da ne qde6 meso?! zn li kolko e vajno to... blq blq blq.... momi4e povqrvai mi ima dostatu4no hrani koito mogat da go zamestat... daje napraotiv mesoto ne e polezno ami vredno... predstavi si 4e mesoto koeto qde6 su6tnost e edna mur6a i tui kato to mn bavno se hranosmila sedi v stomaha izvestno vreme... si4ki me pitat " e ti sa kato ne qde6 meso kakfo qde6?"..... az nikoga ne im otg 6oto porsto otg e bezkraen... vsi4ki kazvat 4e ribata ne e meso ami kakfo e togava? ... no ne se li6avai ot mle4nite produkti !....
    "ПрИяТеЛи ЕфЕкТнИ....ПрЕдАтЕлИ пЕрФЕкТнИ"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си