- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За феновете на фантастика и фентази
v bg tozi janr knigi e mnogo razprostranen i az kato goliam fen 6te zadam nekolko vapros4eta:
1.koia e lubimata vi kniga
2.koi e lubimiat vi avtor
i 3 niama prosto kajete ne6to po temata 6te se radvam da vida 4e v tozi forum ima zainteresuvani![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
a .....ot smqh polu4ih aritmiq na sarceto![]()
Ами засега любима ми е "Властелинът на Пръстените". Харесва ми и трилогията "Наследството". Книгите по WarCraft също не са лоши. Тези дни един приятел ще ми дава и "Сага за войната на разлома", за който чувам само добри отзиви.
Като автори: Джон Роналд Руел Толкин, Кристофър Паолини, Ричард Кнаак, Джеф Грубб и др.
Толкова за фентъзито....
Фантастиката напоследък малко съм я позабравил, но след сагата може да прочета книгите за Дюн.
Only The Friends .... And Nothing Else Matters!
Междудругото - той починаКолелото на времето- към 6-а книга затъпява рязко и по едно време в 9-а си мислиш "Абе, тоя ще умре преди да е донаписал поредицата, а такива интриги оплете, че и Скотланд ярд нема му помогнат"![]()
За света на диска съгласен - Стражите убер алес(и Ринсуинд)
"Песен за Огън и Лед" е най - доброто фентъзи, което съм чел, никакви клишета няма в него, препоръчват ми и "Мечът на Истината" на Гуудкайнд, обаче на мен ми се чете кибер пънк, ако може да да препоръчате някой? За фантастика нямам време в момента, че и без тва закъснявам за среща
![]()
do niakade si prav no po opisanieto ti ose6tam 4e ne si 4el dostst4no i si li4i 4e si fen na prat4et no tova ne vaji za pove4eto fantasti za6toto ti govori6 za edna dosta komers 4ast ot fentazito a ima tolkova zavladiava6ti razkazi mnogo po razli4ni ot obiknovenniteПървоначално написано от exploitedteen
![]()
Шапкарю .....
bih prepora4ala na vsi4ki da pro4etat ah tazi alisa tova e razkaz v koito sam sigorna 4e 6te se vlubite(izviniavaite 4e ne davam avtor no....ne pomni kak se kazva6e)
Шапкарю .....
exploitedteen, a чел ли си продълженията - "Ако с Фауст не успееш" и "Просто шеметен фарс" ?Първоначално написано от exploitedteen
"Донеси ми главата на принца" е най-добрата от трите но и другите две не и отстъпват много......стила е същия.....
Добри са.....също така(може би) би ти харесала "Вечната война" на Джо Холдеман......Напълно неизвестен автор но добра история......
dobar variant ot komi4noto fentazi e ,,neandertalska prikazka'' na djeims hogan ili puk ,,tancuva6tiat s elfi'' na s.uruud mno sa zabvni
Шапкарю .....
Обичам да чета много Ник Перумов.
Любимата ми книга е "Диамантен меч, дървен меч"
Последно прочетох "Землемория"...книгата не ме впечатли толкова много...Единственото, което наистина ме заплени в тази книга е "Магьосникът от Землемория"...другото не ми беше някак си заинтригуващо!
И естествено си чета толкин...любими негови книжки са ми "Хобит" и "Опасното кралство"!
Иначе hex_girl, наистина може би има изключения, но експлойтедтийн си е абсолютно прав...и аз съм го забелязала това и понякога даже ми омръзва да чета едно и също...стари песни, нова свирка...
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
men puk ot zemlemoria nai mi haresa grobnicata na atuanПървоначално написано от brain_stew
Шапкарю .....
v momenta 4eta The Cleric's Quintet.
Posle mislq da 4eta, Sellswords ;p
m mersi toia razkas e brutalen prosto unikalen mnogo knigi ima na taia tema no toia razkaz a sa6to i ,,inferno hroniki na 4ove6kia'' e iaka am \/
![]()
Шапкарю .....
готини са
Първоначално написано от ScionOfStorm
Много си обичам фентъзитата, мн са якиТва ми е любимия жанр, въобще всичко красиво, нереално и тайнствено...
" Властелинът на пръстените " е мн готин филм
![]()
"Вероятността нещо да се случи е обратно пропорционална на неговата желателност." (Закон на Гумперсън)
"Подходящият случай се явява в най-неподходящия момент." - (праволо на Дюшарм)
Хм хм.. за момента любими автори (като се изклю4и Толкин - Толкин е съвсем разли4на класа) са ми Тери Гудкайнд с поредицата "Ме4ът на истината" (където Ексо съвсем то4но разказа как стоят нещата), Урсула ЛеГуин и оня пи4 с "Колелото на времето"... ъъ.. Робърт някой си. Не помня
![]()
![]()
Робинята на Quench
1.Warcraft всички поредици.
2.Ричард А. Кнак
3.Наздраве![]()