.
Затворена тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Град
    Пловдив

Есее...Помощ =\

Ако някой може да помогне ще съм му ужасно благодарен
    Ето и 2-те теми върху който трябва да пишем есе:

"Животът - едно безкрайно човешко любопитство"[литературно есе]
    "Светът през детските очи"

Благодаря предварително

Виж това:

Животът – едно безкрайно човешко любопитство

Да приемем, че когато човек се роди, той е една точка. Нейният кръгозор обхваща не повече от реда в страницата, та дори и само двете обграждащи я думички. Стои си тя като в затвор между двете думички и си мисли: Какво ли има отвъд тези две думички? А всъщност тези две съвкупности от чертички и полуокръжности какво означават?" И така, малката точица стои и си мисли, мисли си и стои, гризе я любопитството, докато не скъса най-после бариерата на незнанието и не погледне отвъд малкия си затвор. Подавайки главичка над главната буква, стояща пред нея, тя вижда цял един такъв ред от точици, думички, запетайки и удивителни.
    "Яаа, колко интересно! Цял ред от такива точки като мен, че и думи, на места думища направо! Ах, колко съм любопитна да ги разнищя всичките какво значат и какви мисли им се въртят в мастилените умове."
    И така точицата се превърнала в изречение. Водена от любопитството си, разузнала целия параграф, кръстосала листа вертикално, хоризонтално, че и диагонално дори. Свършвайки страницата, подала нос над ръба на листа. И какво да види - листи, листи, строени като войници, стоят и чакат да бъдат прочетени, разузнати и изследвани. Такова любопитство я хванало точицата, станала изречение, в последствие параграф, та накрая цяла страница, че не си отдъхнала, докато не прочете, разнищи и разузнае всичките наредени страници. Прехвърляла части и глави, докато накрая не свършила цялата книга. С всичката тази информация, наблъскана в главата й, точката изречение, та вече цяла глава, станала голяма книга с дебели шарени корици. Поогледала се тя и що да види - цели редове, рафтове, направо рафтовища опасвали стената и всички били наредени с книги. Малки книги, големи книги, с шарени корици, с черни подвързии, със златни букви, стари, нови...
    "Брей, колко книги, колко нещо! И всичките различни! А преди едно изречение ми се виждаше километър дълго. Колкото повече неща научавам, толкова повече неща разбирам, че не зная. Но вече нямам търпение, толкова съм любопитна да узная!"
    И така, точката-книга се втурнала да изчита, разузнава и разнищва всяка книга, ред по ред, но така и не успяла да разгледа цялата библиотека. С времето страниците й пожълтели, думите избледнели, кориците се разкъсали, докато накрая, след дълго, дълго време, книгата се разпаднала на прах. Духнал вятър и понесъл прашинките й. Така понесена, една от тях летяла насам-натам и случайно попаднала в мастилницата на един поет, а забележете, той тъкмо завършвал изречението си. Топнал перото в мастилото и без да знае, че на него се е залепила малка прашинка, отбелязал една точка на листа. Тогава всичко започнало отначало...
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Град
    Пловдив
    Човек,Благодаря ти много

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от OliverSykes
    Човек,Благодаря ти много
    С този отговор,считам темата за приключена.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си