ами проблема е такъв че ми закъснява с 7 дни ! бях леко болна и по принцип като съм била болна ми закъснява ама сега нз много се притеснявам да не съм бременна!приятелят ми не е свършвал в мен ама се притеснявам ! някой може ли да ми каже признаците да ранната бременност
По принцип признаците могат да се усетя най-рано след 14 дни. :
-повишено обоняние
-повишен апетит(или обратното занижен апетит) и промяна във вкусовите предпочитания
-болки в гърдите
-цялостна неразположеност(чувстваш,ч е светът тие крив)
-емоционалност
Иди земи си един тест-кажи какво е показал-ако е отрицателен споко Нно щом като фр ти не е свършвал в теб според мен не си бременна -а ти от колко време имаш цикъл?Ако е по малко от 2 години няма защо да се притеснавяш че ти закъснява(освен ако не си бременна, което пак казвам че почти не е вазможно)защото сега просто ако имаш от по скоро цикъл е напълно нормално да ти закъснява-на мен ме беше прескочило 2 месеца от притеснение-сигурно и при теб е от притеснение-споко и гледай да се успокоиш за да ти дойде
Ползвате ли контрацептиви? По време на овулация правила ли си секс без предпазни средства? Какви лекарства си пила? От кога имаш цикъл? Редовен ли е? Каквито и да са отговорите на въпросите, съветвам те да си купиш тест за бременност и да го направиш. Може да ти закъснее по куп причини, без да си бременна. Но никой тук не може да ти каже със сигурност. Може и от това, че си била болна да ти закъснява. Признаците за бременност са: напрежение в гърдите, отпадналост, гадене и повръщане, повишен апетит или липса на такъв, 7-8 дена след зачеване може да се получи ръждиво-кафяво течение, в резултат на имплантация. Но всичко от гореизброеното можеш да имаш и без да си бременна, както и може да си бременна, без да имаш симптоми затова. Така че- тестче и стискам палци всичко да е ОК