Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
Или е било с положителен калориен баланс с цел да се качва. Все пак малко хора свалят при 4500-5000 калории.
то ако е с положителен калориен баланс вече не е НВД нали се сещаш че зада сваляш трябва от BMR-то да извадиш Х брой калории и обратното зада качваш
Напраотив много зависи. Мисли за всяка мастна клетка като фабрика за мазнини. Едва 2% от телсните мазнини се произвеждат в черния дроб. Другите 98% се произвеждат в мастните депа - около корема, кракта и тн.
Вземи прочети нещо информативно. Примерно The truth about bulking на Christian Thibaudeau . настоящ бодибилдър, бивш трибоец и вероятно най-известният треньор в Канада.

и да имам грешка от бързо писане. Над 10% мазнини се качва повече мазнини, отколкото мускул.
пак ти казвам че зависи от храната ! Тва никаде не съм го видял или прочел или пък чул, че над 10% се качват мазнини повече ... Докажи ми

Цитирай Първоначално написано от KENZO
KOMAN mersi ok kaji gore dolu na taia viso4ina kolko kg triabva da sum za da moje kato treniram da prava muskuli \/ i napravo kaji niakakvi dobavki da znam mersi i 6te poslu6am
най-елементарното е височината-100=килограмите които са ти нужни да подържаш зада си жив и здрав . сметни си BMR-то след това вече си правиш хранителен режим ... тука ще видиш бая зор ама ако искаш резултати трябва да се потрудиш ето линк сега разпределяш яденията да са поне 7-8 пъти на ден ! гледай да не се тъпчеш като прасе на 1 път ! Ако имаш някви проблеми с тва ще ти дам направо моята диета която спазвам , просто трябва да си я прегодиш вече според теб как ще ти е най-удачно да я спазваш. Добавки ? Хмм изчакай още малко да станат 2 месеца и си вземи някакъф протеин + креатин + глутамин (класиката ) а ако качваш трудно и си с бърз метаболизъм направо вземи един гейнър ( пиши ми на private да ти вкарам няколко оферти)