- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
NE![]()
Колко пъти да давам....има си гуугл,а и ако се поразтършуваш из този раздел ще намериш поне на три места където съм ги давал тези противоречия....не ми се пише вече за 4 път същите протичоречия,егати мързела дето те гони че неможеш да влезеш в гугл и да ги намериш.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Врвам и то много.Винаги,когато имам някакъв сериозен проблем отивам на църква и се моля.Помага ми,определено това.Има господ естествено това,че не го виждаме не означава,че го няма...
![]()
Мда е и си мислиш че той ти чува молбите....и твоите и на хилядите гладуващи хора по целия свят... самозаблуждаваш се.
Като имап сериозен проблем,по добре недей да губиш време в ходене насам на там,ами започни да търсиш решение на проблема....
Като не знаеш нищо за вярването, не се опитвай да го критикуваш. Кво си мислиш, че като излъжеш някой че се самозаблуждава ще промениш нещо?Първоначално написано от k`man
Ха - Ха - Ха - Ха - ХаХ
Знам доста повече от теб за вярата.
критиката е нещо хубаво,ако няма критика то тогава някоя очелата кривогледа 1,60 идиотка ще може да стане мис свят.Трябва да има критика.
"Кво си мислиш, че като излъжеш някой че се самозаблуждава ще промениш нещо?"
Ако си мислиш че някой от небето те наблюдава като в биг брадър или че няква сила витае около теб...доста се самозалъгваш!
Ама и какво да ти говоря като ти си нямаш и на идея от науката психология,за теб всичко е даденост и не подлежи на промяна(писано било).Като по прочетеш малко повече по психология тогава ела да спориш с мен.Спорил съм с доста по начетени вярващи,а ти си гола вода в споровете.
Пфф.. какво знаеш за вярата? Че трябва първо да повярваш в нещо и тогава доказателствата ще дойдат при теб? Хах.. интересно. Как така ще повярваш в нещо, в което и ти самия не си убеден? За да повярваш в нещо е нужно убеждение , а ти го нямаш , при положение ,че нямаш доказателства. Не можеш проето ей така да повярваш в него и да чакаш сами доказателствата да почнат да тичат към теб.Първоначално написано от Nam3less3
Вярвам в тебе Господи , я сега дай доказателства ,че съществуваш...
пффф... глупости на търкалета...
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
mistake да спориш с консервативни фанатици е все едно и също да обясниш на правец какво е терабайт.
Същото както и на терабайт правец... нали?Първоначално написано от k`man
Това, че вярвам, че Вселената е създадена, не значи, че съм неграмотен. (Баси, колко запетаи... нещо не е наред) Интересува ме науката, но не ме интересуват спекулациите й.
Не можеш да ми кажеш какво е причинило Големия Взрив. Мълчи.
Не е важен самия взрив а последствията от него....
"Мълчи." Уууу това заплаха ли беше или накакъв вид заповед....
Мълчанието е моят най-голям лукс,от който съм се отказал за да защитавам интересите и гледната ми точка!
Уффф пак трябва да обяснявам....
Този мой израз е с дълбок смисъл който ти явно не разбираш за момента....
Един човек да обясни на правец....първо правец е с невероятно малко памет и е невероятно малка скорост.....правец можем да го разбираме като първо стапало на развитие на което аз дадох пример за капацитета и спосбностите на ума....средното стъпало е терабайта и сегашните компютри,а най-високото ще бъде изкуствения интелект(най-късно до 50 години ще бъде комерсиализиран).И понеже компютърът е като образец на човешкия мозък,то сравнението на човешки мозък с компютър е най-добро.
Второ....терабайт е единица за обем на информация,а правец е модел на компютър който е правил с битове и байтове.Т.е. са несъпоставими....едноото е единица а другото начален вид,който е боравил също с единици за обем на информация,но много по малки.
"Вселената е създадена"
Вселената не е създадена....а е константа в която се побират всички променливи....защото имайки на предвид понятието "няма нищо вечно" се има на предвид че всичко е един кръговрат и след смърта на едно трябва да има създаване на нещо друго.Така че преди да има вселена е имало нещо друго...кръговрата е константата!
"Интересува ме науката, но не ме интересуват спекулациите й. "
Спекулацийте са от хората като мен,които се интересуват от науката,но са само "фенове",а не учени.
Я ми кажи Christ,отхвърляш ли моята спекулация според която "любовта" е на хормонална основа?
Каквото и да кажеш...все ще си противоречиш със себе си
Ако кажеш "да",то си противоречиш със религиозните си убеджения,защото религиозните ценности се оповават на любовта,а ако кажеш "не" си противоречиш със самия себе си и твърдението ти: "Интересува ме науката",защото това ще означава че въобще не се интересуваш от науката.
Всичките ти спекулаций са грешни, щом гледах само научната страна на нещата. Тва не е форум за наука.
Всяко нещо има логично обяснение. За всяко съществуващо нещо има доказателства...Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Логичните обяснения и доказателствата не са достъпни за всеки.Първоначално написано от mistake
Не са достъпни само за тези, които не ги търсят и не искат да са достъпни за тях...Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Т.е. за вас?Първоначално написано от mistake
Ти нямаш доказателства за съществуването на това в което вярваш... или се лъжа???Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Имам, но това че не съм ги споделил не значи, че не съществува. А и аз не видях доказателства за това, че не съществува Бог.Първоначално написано от mistake
Пък и не може да има подобни доказателства, няма как да не се докаже неизвестното.
Когато нямаш доказателства за нещо , го приемаш за несъществуващо.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Аз лично, персонално и индивидуално си имам доказателства.
А и да нямах, това нищо не значи, ами е вяра.
Когато имаш вяра за нещо, го приемаш за съществуващо, без да си търсиш доказателства.
Единственното което може да разграничи истината от лъжата са доказателствата и фактите...Ако ги няма,то всяко едно нещо може да е лъжа.
"-Замълчи!Чевей е заял душата ти!-Да я изяде,защо ми е дупа сляпа!"От филма за хан Апарух
Аз искам да живея с истината,колкото и да е болезнена и грозна я предпочитам пред розовата и красива лъжа и измислица!
Не може да си сигурен кое е лъжа и измислица. Истината не е болезнена, ами ти си твърде горд и самоуверен, и не може да си представиш че великия ти ум греши, и че аз съм прав. Това, че Бог съществува и че имаме безсмъртна душа, не е измислено за да прави хората по-щастливи.Първоначално написано от k`man
Първоначално написано от Nam3less3
Напротив ... хората лъжат за да не ги боли. Истината е болезнена , но все пак е истина. Ти грешиш ... защото не можеш да докажеш вярата си. А Бог е създаден в съзнанието на хората точно за да са по-щастливи. прераждането и живота след смъртта са създадени в съзнанието на хората защото се страхуват от смъртта.
Дж.Селинджър
Повечето хора не се страхуват от смъртта, а всичко това ти изглежда много привлекателно да е измислено за да прави хората щастливи. И радвай се, че е истина, добра истина. Защото Бог е добър. Такива мнения че не мога да докажа вярата си или че се самозаблуждавам не ме бъркат, просто знам че това, което твърдя е истина, а винаги ще има "такива" като вас да ми казват че греша.Първоначално написано от mistake
Да, този спор се води от доста време и едва ли ние ще го разрешим. Но все пак мислиш ли че има нещо перфектно??? Няма нищо , перфектно ...но има стремеж към него. Следователно перфектният ти Бог несъществува.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър