- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Католическата църква, която убива, не я свързвам с религията. Това е извращение.Първоначално написано от k`man
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
е как ще е извращение като ти варващ в АБСОЛЮТНО СЪЩОТО в което вярват и католиците....нима ти не следваш същите закони и ценности които и те следват....нима не варваш в бог като тях....християнството,катол цизма и протестантстовото произлизат от еврейските вярвания....Христос е бил Еврейн първо на първо и вярата му е била еврейска,сега еврейте вярват в същото което вярваш и ти....
Разлиакат е сам в начина на тълкуване на библията,иначе е абсолютно една и съща религия и вярата ти не се различава с нищо повече от един католик,протестант или еврейн....защото имам един и същ корен.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
То е ясно колко грешно е тълкуването на средновековната католическа църква... Еврейте вярват в юдаизма, което е друга религия. Християните вярват в Новия Завет.Първоначално написано от k`man
в бог не , но вярвам,че човек има неразгадани все още духовни способности,може би всичко е енергия и светлина-защо не?
АхаПървоначално написано от k`man
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А за вярващите:От къде идва бог?
@valkanovb: Слаб аргумент. Не идва Бог, а ние идваме. Фундаментална грешка е да се мисли, че човек е в центъра на събитията. Бог е създал времето и Той не подлежи на него. На Бог не му трябва време, за да съществува, докато на нас ни трябва.
k`man: Неправилно. Католиците вярват, че Мария, майката на Христос е зачената като Него, непорочно, и е безгрешна. Също вярват, че тя има част в спасението на хората. Аз не вярвам това. Католиците вярват, че с "индулгенция", прост документ, могат да бъдат опростени греховете ти. Аз не го вярвам.
Евреите отричат Христос и не вярват това, което ние.
Защото има и още 2 вида материя?Първоначално написано от snejana67
Бог е изпратил божествени сперматозоиди в космически кораби,така се е родил ИСУС ! Вярвам !
Всичко има начало.Това е доказано.Тогава питам кой е създал Бог или как се е появил?Първоначално написано от Christ
Как е доказано, че всичко има начало?
Ако Бог наистина е създал света, то всичко в света има начало. Това задължава ли Бог да има начало?
Всяко начало има своя край и с всеки край се полага началото на нещо друго,нарича се кръговрат.Работата е там че този така да се нарече "закон" важи нясвякъде във вселената,не само на нашата планета.
Под света имам предвид абсолютно всичко.Първоначално написано от k`man
Между другото не можеш да докажеш тази твоя теорияПървоначално написано от k`man
![]()
Не!!!Несъществува за мен...![]()
"Между другото не можеш да докажеш тази твоя теория"
Кое немога да докажа(реторичен въпрос)
когато ти умреш ще станеш за храна на червейте,а те ще станат храна за някой по големи индивиди и те от своя страна ще станат храна за някой по големи хищници,след което тези хищници стават храна за оюе по големи хищници докато накрая пак се стигне до човека,дори и да не вземем като отправна точка човека,каквото и да вземем като отправна точка,то пак ще стигнем до него след като се завърти кръговрата и това се нарича хранителна верига.И това е само една нищожна част от целия огромен кръговрат който е съставен от множество кръговрати за които има свидетелсво навсякъде.Дори примерно водните ресурси....водата в някоя река примерно се изпарява,стига до определена сфера в нашата планета където прата отново се превръща в водни капки и пада на земята,после тази вода стига пак до някой водо източник и се слива с друга вода или бива изсмукана от растенията които като фотосинтезират я отделят и тя пак се изпарява....
Още други доказателства които не произлизат от бибилията и й противоречат,защото са част от един постоянен кръговрат съставлявана от мирко и макро,които си всзаймодействат и са независими един от друг едновременно.Като една самозадвижваща се машина.Макрото е най-огрмния кръговрта във вселената,а микрото е при атомите.
Ето защо няма нищо вечно,защото този кръговрат налага едно постоянно движение и една постоянна промяна,която е неизбежно да се случи и няма значение дали е положителна или отрицателна,защото светът ще продължи да съществува каквото и да е тя.Например с динозаврите....измрели са,но света не е свършил,дори и човешкия индивид да изчезне светът няма да свърши,до и планетата земя да гръмне,светът пак няма да изчезне....
Обясни ми къде е тази по голяма част на кръговрата тогава и каде я видя във вселената...
Обясни ми как "Големият Взрив" се вписва в кръговрата?
Искаш да ми кажеш, че на всеи няколко милиарда години има нов голям взрив? Ако е така кажи ми как се стига до него????
Не ми казвай не мога да ти го докажа, но е така, защото тогава ставаш един от нас които вярваме в недоказаните от науката неща...
Ако големият взрив не се вписва в кръговрата значи много се лъжеш ако вярваш, че всичко е кръговрат!
Историята кръговрат ли е...? Ако е кръговрат, то тогава коя висша сила отговаря за неговото поддържане? И така пак упряхме на въпроса съществува ли господ... Ето ти едно доказателство за неговото съществуване! Той учавства в поддръжката на кръговрата на планетата, защото земята е съставена от нежива не способна да мисли материя и не е възможно да се поддържа непроменен този кръговрат освен ако някой не се е погрижил за това! Сега ще кажеш, че с течение на еволуцията кръговратът се е приспособил и е възникнал, но аз пак ще те попитам кой е отговорен за еволуцият и приспособяването на живата материя? Микроорганизмите са първите организми възникнали на земята и както ни е известно те не могат да мислят от което следва че не могат сами да се грижат за себе си, така, че някой го прави вместо тях и това не сме ние! Ние имаме мозък можем сами да се справяме с проблемите и затова не усещаме бог и затова губим вяра в него, защото той ни помага когато наистина имаме нужда от него! Тежките болести като Рак и СПИН са лечими от самите нас ако ние вярваме в това, но ни е насадено, че от тях се умира и заотова умираме! Ако човек е с нагласата, че никоя болест не може да го убие това наистина ще е така!!! Прочети някоя по различна книга от научните и тогава ми разправяй кое съществува и кое не! Твоят мозък е програмиран да мисли, че това което не е доказано не съществува и затова не вярваш в НИЩО! А само в прости научни работи... Науката не е всичко! Едва ли някога ще го разбереш....![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
А Бог кой го е създал..досега не съм получил адекватен отговор на тоя въпрос..
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Е аз пък от каде да знам да не мислиш, че като вярвам в него и мога да ти кажа всичко относно тоя въпрос, но знам че той е създал живота на земята, но определено не е за 6 дни въпреки, че не може да си абсолутно сигурен в нищо![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Значи твоя Бог е еднакво недоказан колкото и Големия взрив![]()
For I am Winter born
Според досегашните открития вселената е възникнала от определени взаймодействия...згъстяван и разширяване....в момента вселената се разширява след няколко трилиярда години може да почне да се свива...ей ти кръговрат.СЕга докато говорим доакзват големия взвир със колайдера,а самия кръговрат е самозадвижващ се.Няма сила,тая сила хоата са си я измислили като оспокоение.
А и господ няма никаква взърка с този кръговрат,защото всяко нещо което е започнало трябва да свърши,тоест и бог трябва да свърши и силата му и т.н.А и ценностите и морала които вървят с религията също не следват тези природни закономерности...всичко трябва да се променя няма значение в каква насока просто трябва да се променя,защото кръговрата налага едно постоянно движение и постоянна промяна,такова нещо като стоене на едно място,стоицизъм и статичност не съществуват,дори ти сега докато стоиш пред компа се движиш заедно с планетата по нейната орбита.А и има една българска поговорка че човек се учи докато е жив,защото ако се застоиш на едно място изоставаш от това движение.
В религията има споменато само едно начало и един край,но със всеки край се слага началото на едно ново начало,а и самия господ и силата кяото въплатява трябва да има както начало,така и край...а се био твърдяло че бил вечен и винаги съществувал.....НЯМА НИЩО ВЕЧНО!На това учи природата....може да има определени закономерности,но дори и те се променят,защото има взаймодействие между микро и макро.Всичко се променя,всичко има начало и край,всичко се движи и е невъзможно да има нещо или някой който да е вечен било то сила,било то закономерност или каквото и да било....религията ти налага едно ограничено мислене и си много далеч от това което е важното във вселената.
Не е важното да се молиш на някъв си бог,не е важното да съжаляваш и да си тормозиш нервите и съвестта....важното е да си живееш живота така че да си щастлив,да се развиваш,да еволюираш...звучи малко егоестично,но е така.И не щастието налагано от масите,не щастието налагано от семейството,не щастието,налагано от приятели или нещо си там друго,а от твоето щастие,но за тази цел трябва да откриеш самия себе си и да опознаеш вселената без да имаш външния влияния и убеждения от религиозни насоки....защото има невероятно много хора които с голямо удоволствие ще те излъжат и ще правят пари на твой гръб,докато ти стоиш в пълно неведение и мъгла.....всъщност в момента ти стоиш точно в такава мъгла,от която се правят много пари закоито ти дори и не подозираш.Смирението и примиренеито налагат едно застояване на едно място,а през това време колелата се въртят и всичко се променя и развива,а непримирението(което е противостоящо на религиозните ценности) налага промяна налага развитие и си в постоянно движение....а живота е движение.
А къде е логиката Бог да е вечен а singularity или там тоя първия атом да не е ? :>
For I am Winter born
В наше време има милиони източници на информация!Това как е създадена земята е доказано,как се е появил цивотът на земята също,дори чудесата които въпросният Бог(уважение към вярващите! е направил-подпалване на гладове,разделяне на червено море ...всичко мили драги мои е доказано от Учени!!!Съответно ...НЯМА БОГ И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО!!!Осъзнайте сев 21 век живеем...освен това...Интернета се смята за излишно и забранено удоволствие от Божиите закони...кво търсите тук драги ми празноглавци?!(както казва даскалката ми по БеЛ)![]()
EveRytHing Is poSSible...
...Smile only in the Darkness...
Death...That's How I Wanna Be...
Явно не си наясно с нещата, тия работи сме ги дискутирали, и хора като вас явно не разбират нищо от религията. Има Бог, но за вас дълго време няма да има.Първоначално написано от [LadY_AnonYmitY
Защото... singularity е част от създадената Вселена. =пПървоначално написано от SiegHeil
Ако Бог е от друго измерение където не съществува време защо и singularity да не идва от тама ? ^^
For I am Winter born