.

Виж резултатите на анкетата: Е...?

Гласували
349. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Вярвам

206 59,03%
  • Не вярвам

143 40,97%
Отговор в тема
Страница 20 от 24 ПървиПърви ... 10161718192021222324 ПоследнаПърви
Резултати от 476 до 500 от общо 579
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    23А когато ви гонят от тоя град, бягайте в другия; защото истина ви казвам: Няма да изходите Израилевите градове докле дойде Човешкият Син.

Ако прочетеш цялата глава ще разбереш, че докато апостолите обикалят градовете да проповядват, Христос ще възкръсне, преди да са минали през всички градове. Поне буквално. Но мисля, че може да има и преносен смисъл. Както и да е, това не е от важните цитати.

28Истина ви казвам: Има някои от стоящите тука, които никак няма да вкусят смърт докле не видят Човешкия Син идещ в царството Си.

Не знам от коя глава е тоя цитат, но сигурно или значи, че тия стоящи тука ще са живи да видят разпъването на кръст на Христос, или ще са живи и през второто завръщане на Христос(естествено преродени, а не че ще живеят хиляди години).

Марко 9
    1И рече им: Истина ви казвам: Има някои, от тук стоящите, които никак няма да вкусят смърт, докле не видят Божието царство дошло в сила.

Същото като горното.

30Истина ви казвам: Това поколение (40 години на еврейски мерки)няма да премине, докле не се сбъдне всичко това.

Докато не се сбъдне кое?

Тия цитати така извадени от контекста нищо не означават, но съм сигурен, че ако прочетеш внимателно главите, от които са, ще разбереш за какво става въпрос. Нямам време да ги чета всичките. А и има книги, които ги тълкуват. А и са маловажни, същността не е в тях. Никой не знае какво представлява Второто Пришествие, нито кога ще е. Пък и може да се разбира както за всеки човек индивидуално, така и за целия свят.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    аре бе брато! нали 2 пъти ти казах да прочетеш малко преди цитата за да видиш дали го вадя от контекста или не

за'тва слагам главите отгоре (а където съм изпуснал можеш преспокойно да го копи-пейстнеш в гугъл и да видиш веднага главата и пасажа)

за 5 минути труд не си си направил. дадох ти 10 неща където се говори за края на света че ще дойде "скоро, чука на вратата, последните дни са сега, преди това поколение да свърши, докато са живи тези на които говоря(2 пъти)" и тези от по-горния ми пост които имат още в същия дух " има още малко време, светът свършва, ние които ще сме живи до идването на ЛОРДА, краят на всички неща идва, последният час е, второто пришествие иде скоро, идвам скоро (от исус и пак 2 пъти) "

гледано буквално и просто всичките тези неща единодушно сочат че "някой" е имал идея че света ке свърши "скоро". какво толкова метафорично може да има в "доде сте живи ще стане" това е БЕЗУМИЕ

моля те. ще играем една игра за малко:

ти си бог и идваш на земят която си направил преди 4 000 години и искаш да им кажеш че света ще свърши, какво ще наравиш?

ще кажеш ли "няма да ви кажа точно кога, може утре, може след 1000 години но ще стане и дупе да ви е яко"

или

"докато това поколение не свърши, докато сте живи, докато не обиколите градовете, скоро" и още 10 пъти в същия дух И ДА ОЧАКВАШ ЧЕ ТЕ ЩЕ СЕ ПОТЯТ ДА ГО ИНТЕРПРЕТИРАТ МЕТАФОРИЧНО КАТО ВРЕМЕ СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ВЕКА??????

защо по дяволите някой би правил казал нещо толкова просто и едносмислено като светът ще свърши еди-кога си като някаква извратена басня която на първи поглед казва едно време и то доста точно, единодушно и в духа на нещата НО ако се изкилифарчиш и гледаш под някаква напълно необективна гледна точка всеки отделен пасаж можеш с триста зора да изкопчиш някакъв преносен смисъл?

ако се гледат нещата като едно цяло те показват че хората са очаквали света да свърши скоро, ако това обаче не е станало и ти се опитваш да ги защитиш ще започнеш да вадиш някакви конспирации за това как някой на простите селяни им е говорил в двусмислени, криптични, параболи прикрити като наълно директно и ясно съобщение.

това е лудост брато! не е метафора, не е гатанка, не е и спарта а си е чиста проба лудост! в поста с английските неща

копират главите с пасажите (номерата им) в biblegateway, кажи му да ги търси на бг и виж за какво се говори преди и след тях (не са нужни гигантски детайли) и виж какви титанични усилия се изискват за да видиш нещата така. имаш ли идея колко са хората които са ги вярвали в някакъв период от времето но след като са отхвърлили религията или са я заменили с друга вече са ги гледали по нормалния начин понеже той е най-логичен и смислен?

виж ги в контекст, мисля че мога и да намеря още малко неща.

ето марк 13

-к'ъв готин храм.

-той ще бъде разрушен (джизъс)

-уоу, кога ще станат тези неща (звезди падат от небето, слънцето спира да свети, исус иде с гръм и трясък за да си събере стадото)

-ей сега, поколението няма да е свършило...

ииии разбира се той под поколение говори метафорично за период след 3000 години защото на никой не му е хрумнало на акъла че тъпия храм ще е само руина след толкова време.

ТЕЗИ НЕЩА не са сле случили, дето ме пита по-рано.

пък и нека да бъдем педантични-използваните за "поколение" думи в библията са:

генезис-роднинска линия, род, роднини

генос-народ, раса, националсност

геннема-отрочество, деца

генеа-сегашно поколение, много близка генеалогия, група от хора живеещи по едно и също време.

я познай кой термин е използван в случая

генеа е ако ти е счупеен саркастометъра и с това знание можеш а надариш всички идиоти които започват "исус говори за друго нещо, виж оригиналния превод, не е такова поколение ами човешкият род(защото е адски логично да се предположи че господ ще започне да съди хората петстотин милиарда години след като са измрели до крак, напълно логично е в крайна сметка)"

пича си говори НАПЪЛНО буквално за тяхното си поколение на гръцки, а на еврейски - още по-точно - 40 години. 'ко праим са?

всичко си напасва-другите подобни изказвания, генералния тон, логиката, буквалността, превода и тн. само фактологията куца ма това не енещо ново за библията нали? само дето този път става въпрос за директно пророчество от бог, което се е провалило гръмко

все пак ще чакам отговора ти с нетърпение, може пък пак нещо да не съм разбрал
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ох добре, но след няколко дена ще ти отговоря, че ся нямам мн време да чета всичките тия глави. Но все пак те съветвам, да си купиш книги като Добротолюбие или някаква книга с православно тълкуване на библията, и много неща ще ти се изяснят. И преди да подлагаш под съмнение тия тълкувания, ги прочети.

Мега фен Аватара на December
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ЕЙ DECEMBER! какви са тези релии с десетки че и повече божества бе? аз си мислех че има най-много 10-15 при политеистичните, а тези при които са наистина супер много са (както каза неймлес) не'ви духове и подобни. я кажи че се интересувам от митологии принципно
    Ами и аз не знам точно Аз от съвсем скоро се интересувам от религиите като цяло,просто си нямам работа и взех да се вкарвам и аз в някви филми ;д
    Та засега Уика ми е интересна най-много.Нещо като вещерство,но не онези Сатанински измишльотини от хорър филмите.Общо взето като гледам там има повече божества на които хората се молят при правенето на различни магии/заклинания.Ама и аз съм си доста неориентирана,по-добре виж сам.Има и доста неща на български,дори един сайт със рецепти(?) за магии ( http://www.teenspace-bg.net/okultno/magii.htm ). Абе не знам до колко работият тия магийки,просто ми е интересно да чета.И има и в други сайтове,писани рецепти(?пх колко готварско,ама не се сещам за друга дума ;д) за молитви към еди кои си бог,ако искаш реколтата ти да е плодовита....и такива подобни.

И на мене са ми доста интересни тези с многото богове.Като от учебниците по история ;д Обаче нещо не ме бива в търсенето. Ти за кои религи си чел?И такива които все още да се практикуват

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от December
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ЕЙ DECEMBER! какви са тези релии с десетки че и повече божества бе? аз си мислех че има най-много 10-15 при политеистичните, а тези при които са наистина супер много са (както каза неймлес) не'ви духове и подобни. я кажи че се интересувам от митологии принципно
    Ами и аз не знам точно Аз от съвсем скоро се интересувам от религиите като цяло,просто си нямам работа и взех да се вкарвам и аз в някви филми ;д
    Та засега Уика ми е интересна най-много.Нещо като вещерство,но не онези Сатанински измишльотини от хорър филмите.Общо взето като гледам там има повече божества на които хората се молят при правенето на различни магии/заклинания.Ама и аз съм си доста неориентирана,по-добре виж сам.Има и доста неща на български,дори един сайт със рецепти(?) за магии ( http://www.teenspace-bg.net/okultno/magii.htm ). Абе не знам до колко работият тия магийки,просто ми е интересно да чета.И има и в други сайтове,писани рецепти(?пх колко готварско,ама не се сещам за друга дума ;д) за молитви към еди кои си бог,ако искаш реколтата ти да е плодовита....и такива подобни.

И на мене са ми доста интересни тези с многото богове.Като от учебниците по история ;д Обаче нещо не ме бива в търсенето. Ти за кои религи си чел?И такива които все още да се практикуват
    Ако ти се занимава с магии и окултизъм, си купи книги като Големият ключ на Соломон, Тайната Доктрина(основополагащото произведение на теософията, написано от Елена Блаватска), Посвещение: Човешко и Слънчево и Писма за окултната медитация(от Алис Бейли, Великата Бяла Ложа), книгите за Агни Йога на Елена Рьорих и т.н. Всичките ги има в книжарници като Хеликон. Но моят съвет е да не се занимаваш с такива неща, това са много сериозни и опасни работи, които само малцина могат да владеят, и то със специална цел.

Голям фен Аватара на purple00
    Цитирай Първоначално написано от hooliganka89
    Аз вярвам в Бог и съм очудена колко много хора не вярват това е някав ужас
    По време на турското робство колко са искали да ни покрастят и колко много българи са предпочели да умрат пред това да вярват в Алах,а днеска вие не вярвате във нищо...
    да

Фен Аватара на quexxe
    Вярвам, но е голям подлец спрямо нас...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от quexxe
    Вярвам, но е голям подлец спрямо нас...
    Сами сме си виновни.

Фен Аватара на quexxe
    В кое сме виновни, съфорумнико? В това, че сме поставени между две религии и ако избереш грешната отиваш в Ада? В това, че скъпият ни Бог е всемилостив и че ни е устроил, така че да бъдем оскотени и често да показваме най - грозната си част и най - вече е тръгнал да ни съди за грешките... Ами да не ни е създавал такива! Нали той ни е дал душа, тяло и не знам си какво си още... И лошото и доброто, той ги е дал - защо ни търси сметка? И нали е от "добрите", защо загиват толкова невинни и изстрадали хора? В негова чест или тази на "ангелите" му. И защо хора се избиват заради глупавите му религии? Мохамед "педофила" и Иисус изстрадали и въскресения и не знам си к'во си... Време е да ни каже защо ни поставя в такива рамки, а после да ни съди за това и онова? Нали той самият е създал човека и човешката природа... Всесилният, милостивият, абе, на баба ми хвърчилото!

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Имам различна представа за Бог.

Супер фен Аватара на Di
    да
    не се изказвай неподготвен,прасе

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от quexxe
    В кое сме виновни, съфорумнико? В това, че сме поставени между две религии и ако избереш грешната отиваш в Ада? В това, че скъпият ни Бог е всемилостив и че ни е устроил, така че да бъдем оскотени и често да показваме най - грозната си част и най - вече е тръгнал да ни съди за грешките... Ами да не ни е създавал такива! Нали той ни е дал душа, тяло и не знам си какво си още... И лошото и доброто, той ги е дал - защо ни търси сметка? И нали е от "добрите", защо загиват толкова невинни и изстрадали хора? В негова чест или тази на "ангелите" му. И защо хора се избиват заради глупавите му религии? Мохамед "педофила" и Иисус изстрадали и въскресения и не знам си к'во си... Време е да ни каже защо ни поставя в такива рамки, а после да ни съди за това и онова? Нали той самият е създал човека и човешката природа... Всесилният, милостивият, абе, на баба ми хвърчилото!
    Няма само две религии, нито едната е грешна, нито ще идеш в ада само защото си избрал не тая ами оная религия. Бог не ни е създавал такива, ами сами сме станали грешни, виж притчата за Адам и Ева примерно. Откъде знаеш, че има невинни хора? Щом живееш на тая земя, не си невинен. Хората се избиват за религиите защото са прости, и най-вече защото някой измамници ги използват за политически и икономически цели, въобще това е очевидно.

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Aбе аз вярвам в Бог но наистина има неща които не ми се връзват... Добре айде кажете ми например,днес се раждат две деца едното в богато и пребогато семейство,другото във бедно и страдащо семейство ?!? И двете са невинни но защо едното трябва да живее в разкош другото в изнемогване,та нали пред Бог всички сме еднакви,мамка му ? И аз съм чувал,че ако избереш християнство пред исляма вървиш в ада,също и обратното К'ви са тия простотии просто не знам
    Ще ви задам и друг въпрос нали уж е доказано,че гейовете,лесбиийките и такиваните хора просто се раждат такива е защо тогава това се смята за грях ? Нали Бог ги създава тези хора защо трябва да отиват в ада ?
    Вярно не е приятно,и аз не удобрявам подобен тип връзки но така и така не мога да си отговоря на въпроса,щом Бог ги е създал такива няма право да ги наказва вие как мислите ? Някой по разбиращ да ми обясни,че ми е много интересно

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от UNITED2
    Aбе аз вярвам в Бог но наистина има неща които не ми се връзват... Добре айде кажете ми например,днес се раждат две деца едното в богато и пребогато семейство,другото във бедно и страдащо семейство ?!? И двете са невинни но защо едното трябва да живее в разкош другото в изнемогване,та нали пред Бог всички сме еднакви,мамка му ? И аз съм чувал,че ако избереш християнство пред исляма вървиш в ада,също и обратното К'ви са тия простотии просто не знам
    Ще ви задам и друг въпрос нали уж е доказано,че гейовете,лесбиийките и такиваните хора просто се раждат такива е защо тогава това се смята за грях ? Нали Бог ги създава тези хора защо трябва да отиват в ада ?
    Вярно не е приятно,и аз не удобрявам подобен тип връзки но така и така не мога да си отговоря на въпроса,щом Бог ги е създал такива няма право да ги наказва вие как мислите ? Някой по разбиращ да ми обясни,че ми е много интересно
    Няма невинни хора, нито деца. Това, че някой е роден в богато семейство, не значи, че живота му ще е лек или щастлив. А предствави си примерно, че някой много греховен човек, например престъпник, умре. И се ражда в следващия си живот в бедно и нещастно семейство, като наказание за предишните му грехове, и като изпитание. Защото чрез страданието човек се усъвършенства. В никакъв ад няма да ходиш, само заради избор на дадена религия. Тия простотии са човешко дело. Никъде не е казано, че гейовете и лесбийките ще отидат в ада, само защото са се родили такива. А и както написах, може да са се родили такива заради предишни грехове.

Супер фен Аватара на Bianc0
    Докато не видя,не вярвам!

Град
    Памплона
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Няма невинни хора, нито деца. Това, че някой е роден в богато семейство, не значи, че живота му ще е лек или щастлив. А предствави си примерно, че някой много греховен човек, например престъпник, умре. И се ражда в следващия си живот в бедно и нещастно семейство, като наказание за предишните му грехове, и като изпитание. Защото чрез страданието човек се усъвършенства. В никакъв ад няма да ходиш, само заради избор на дадена религия. Тия простотии са човешко дело. Никъде не е казано, че гейовете и лесбийките ще отидат в ада, само защото са се родили такива. А и както написах, може да са се родили такива заради предишни грехове.
    Човече т'ва за прераждането са пълни глупости...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Без прераждането нищо нямаше да има смисъл. Прераждането е в същността на света.

Град
    Памплона
    Без прераждането нищо нямаше да има смисъл. Прераждането е в същността на света.
    Добре,нека си представим,че хората се прераждат.
    Значи искаш да кажеш,че когато един човек е извършвал грехове и не е бил "праведен" (така да се каже),се преражда в страдащ човек (бедняк,гей,тъпанар.. )... По тази логика,човека винаги ще си се преражда във страдащ,никога няма да искупи греховете си и все ще е нещастник така ли ? Просто не е логично да съществува прераждане,и аз по едно време мислех,че можеби има но после осъзнах,че е невъзможно.Истината е,че се раждаме,умираме и плащаме за греховете си,вървим някъде си на някое място и повече не се връщаме... Определено вярвам в живота след смъртта но изобщо не съм съгласен с наказанията които са отредени за "неверниците",просто никой не заслужава подобни истезания Абе като умрем ще видим

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Значи искаш да кажеш,че когато един човек е извършвал грехове и не е бил "праведен" (така да се каже),се преражда в страдащ човек (бедняк,гей,тъпанар.. )... По тази логика,човека винаги ще си се преражда във страдащ,никога няма да искупи греховете си и все ще е нещастник така ли ? Просто не е логично да съществува прераждане,и аз по едно време мислех,че можеби има но после осъзнах,че е невъзможно.Истината е,че се раждаме,умираме и плащаме за греховете си,вървим някъде си на някое място и повече не се връщаме... Определено вярвам в живота след смъртта но изобщо не съм съгласен с наказанията които са отредени за "неверниците",просто никой не заслужава подобни истезания Абе като умрем ще видим
    Според мен пък най-логичното нещо е прераждането. А и то обяснява и предава смисъл на много неща. Без прераждане не знам какво ще правя

Град
    Памплона
    Според мен пък най-логичното нещо е прераждането. А и то обяснява и предава смисъл на много неща. Без прераждане не знам какво ще правя
    Поредното доказателство,че човек вярва в к'вото му изнася
    На някой си му е по добре да не вярва в Бог,друг се чувства по добре като вярва и въобще всичко е въпрос на психика,ето ти вярваш в прераждането защо,и аз не знам... така и така няма да помниш нищо като се преродиш

Мега фен Аватара на ZipFail
    Не разбрах как само това че си бедняк/гей/тъпанар те прави лош човек ?
    Ето каква е най-популярната логика за прераждането: Да речем, че в миналия си живот си бил гаден тип. Причинявал си болка, бил си престъпник и т.н. В тоя живот просто ще ти се върне - ще те ограбят, ще те пребият на улицата, ще се разболееш от нещо лошо. Ако въпреки това се усвършенстваш, станеш по-добър човек, изкачиш се с едно стъпало нагоре в разбирането си за света - значи си изпълнил задачата си. Никой не наказва "неверниците" за нищо...просто каквото си посял - такова жънеш

А как си обясняваш разказите на хора от минали животи ?
    Има много убийства разкрити по показания на хора, които твърдят, че помнят как са били убити..

Град
    Памплона
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Не разбрах как само това че си бедняк/гей/тъпанар те прави лош човек ?
    Ето каква е най-популярната логика за прераждането: Да речем, че в миналия си живот си бил гаден тип. Причинявал си болка, бил си престъпник и т.н. В тоя живот просто ще ти се върне - ще те ограбят, ще те пребият на улицата, ще се разболееш от нещо лошо. Ако въпреки това се усвършенстваш, станеш по-добър човек, изкачиш се с едно стъпало нагоре в разбирането си за света - значи си изпълнил задачата си. Никой не наказва "неверниците" за нищо...просто каквото си посял - такова жънеш

А как си обясняваш разказите на хора от минали животи ?
    Има много убийства разкрити по показания на хора, които твърдят, че помнят как са били убити..
    Toчно такъв отговор очаквах,мерси човече
    А и кога съм казал,че който е гей и бедняк е лош човек просто нали уж който е гей бива "наказан от Бог'' защото "това е грях" ? Това имах в предвид,никога не съм казал,че те са лоши хора просто съм сигурен,че все пак до някъква степен бедните хора,страдат не мислиш ли ?
    И баща ми обаче е на същото мнение като вас,твърдо вярва в прераждането и даже ми разказа как няк'во дете в Индия или Египет не помня точно Когато започнало да говори,казало,че има жена и деца еди къде си и е умрял от еди какво си и всичко било вярно
    Дано сте прави и да има прераждане,че хич не ми се ходи на "оня свят "

^ мале това го обожавам. има някаква информация която почти 100% доказва някакъв страхотен, паранормален феномен и тя е толкова широко-разпространена че даже човек на другия край на света я знае НО нито една новинарска емисия, вестник или научно списание (които принципно биха се ИЗБИЛИ за да отразят това) не я знае

това е като "знанието" че човек олеква с 21 гр. след като умре ама ако се поразтърсиш за самият експеримент няма да можеш да спреш да се смееш след 5 мин

толкова сте лековерни и некритични, уважавайте се малко бе 'ора!
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си