.

Виж резултатите на анкетата: Е...?

Гласували
349. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Вярвам

206 59,03%
  • Не вярвам

143 40,97%
Отговор в тема
Страница 5 от 24 ПървиПърви 12345678915 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 579
    Град
    някъде...
    Не,не вярвам.А и няма защо..

Супер фен Аватара на gangstata
    Град
    Мелкаса Пойнт
    не..

So if you callin my phone - leave a message..
    So if you knock on my door - keep on knockin...

Цитирай Първоначално написано от NaughtyWhisper
    В Библията преди хиляди години са написани неща , открити от науката само преди десетилетия.
    Но е доказано и че доста неща от Библията не са верни. Например Потопът.

Цитирай Първоначално написано от Sashakiss
    Цитирай Първоначално написано от NaughtyWhisper
    В Библията преди хиляди години са написани неща , открити от науката само преди десетилетия.
    Но е доказано и че доста неща от Библията не са верни. Например Потопът.
    Източници?

Да нали и за това учените толкова се чудят как може високи планини да изглеждат все едно са били дъно на океан.

Град
    Between The Hell and The Heaven
    от малка не вярвам...мислех си,че има някои там и т.н,но последната година доста мислих по въпроса...случиха ми се 1-2 хубави неща и всичко друго доста брутални гадости... януари 2007 отидох на църква(попринцип не ходя)...и сякаш за да ми се докаже,че няма бог,стана точно обратното на всичко за което се помолих
    в краина сметка стигам до извода,че човек всичко сам си прави,вместо да вярвам в бог,вярвам в себе си-знам си възможностите,пределите и слабостите,не мога да си се разочаровам сама...даже и да има бог,не ми е нужен,имам себе си
    звучи глупаво,особено за вярващите,но това съм аз и за сега не ми се е случило нищо,което поне малко да ми е променило мисленето...

From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?

По принцип не вярвам, но пък като отида на църква и се замислям ... и все пак се моля и паля свещичка за здраве, дори да не вярвам

“…Атеизмът (безбожието) е чифутска болест...”
    - Достоевски, писател

Град
    in the rock city (rock)

Re: Вярвате ли в Бог?

Цитирай Първоначално написано от Sashakiss
    Аз лично никога не съм вярвал в Господ.Не вярвам и сега.
    Значи се атеистка .Всеки има право на избор на какво и кой да вярва!Аз лично не само вярвам,но съм убедена,че има Господ!
    Peace!
    Go fix yourself !

Голям фен Аватара на pathetic
    Вярвам.
    В моя.
    „Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“

Естествено, че вярвам! Слава на Господ Иисус Христос и Да живее България!

;)

Не вярвам.
    Защото няма,господ е в всеки един от нас.Много хора намират нужната опора в него,и в това няма нищо лошо.Не е задължително нещо да съществува наистина за да вярваш в него.Аз лично ненавиждам християнството,защото безброй войни са водени,и безброй животи са дадени в името господне.

Град
    sofiqqq
    Винаги съм вярвала в Бог !
    Love conquers all
    This one will last a lifetime
    And if love conquers all
    This one will last forever

Нема такива мнения, просто.

Повече от фен Аватара на paola_Rey
    Цитирай Първоначално написано от Kisses{P}
    Аз също не вярвам.Вярвам само в себе си.КАквото си го направиш,такова ще бъде \/
    +1

Re: ;)

Цитирай Първоначално написано от diver
    Не вярвам.
    Защото няма,господ е в всеки един от нас.Много хора намират нужната опора в него,и в това няма нищо лошо.Не е задължително нещо да съществува наистина за да вярваш в него.Аз лично ненавиждам християнството,защото безброй войни са водени,и безброй животи са дадени в името господне.
    Е не, неграмотните хора на тоя свят наистина са безброй... Точно пък в името на "Господ" не са дадени жертви. Ако има дадени жертви с предтекст, че се дават в името на "Бог", определено е лъжа и то огромна. Още по-малко в името на Господ Исус Христос. Този, който отива да трепе мюсюлмани, юдеи, будисти и пр. друговерци и казва, че го прави в името Христово със сигурност е лъжец, измамник, фарисеин... С две думи- никакъв християнин. То е казано, че и Антихриста ще дойде в "името" на Христос и ще се представи за него, но много бързо ще се докаже, че това не е Христос, понеже Христос никога няма да подтиква хората да се самоизбиват, още по-малко да убиват в негово име. Напротив, Христос дойде, за да ни спаси, за да ни покаже истинският път на спасението, свободата и вечният живот. Всеки друг, който се представя от негово име и че следва неговите завети, а подстрекава към насилие, е лъжепророк, лъжехристиянин и още по-малко последовател на Христа.
    А относно това, че всеки човек бил "Господ", е от това по-голямо безумие не бях чувал. Само ми кажи има ли и един човек(освен Иисус Христос, който обаче е Бог в човешко тяло), който да не умира, а да живее вечно, тоест да е безсмъртен? Щото ако наистина се имаш за "Бог", най-малкото трябва да живееш вечно, тоест да си безсмъртна. И не само това, но безсмъртието е единственото доказателство за божественост. Е, аз човек, който да живее вечно не съм виждал, освен един и именно заради това, че е Възкръснал и Безсмъртен, тоест вечно жив, вярвам, че Той е Бог. Единственият Бог. Единственият, Който прие човешко тяло, умря по човешки, но Възкръсна. А само Бог може да Възкръсне и да е Безсмъртен. Така че не говори тъпизми, които даже децата от детската градина не говорят.

Град
    49 Layer
    Вярно хората тука пишат много глупости. На повечето от тях са отговерени в другата тема.

Цитирай Първоначално написано от s.p_girl
    И кво си направила като си вярвала винаги?

Да, вярвам в Бог и се радвам, че съм отгледана в семейство, в което всички са християни.

Град
    49 Layer
    Цитирай Първоначално написано от BallFace
    Да, вярвам.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от s.p_girl
    И кво си направила като си вярвала винаги?
    Защо трябва да е направила нещо?Хората вярват в Бог, защото само така чувстват закрила от някой, който ще им помогне.Дори да сме сами на този свят, не пречи да вярваме в нещо, което ни дава сила да продължим, бля-бля-бля.Като не ти се вярва не вярвай!
    Тия дето ги описа са вашия вид, лицемерите. Като вярваш в Господ не значи да се молиш всичко да ти се оправи. Човек първо сам трябва да си помогне, после Господ ще му помогне. Хората си нямат и идея за Господ. Малко са тия, дето знаят в какво точно вярват. А тва да вярваш на себе си вместо да вярваш на Бог е тийнейджърски лаф.

Не знам защо си мислите, че Господ е задължен винаги да ни помага/та ако щете и по принцип да ни помага/. Защото ние сме му задължени. Ако реши ще ни помогне, ако реши да не ни помага, няма да ни помага. Примирете се с този факт. Ако искаме да ни помогне трябва да му се моли искренно. Тогава има много най-голям шанс да ни помогне. Но не да искаме да се съгласява с всяка наша прищявка.

Град
    49 Layer
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Не знам защо си мислите, че Господ е задължен винаги да ни помага/та ако щете и по принцип да ни помага/. Защото ние сме му задължени. Ако реши ще ни помогне, ако реши да не ни помага, няма да ни помага. Примирете се с този факт. Ако искаме да ни помогне трябва да му се моли искренно. Тогава има много най-голям шанс да ни помогне. Но не да искаме да се съгласява с всяка наша прищявка.
    Господ да не ти е дядо коледа. Хората си мисялт че трябва да се молят и квото се молят ще се случи. Изобщо не е така.

Цитирай Първоначално написано от Nam3less
    Господ да не ти е дядо коледа. Хората си мисялт че трябва да се молят и квото се молят ще се случи. Изобщо не е така.
    Че аз на дядо Коледа никога не съм му се молил . Просто казах, че има шанс ако се молим искерно на Бога, Той да чуе молбите ни и да ни помогне. Може и да не ни помогне разбира се.

Ако питаме с вяра, ще ни се даде. Но ако имаме вяра няма да мислим толкова за себе си и да се молим за пари и тн. Разбирате, нали?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less
    Начина за изискване от Бог е чрез молитва, а вече дали Той ще ни даде това което ние искаме е Негово решение.
    понякога Бог ни прави услуга като не ни дава това което желаем, защото вижда че то няма да е добро за нас.Той знае от какво имаме нужда, но ние не!
    Същото е и с родителите и децата, понякой път родителите непозволяват нещо на своите деца, защото виждат че това ще им навреди. Тогава неказваме че нямаме родители и не ги отписваме, само защото не са ни угодили. Но го правим спрямо Бог. Защото си мислим че Той трябва да ни помогне по 1 начин, но всъщност Той има по - добър план за нас, от нашия!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си