- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
не..
So if you callin my phone - leave a message..
So if you knock on my door - keep on knockin...
Но е доказано и че доста неща от Библията не са верни. Например Потопът.Първоначално написано от NaughtyWhisper
Да налии за това учените толкова се чудят как може високи планини да изглеждат все едно са били дъно на океан.
от малка не вярвам...мислех си,че има някои там и т.н,но последната година доста мислих по въпроса...случиха ми се 1-2 хубави неща и всичко друго доста брутални гадости... януари 2007 отидох на църква(попринцип не ходя)...и сякаш за да ми се докаже,че няма бог,стана точно обратното на всичко за което се помолих
в краина сметка стигам до извода,че човек всичко сам си прави,вместо да вярвам в бог,вярвам в себе си-знам си възможностите,пределите и слабостите,не мога да си се разочаровам сама...даже и да има бог,не ми е нужен,имам себе си
звучи глупаво,особено за вярващите,но това съм аз и за сега не ми се е случило нищо,което поне малко да ми е променило мисленето...
From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?
По принцип не вярвам, но пък като отида на църква и се замислям ...и все пак се моля и паля свещичка за здраве, дори да не вярвам
“…Атеизмът (безбожието) е чифутска болест...”
- Достоевски, писател
Значи се атеистка .Всеки има право на избор на какво и кой да вярва!Аз лично не само вярвам,но съм убедена,че има Господ!Първоначално написано от Sashakiss
Peace!![]()
Go fix yourself !
Вярвам.
В моя.
„Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“
Естествено, че вярвам! Слава на Господ Иисус Христос и Да живее България!
Не вярвам.
Защото няма,господ е в всеки един от нас.Много хора намират нужната опора в него,и в това няма нищо лошо.Не е задължително нещо да съществува наистина за да вярваш в него.Аз лично ненавиждам християнството,защото безброй войни са водени,и безброй животи са дадени в името господне.
Винаги съм вярвала в Бог !
Love conquers all
This one will last a lifetime
And if love conquers all
This one will last forever
Е не, неграмотните хора на тоя свят наистина са безброй... Точно пък в името на "Господ" не са дадени жертви. Ако има дадени жертви с предтекст, че се дават в името на "Бог", определено е лъжа и то огромна. Още по-малко в името на Господ Исус Христос. Този, който отива да трепе мюсюлмани, юдеи, будисти и пр. друговерци и казва, че го прави в името Христово със сигурност е лъжец, измамник, фарисеин... С две думи- никакъв християнин. То е казано, че и Антихриста ще дойде в "името" на Христос и ще се представи за него, но много бързо ще се докаже, че това не е Христос, понеже Христос никога няма да подтиква хората да се самоизбиват, още по-малко да убиват в негово име. Напротив, Христос дойде, за да ни спаси, за да ни покаже истинският път на спасението, свободата и вечният живот. Всеки друг, който се представя от негово име и че следва неговите завети, а подстрекава към насилие, е лъжепророк, лъжехристиянин и още по-малко последовател на Христа.Първоначално написано от diver
А относно това, че всеки човек бил "Господ", е от това по-голямо безумие не бях чувал. Само ми кажи има ли и един човек(освен Иисус Христос, който обаче е Бог в човешко тяло), който да не умира, а да живее вечно, тоест да е безсмъртен? Щото ако наистина се имаш за "Бог", най-малкото трябва да живееш вечно, тоест да си безсмъртна. И не само това, но безсмъртието е единственото доказателство за божественост. Е, аз човек, който да живее вечно не съм виждал, освен един и именно заради това, че е Възкръснал и Безсмъртен, тоест вечно жив, вярвам, че Той е Бог. Единственият Бог. Единственият, Който прие човешко тяло, умря по човешки, но Възкръсна. А само Бог може да Възкръсне и да е Безсмъртен. Така че не говори тъпизми, които даже децата от детската градина не говорят.
Вярно хората тука пишат много глупости. На повечето от тях са отговерени в другата тема.
И кво си направила като си вярвала винаги?Първоначално написано от s.p_girl
Да, вярвам в Бог и се радвам, че съм отгледана в семейство, в което всички са християни.
Тия дето ги описа са вашия вид, лицемерите. Като вярваш в Господ не значи да се молиш всичко да ти се оправи. Човек първо сам трябва да си помогне, после Господ ще му помогне. Хората си нямат и идея за Господ. Малко са тия, дето знаят в какво точно вярват. А тва да вярваш на себе си вместо да вярваш на Бог е тийнейджърски лаф.Първоначално написано от BallFace
Не знам защо си мислите, че Господ е задължен винаги да ни помага/та ако щете и по принцип да ни помага/. Защото ние сме му задължени. Ако реши ще ни помогне, ако реши да не ни помага, няма да ни помага. Примирете се с този факт. Ако искаме да ни помогне трябва да му се моли искренно. Тогава има много най-голям шанс да ни помогне. Но не да искаме да се съгласява с всяка наша прищявка.
Господ да не ти е дядо коледа. Хората си мисялт че трябва да се молят и квото се молят ще се случи. Изобщо не е така.Първоначално написано от kristo
Че аз на дядо Коледа никога не съм му се молилПървоначално написано от Nam3less
. Просто казах, че има шанс ако се молим искерно на Бога, Той да чуе молбите ни и да ни помогне. Може и да не ни помогне разбира се.
Ако питаме с вяра, ще ни се даде. Но ако имаме вяра няма да мислим толкова за себе си и да се молим за пари и тн. Разбирате, нали?
Начина за изискване от Бог е чрез молитва, а вече дали Той ще ни даде това което ние искаме е Негово решение.Първоначално написано от Nam3less
понякога Бог ни прави услуга като не ни дава това което желаем, защото вижда че то няма да е добро за нас.Той знае от какво имаме нужда, но ние не!
Същото е и с родителите и децата, понякой път родителите непозволяват нещо на своите деца, защото виждат че това ще им навреди. Тогава неказваме че нямаме родители и не ги отписваме, само защото не са ни угодили. Но го правим спрямо Бог. Защото си мислим че Той трябва да ни помогне по 1 начин, но всъщност Той има по - добър план за нас, от нашия!