- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
@BallFace: И какво като вярваш в Бог?
Първоначално написано от Матей 7:21-23 (1940 Bulgarian Bible)
Тук се говори за тези, които наистина са вярвали и са направили нещо по въпроса, което е било грешно. Господи, Господи значи, че се набляга на Господи. Ако те не отидат в Царството Небесно, тогава "вярващите" ли ще идат?
Да вярваш в Христос, значи да Го обичаш. Да го обичаш значи да спазваш учението Му. А Той със сигурност не учи просто да вярваме.
Вярвате си в някъв там ваш си бог...
Бог е един... другото не са богове а само култове... аз вярвам... и знам че го има...Първоначално написано от Nu[m
![]()
Немам Подпис...
Я поясни по точно да вида дали имаш истинска представа за нещата...Тук се говори за тези, които наистина са вярвали и са направили нещо по въпроса, което е било грешно. Господи, Господи значи, че се набляга на Господи. Ако те не отидат в Царството Небесно, тогава "вярващите" ли ще идат?
Да вярваш в Христос, значи да Го обичаш. Да го обичаш значи да спазваш учението Му. А Той със сигурност не учи просто да вярваме.
Вярвате си в някъв там ваш си бог...
Немам Подпис...
Защо да нямам точна представа за нещата?Първоначално написано от ISSP
Като си роден отново от Светия Дух, не си просто "вярващ" като повечето хора в "църквата" по Великден и Коледа. (Които дори не са "християнски" празници)
ми не са ... не и с тез имена...коледа - РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО; великден -Възкресение ХристовоПървоначално написано от Christ
Немам Подпис...
Също в библията не пише да палите свещи... а да вдигнете ръце към Бога...
Немам Подпис...
Което е символично значение да имаме доверие.Първоначално написано от ISSP
Ако ми кажеш къде пише кога е роден Христос в Библията...25ти Декември е рождеството на почти всяко езичническо божество.
![]()
В Йерусалим и близкият му Витлеем овчарите прибират овцете си от Септември до Април, когато е студено. Даже и сняг може да има.Първоначално написано от Лука 2:8
Исус е роден от Април до Септемрви. В този диапазон.
Icon is the last chance for hope when there's no such thing as heroes between us...![]()
Не вярвам!
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.
Защо, коментирай да видим "за" или "против" вярата в Бог си?Първоначално написано от JuSt a kId [*_-
ами не знам ... милиони хора по света вярват и са набожни и когато им се случи нещо си казват Ето Господ ми помага , а това може да е чист късмет... аз не знам дали вярвам...преди време мой много близък МЛАД човек и роднина си отиде от този свят ... ии защо тогава Господ не му помогна... къде беше?? ... може би има някаква сила , но не е доказано ... а аз докато не видя не вярвам ... [излях си душата]
Защото Господ няма морална облигация да ни помага.Първоначално написано от kiss_kris
vie i harakter mu izgradihte oba4e![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
mushmuliПървоначално написано от Christ
![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Първоначално написано от justme__
Ние вярваме в личностен Бог...![]()
Ти кво си мислиш, че ако вярваш в Бог животът ти трябва да е песен ли? Страданието е необходимо и важно. А очевидци като тебе са много зле, "квото не видя с очите си не вярвам" бла бла, има хора които виждат не само с очите си.Първоначално написано от kiss_kris
... Ти фани си оправи доктрината, пък после проповядвай.Първоначално написано от Nam3less
![]()
"Вярвате ли в Бог?"
a toi vqrva li ni
аз няма да споря за това кой е по добър проповедник... защото не споря по принцип... и ви благославям...за тва че сте заинтересовани за това дали има Бог и какъв е той... само едно ще ви кажа... За Исус Няма значение каде си, кой си, как си живял преди, той иска да направи нещо за теб, Бог е поискал от нас да се обичаме , да си помагаме, ... и твоят живот е важен, той е ценен за Бога и Бог се интересува от теб. ... Исус Ви ОБИЧА!
Немам Подпис...
Mi otgovorih s da za6toto naistina posledno vreme tva se 4udq i nemoga da si dam otgovor ponqkoga si mislq 4e ima a ponqkoga 4e nqma
...It's my life and it's now or never,
I ain't gonna live forever....
Не вярвам в нищо , което не е доказано...Бог се вписва в недоказаните до сега неща.![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
аз съм против религиите,божествата,магии те и тем подобните глупости...