- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Вярвам, че нещо ни е създало. Дали е Бог, Аллах и тн. няма никакво значение. Може да вярваш в Бог, защото имаш нужда да усещаш, че някой те закриля. Защо няма малко дете, което вярва в Бог, то си има родители, които в неговите очи са пълните му закрилници. Бог може да е и дете изродче, но всички се надяваме, че ще е някой, който ни обича.![]()
Хората забравят, че са хора, защото постоянно се държат като животни.
Вярвам само в себе си и в собствените си възможности.Когата греша гледам да се уча от грешките си.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
axzzZzZПървоначално написано от -Myrth-
![]()
![]()
![]()
xxaxaxa
ax
ax
a
![]()
![]()
axxaxa
![]()
![]()
![]()
axxaxaxaxa
Вярвам в приказките на братя грим ,шехерезада,дядо коледа,малки ангелчета и дяволче по пелени със крилца в различни видове и типове......да бе да......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ЕстественО,че вярвам в Бог...И мнОго пъти съм се убеждавала сама ,че има Бог..
![]()
If You LoVe Me, don’t KiSs Me...!♥
If yoU KiSS Me, don`t toUch me..!♥
If yoU ToUch me Don`t FucK me..!♥
If yOu fuck me..DON'T STOP..!!!
да
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
+1Първоначално написано от mistake
Welcome to the end of the thought process.
просто не мога да се сдържа да не те попитам.Първоначално написано от karituuu__kukla
как точно си се убеждавала?
Welcome to the end of the thought process.
Сега като спомена и на мен ми стана интересно.Първоначално написано от bishop
![]()
Има "случки", от които се убеждаваш. Именно заради това гледам да не се дразня от мнения, обиждащи вярата изобщо, каквито има в този форум, но не понасям тази несправедливост.Първоначално написано от Christ
1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.
3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.
4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.
5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.
6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.
7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.
8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.
9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.
10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.
11. Чакам възкресение на мъртвите.
12. И живот в бъдещия век! Амин.
аз вярвам че има нещо висше....но не ми се вярва че това е точно този бог,когото хората описват.Имам си свои и тои ми помага![]()
PEACE)
".........11. Чакам възкресение на мъртвите.
12. И живот в бъдещия век! Амин."
"АААААААААЛЕЛУЯ" най-после се появи един перфектен пример за фанатик![]()
Целта, смисълът и същността на религийте и вярванията е духовен прогрес. Освен тях има и окултни учения като кабала, златната зора, розенкройцерите и т.н.
Nam3less, като казваш, че всяка религия е път към Бога, наричаш Исус лъжец.
Не вярвам в каквито и да било богове. Макар да съм на мнение,че не всичко има своето логично обяснение и доказателства за съществуване.
Може би има някаква висша сила във Вселената...и все пак вярвам,че човек трябва да разчита на себе си,защото животът си е негов и трябва да бъде изживян както намери за добре.
It`s my life
It`s now or never
I ain`t gonna live forever
I just want to live while I`m alive....
Целта, смисълът и същността на религийте и вярванията е духовен прогрес. Освен тях има и окултни учения като кабала, златната зора, розенкройцерите и т.н.Май се пооплетохте в разсъжденията си а?Nam3less, като казваш, че всяка религия е път към Бога, наричаш Исус лъжец.
Няма такова нещо като душевност,а сила(не няква свръхестествена имам на предивд) която неможем да проомеем,която също лежи на природните закони и след години ще бъде открито на какво се гради тази сила,как влияе и какво я предизвиква и ще стане ясно,че такова нещо като душеност не съществува.Всичко си има логично и научно обяснение.
Естествено,че вярвам![]()
![]()
Аз изповядам християнските добродетели и морал,но смятам,че вярата дава свобода на човешкит дух,а религията го поставя в рамките на забраните.За това е добре,човек сам да избере своите морални норми и да се чувства конфортно в тях.Човек трябва да си остане земен до където и да е стигнал.Познавам всички човешки потребности,разбирам хората и техните дребни радости.Радвам се,когато срещам усмихнати и спокойни хора.Обичам да наблюдавам животните,защото те са чисти и благородни.Обичам птиците,обичам слънцето,обичам Бог и децата.
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
"божи психопат"
това беше добро
Науката и логиката имат и по-висши равнища, с които може да се обясни всичко това, което твърдим. И все пак нямат място в тия теми.Първоначално написано от k`man
Защо да нямат място.....трябва да сме невероятно благодарни на науката и учените,а и благодарение на техните открития можем пре спокойно да оборим религиозните ви глупости,които бълват постоянно и от които започва леко да ми писва......хора които са толкова много убедени че след смъртта си няма да умрат.... СА СТРАХЛИВЦИ!.
ХОРАТА КОИТО СА ТОЛКОВА МНОГО УБЕДЕНИ В СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ СА СИ ЧИСТО И ПРОСТО СТРАХЛИВЦИ И УМЪТ ИМ ПОРАЖДА ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛУПОСТИ ПОРОДЕНИ ОТ СТРАХА ИМ ОТ СМЪРТТА!
А СТРАХЪТ.....дой идва от незнанието и невежеството.Ако знаеш какво се крие в тъмното,няма да те е изстрах от тъното,така е и със страхът от смърта!
Точно тия хора не ги е страх от смъртта, а задгробният живот е факт, и това всичкото не пречи на начина ти на живот, ами ти помага... Невежеството е да не го знаеш това. Науката няма нищо общо с религията, науката изучава нашият физически свят, а религията не го отразява изобщо. Ако нещо в библията ти се струва антинаучно, то е или "басня", или е истина, която не можеш да разбереш, или да свържеш с физическите закони. Което е нормално.Първоначално написано от k`man