- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог?
Ама не е пък такаПървоначално написано от darking
![]()
И на мен ми писна да се повтарям , дрънката всевъзможни глупости и си мислите че сте прави.
АБЕ ХОРА , ПРИЕМЕТЕ ГО - НЯМА БОГ!
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Явно нищо не схващаш. Ако няма Бог, то значи ни няма и нас. Въобще прочете ли това, което написах или не можеш да го разбереш?
То ако приемахме всичко от библията буквално(а не трябва), аз съм по-голям атеист и от вас двамата с k' man взети заедно![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
Абе човече ние сме си хора , а не Богове. Бог не съществува. той не е в нас. Просто го няма. Как не го разбра?!?Първоначално написано от darking
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Има Бог, как не разбрахте че не може да ни противоречите? Ние си знаем че има, вие каквото и да ни кажете няма да промените този факт. Има Бог, вие грешите, ние знаем истината.
Проблемът на някои от вас е, че влагат твърде крайно съмнение във всичко...нещо от рода 'щом никой не го е доказал и обяснил, значи приемаме, че не съществува'.
Древните хора не са могли да си обяснят явления като гръмотевиците и бурите и са им придавали свръхестествен характер, като по-късно учените дават обяснение на 'свръхестественото' и го превръщат в естествено. Въпрос на време е всичко да бъде обяснено и с това обясняване да изникват още куп необясними неща, важното е да си любознателен и да търсиш истината, да не се изказваш като на село:
Щом нито го виждаш , нито усещаш значи несъществува.
Възможно е след време този спор да бъде разрешен. Но до момента няма доказателства , че Бог съществува и не мога да приема Бог за истина. За да вярваш в нещо , трябва да си сигурен в него. Те твърдят ,че имат доказателства , но къде са?
Дж.Селинджър
Едно нещо или го има , или не. няма средно положение.Няма доказателства , че го има , значи до момента за мен несъществува.
Дж.Селинджър
Не може да слагаш думата Бог с думи като доказателства, факти, логика и наука в едно изречение. Доказателство няма да получиш, докато не повярваш, а за да вярваш не трябва да си лицемерен, любопитен и т.н. Мозъка ви не ви стига да проумеете смисълът на вярата, вие нищичко не знаете за нея, така че не се обаждайте на теми свързани с Бог и т.н. Смятам да ви предложа за бан поради провокаций, неуважаване мнението на другите и оспамване на целия раздел с едни и същи спорове.Първоначално написано от mistake
Не можеш просто да вярваш , не го ли разбра. За да вярваш трябва да си сигурен , че е истина. Аз никъде не съм те убидила. Всеки си има мнение и всеки си гоо изказва. Така както ти имаш право да пишеш в този форум , така имам право и аз.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
А я ми обясни нещо - тъй като има мн религии и вярвания , които са изчезнали - защо още има ора, при положение , че те пак са богове и са нас и значи ние пак не требва да съществуваме.Първоначално написано от darking
Войни на Тангра
Ако сега се изправя и кажа "Да, аз вярвам в Бог и Го обичам!", ще е лицемерие...защото просто не го усещам...не усещам тази обич, която всеки истински християнин трябва да изпитва. Отнасям се с пълно уважение към всичко Божие и гледам съзнателно да не богохулствам, но чувства на обич не мога да си наложа.
"Има Бог, как не разбрахте че не може да ни противоречите? Ние си знаем че има, вие каквото и да ни кажете няма да промените този факт. Има Бог, вие грешите, ние знаем истината."
Истината кяото Християнстото проповядва е една,а истините които всички друго религии проповядват са много....просто неможе да има хиляда истини.Една е истината.
Защо неможем да ти противоречим,като ти точно това правиш,противоречиш на нас.Е как можеш да докажеш че ние грешим и че ти си прав и че тази твоя истина всъщност не е една лъжа скрита зад красиви думи,като всяка друга лъжа.
"Не може да слагаш думата Бог с думи като доказателства, факти, логика и наука в едно изречение."
Защо,къде има такъв закон и забрана да не се прави.
" Доказателство няма да получиш, докато не повярваш, "
Това ми прилича все повече на една голяма несправедливост от сорта "храна няма да получиш,докато не ми се поклуниш"
Това са думи на господ-АР към роб,просто перифразирани.
"вие нищичко не знаете за нея"
От къде си сигурен,като ти неможеш да бъдеш сигурен дори в твоята теория и неможеш да опровергаеш фактите които стоят срещу религията.
"Смятам да ви предложа за бан поради провокаций, неуважаване мнението на другите и оспамване на целия раздел с едни и същи спорове."
Охооо...аз съм пуснал само една тема...ти вече колко теми пускаш,все свързани с религията....май нещо се опитваш да ни я набиеш в главите.Не сме ние тези които неуважаваме и спамим целия раздел.Ние просто спорим,а ти пускаш всякви теми свързани с религията в които не искаш да пишем.....това ми прилича на дискриминация и егоизъм.Не искаш никой да спори с теб....тогава защо пишеш вярвате ли,как мислите....и ти незнаеш какво да мислиши пускаш анкети и незнам си кво.....защо,за да питаш другите хора за това до което и сам можеш да достигнеш с изводи и заключения.Твоя път е по лесния,отъпкания.
А вашите не са достатъчно развити да разберат, че живеят в реалния свят и там сте сами, без да помощ от някаква си висша сила.Мозъка ви не ви стига да проумеете смисълът на вярата, вие нищичко не знаете за нея, така че не се обаждайте на теми свързани с Бог и т.н.
Защо точно говорип за банове.Човек не може ли да си изкаже мнението, то просто не съвпада с твоето...в повечето случаи.
Просто започвам вече да се изнервям. Кат не ти харесва кво говора , защо се опитваш да ме успорваш, тва е безсмислено. Този форум е за всеки които иска да изкаже мнение. Все ми е тая дали на теб ти харесва или не. Ще си говоря каквото искам. И неми казвай къде да пиша и къде не.Първоначално написано от Admiral John
Дж.Селинджър
Ако си гледал(а) Матрицата ще се отречеш от това твое твърдение.Първоначално написано от -Myrth-
![]()
Човече.. не разбра ли, че вярата в Бог не се свежда до това, човек да очаква от небето да му падне куфарче с кинти, или няква мацка?Първоначално написано от Admiral John
За бана.. прегледай темите в раздела. Виш какви са и колко от тях завършват със същият спор.
"The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."
За спор са нужни две страни.Защо точно ние да сме "лошите".Ние си изказваме мнението![]()
знаех че ще попиташПървоначално написано от Christ
... и не не съм... преди време и аз бях вярваща...но не като останалите просто да има какво да казвам когато ме попитат...беше си доста сериозно...
Мнозина са призвани, малцина са избрани
Всеки ще чуе словото, но малко ще го повярват. Но да се надяваме че идва скоро...
мда е малзина за спешъл пийпъл,а словото което излиза от библията само си противоречи.Доста двусмислена книгжка си имате...
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Противоречи в заблудените ти очи. Аз ти казвам че не си противоречи.Първоначално написано от k`man
МММммммм верно ли,я докажи та да стане ясно кое не му противоречи
На едно място пише не трявбва,а на друго място пише че при еди какви си условия трябва.
Ем като не противоречи,ти защо не си "обръщаш другата буза",а продължаваш спора![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Вярвам
Това "да си обърнеш другата буза" пък изобщо няма смисъл в тая ситуация. Дай примери за тия сложни противоречия къде какво пишело и после какво му противоречало.Първоначално написано от k`man