.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Град
    In a bathtub full of ether......

Напредъка ?

Според вас има ли смисъл от напредъка но човечеството през да кажем последните 50 години ? С технологии, начин на живот и т.н......
    Представяте ли си живота без Интернет, GSM , Skype ?
    изпитвате ли носталгия по миналото независимо че не сте живели толкова отдавна ? Мислите ли че щеше да ви е по-добре ? Имайте предвид че тук не визирам живота само в БГ(даже направо го изключвам).....
    Лично аз мисля че напредъка е бил абсолютно ненужен и по скоро ни вреди отколкото помага и излишно усложнява и без това трудния живот.....

по-добре ми беше преди, когато само бях чувала за компютър.
    тва е. по-глобално ограниченият ми мозък не ще да разсъждава в момента.

Град
    Именно....сега има 100001 начина да си пропилееш времето или да свършиш нещо.....А колко би било лесно да има само няколко и да не се налага да избираш толкова......Шанса да направиш грешен избор при толкова много възможности се увеличава експоненциално.....
    Пък и каква точно е ползата че научаваш тези новини....да не би да ти променят живота ?

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Special_K, теб да не те е хванало коледната депресия?
    Кво ми пука бих казал!

Какво би било, ако ...

Ми кат не ви харесва - Атон - монасите - 15 век!

А какво би било, ако нямаше еволюция? Тогава май щеше да е най-добре.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Special_K, теб да не те е хванало коледната депресия?
    Кво ми пука бих казал!

Какво би било, ако ...

Ми кат не ви харесва - Атон - монасите - 15 век!

А какво би било, ако нямаше еволюция? Тогава май щеше да е най-добре.
    Значи наистина е най-добре.

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    aбе...понякога ми се иска да живея в 50те

Супер фен Аватара на fake
    мисля, че е прекрасно. обичам еволюцията.
    не си представям живота без Интернет, телефон и течаща топла вода. звуча ужасно повърхностно, но защо трябва да ми е трудно, при положение, че може да е лесно? съгласна съм с ATAKABG
    Boots and braces don't make racists!

Град
    И на мен ми се иска.....е не точно 50-те, а малко по-нататък но знам че е сбъркано времето в което съм се родила.......Телефон и течаща топла вода е имало и тогава моля ви се.....

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Хората биха се справили идеално и без този прогрес. И преди 50 години са имали какво да ядат, какво да облекат, къде да спат. От тази гледна точка прогресът е излишество и е ненужен.

Друг е въпроса, че се ползваме от доста удобства в сравнение с човека от 50-те. А компютрите и интернет са прекрасни изобретения и не бих си представил живот без тях.

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    napredak moje da se nare4e ne6to koeto e doneslo polojitelni rezoltati a cialoto tova mehanizirane na jivota e apsolutno bezmisleno si4ko e tolkova izopa4eno siak6 se opitvat da ni nalojat da ne mislim i da ni obediat 4e e po dobre za nas
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Град
    По гетата...
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    А компютрите и интернет са прекрасни изобретения и не бих си представил живот без тях.
    Абе и на мене РСто ми върши работа, но преди години като нямаше компютри, интернет, скайпове, GSMи и тн как си живял? Просто човек привиква към тия екстри, но като се махна от скапаната столица за седмица-две въобще не чувствам необходимост от комп, нет и такива неща.
    Колкото до напредъка - има и положителни страни, но според мен отрицателните са повече Целия тоя прогрес по-скоро е заробил човека, вместо да го освободи. Може и да бъркам де, въпрос на гледна точка.

Град
    Точно в това е идеята на напредъка......Постепенно налагане на контрол върху масите чрез изграждане на илюзия за свобода на избора...... Дотолкова добре работи че вече хората искат да бъдат управлявани, заблуждават се че имат избор и този живот им харесва......Схемата е идеална.....Просто караш другите да работят за теб но индиректно така че да изглежда че работят за себе си...... Гениално е наистина.....

Град
    По гетата...
    Цитирай Първоначално написано от Special K
    Точно в това е идеята на напредъка......Постепенно налагане на контрол върху масите чрез изграждане на илюзия за свобода на избора...... Дотолкова добре работи че вече хората искат да бъдат управлявани, заблуждават се че имат избор и този живот им харесва......Схемата е идеална.....Просто караш другите да работят за теб но индиректно така че да изглежда че работят за себе си...... Гениално е наистина.....
    Баси... Това ме разби... Евалата, не можеше да го кажеш по-добре

Град
    Аз не искам да го кажа само.....Аз искам да го ИЗКРЕЩЯ на всички.....Да се събудят......Докато всичко живо гради кариера и се опитва да се впише в този живот пропуска реалния факт че оставя трупа си за да се порадва малко в края на живота си на това което е постигнал с цената на собствения си живот, като не забелязва колко минимално е то спрямо всичките усилия които е положил......Като пропуска и основната идея на схемата......Работните пчели да се грижат за управляващия елит но така че да получават огризки отвреме навреме и да не се сърдят.....Да им бъдат замазани очите с това че повече труд = повече доходи, за да може да работят и да нямат време да помислят че ще възпитат собствените си деца в това и ще умрат преди да помислят дали е правилно......дори свободното време на хората е илюзия защото така или иначе в един момент пак са принудени да гонят хартииките.....Каква е ползата от прогреса като живота не става по-евтин а по-скъп ? Каква е ползата от прогреса като всичко става по-сложно а не по-просто, проблемите и задълженията стават повече ?

Мега фен Аватара на koalka
    Нямаше да е по-добре или по-зле - едно и също е, защото тогава хората са се оправяли и с малкото и просто не са знаели какво е да имаш джиесем или телевизор.Просто, като всички живеят така и ти си част от това не ти липсва нищо...Но примерно, ако сега те оставят без тези неща сигурно ще ти е много трудно, защото си свикнал да ти е улеснено всичко и ще е кофти.Аз без телефон не мога да си се представя или пък без интернет.Станал ми е част от ежедневието...

Град
    Защото ги има.....ако ги нямаше нямаше да ги ползваме......
    Мога и по двата начина но мисля че е по-добре въобще да не са били създавани......
    Значи ли че като ползваш нещо то е хубаво ?

Град
    Аз пък правя доста неща които не ми харесват.....така или иначе за да живееш по другия начин се изискват определени предпоставки или трябва да си ги осигуриш сам затова щеш-нещеш все трябва да живееш извесно време по кофти начина за да можеш после по другия......

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Значи ползваш гадния конспиративен интернет на напълно излишния ти комп, пишейки в тъпия форум, мечтаейки за светлото бъдеще като отшелник в Рила?

Град
    Хората да не би да са били отшелници като ги е нямало тези неща ?

Естествено, че вие пубери мерите технологичният прогрес спрямо лаптопите си и I-Pod-ите..

Уви, добре че той не се изразява само в това.. и, добре че.. дано не ви чуят болните, които само заради изобретяването на дадено хапче живеят с деситилетия повече.. и т.н., и т.н.

и добре ще направите поне ще има смисъл за какво да си говорим.

Град
    Можеш да говориш за ядрен синтез ?

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    Ми аз пък мога без телевизия( и без тва не обичам мн мн да гледам),без интернет мога..без gsm ми е супер яко,някво такова свободно..ама не става за дълго,по-скоро колкото да си починеш,да хванеш и да прочетеш някоя книга..да бърнеш внимание на себе си/семейството си/приятелите си и после бек ту риалити.не моем без комуникация във всяквите и там форми,спорът е безсмислен.
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    мен личната и пряка изгода от прогреса ме вълнува повече...

иначе можем да си говорим и за радияция, замърсяване и прочие негативни страни, ако ще говорим глобално...
    Не е важна чак толкова пряката изгода. Така или иначе, ние в България можем да и се насладам в и без това минимални измерения.
    Също не можем да кажем кои страни на прогреса взимат по-голям процент - негативните или положителните, но при всички положения можем да твърдим със сигурност, че 'света' вече е разбрал какво причинява на природата и процесът се е завъртял наобратно, към поправяне на сторените грешки.

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София

Re: Напредъка ?

Разбира се, че има. Радвам се, че го има, харесвам динамичния и стресов
    начин на живот, който мисля, че ще ме довърши на около 60 , което разбира се, перфектно ме устройва. Напредъка на технологиите е довел до динамиката на ежедневието, така поне не се чудя по цял ден какво да правя. Винаги има срок, който да гоня, времето никога не ми стига и това е за сметка на съня. Да не разводнявам много, все пак....Не мога да си представя как щях да живея преди 50 години без забързания живот на съвремието....Напрежението и адреналина може и да ме съсипват, но удовлетворението е огромно и си заслужава.

Give me your best shot motherfucker!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си