.

Виж резултатите на анкетата: Коя от 10-те божии заповеди мислите,че най-често нарушавате?

Гласували
207. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене.

16 7,73%
  • Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи.

2 0,97%
  • Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.

83 40,10%
  • Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.

22 10,63%
  • Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.

20 9,66%
  • Не убивай.

8 3,86%
  • Не прелюбодействай.

19 9,18%
  • Не кради.

4 1,93%
  • Не лъжесвидетелствай против ближния си.

11 5,31%
  • Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти.

22 10,63%
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 124
    Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.

prekaleno 4esto 6 dni po4ivam i sled tva na 7miq su6to

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    най-често нарушавам 3тата..
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Сега като се замисля, какво значение има като всички сме грешници?

Супер фен Аватара на Sarabi
    Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.
    Дали пък не изцепвам през средно 12 минути "О, Боже" и не се ебавам по всякакъв начин .
    Иначе лъжесвидетелстване не точно, ама лъжата... перкам яко покрай "безобидните ми разходчици с приятелки".
    -Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
    -Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
    -Мръсен старец.
    (Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)

Spored men nai-4esto naru6avam mai 3 se pada " Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно. " Emi 4esto kazvam : Ooooo, Boje...

"Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно." Ей това според мен ,защото нон стоп казваме "О боже Господи" или "Мили боже"
    Живей с кеф,
    защото с кеф си направен !!!

Фен Аватара на Duvessa
    Град
    Русе
    ,,Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене." и ,,Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно."

moje bi tfa:
    Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.

"Ne ubivai" sy6to naru6avam... ponqkoga ubivam nasekomi :P

Ъъъ, нито едно от изброените. И не се шегувам. Почти... безгрешна съм. :) Хаха.

Не лъжесвидетелствай против ближния си.

ние с мама всяка събота чистиме вкъщи :О ама тук пише че седмия ден е събота..не е ли неделя седмия ден, може ли някой по-религиозен и информиран по въпроса ми обясни кога не трябва да се труда

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    of pove4eto pak v4era edna fr mi vika 4e koito spazvalbojiite zapovedi shtql da im hubav jivot da da (: xaxa
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

1, 3, 4 и 5

Град
    Маями,България
    Аз нищо не нарушавам

Цитирай Първоначално написано от enrique_fenka
    Аз нищо не нарушавам

Град
    Шумен
    брей тука от книга "Изход" ала-бала копвате брееееей набожен бил народа

нарушавам беусловно много "Не прелюбодействай!!" ...
    дано бог ми прости, че не искам да се опържа като картоф във ада
    ...за да бъдеш себе си, трябва да се докажеш и да не забравяш кой си и от къде идваш.. защото това е твоята история, а човек без история е просто лице от тълпата....

Всеки ден убивам...........баща си.............. левче по левче.

Град
    unknown
    всички заповеди трябва да се нарушат
    иначе за какво си жив ?

4есто ми се слу4ва несъзнателно да наруша 3 заповед
    Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат

Цитирай Първоначално написано от Mortificatiоn777
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.
    Друг път. Можеш да го изговаряш колкото си искаш. Богохулството идва от сърцето, не от устата.
    Това като го прочетох и.........останах без думи.Прочети Библията и ще разбереш,че грешиш.И то много.

Цитирай Първоначално написано от buRn`1n`HeLL
    Според мен най-често нарушавам тая за напразното споменаване..
    Но си мисля дали иконите не нарушават втората заповед..
    Нарушават я.

Голям фен
    Град
    При админите пукаме лимонада!
    Не убивай.

защото се убивам някакви пеперуди или мравки такива неща..

Някой от заповедите могат да бъдат нарушени, и то без това да е грях, като например да не убиваш по време на война. Тия заповеди са основни нравствени закони, когато се е оформял контрол над тълпата от времето на Стария Завет. В днешно време човек не може да оцелее без да ги нарушава, но те са твърде общи и не важат много за Новия Завет.

Град
    тук таме
    "Някой от заповедите могат да бъдат нарушени, и то без това да е грях,"
    Но нали като ги нарушаваш и увеличаваш шанса да отидеш в ада
    гласувах първата,въпреки че почти всички
    И между другото имам възражение към всчиките законченца....

Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене.---колко егоестично,а ако съм будист пак ли ще отида в ада.

Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи.---Понеже господ не е фотогеничен и не му харесва да му правят портрети и пак същата история....ами ако вярвам в Зевс...

Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно. ---Понеже бог необича славата и ни забранява да го споменаваме постоянно,само по поводи......уфффф божкеййййй

Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.---Ами ако съм шофиор на камион и работя 15-20 дена нон стоп и после 15-20 дена почивка

Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.---Ами ако те тормозят психически,физически и емоционално.....трябва да си казваме че са прави и че с право бият децата си за дреболии или просто защото са се напили и така им е кефнало

Не убивай.---Ами ако ти е застрашен живота и всичко опира до максимата убиваш или биваш убит.

Не прелюбодействай.---Понеже Адам е имал една жена и сега всички трябва да имаме само една жена.....бог нехаресва секса,въпреки че новородените се считат за божи дар.Самия той не е заченат след сексуален акт и значи ако правиш секс с някоя друга жена освен твоята си в грях,обаче ако тя роди се счита за божи дар

Не кради.---Ами ако умираш от глад и за да доживееш следващия ден ти се налага да откаднеш една ябълка.Или открадваш или умираш...е може и да караш на милостиня...

Не лъжесвидетелствай против ближния си.---Точно така,кажи на съдията че не е извършил това изнасилване....

Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – ---Ами ако въобще не ми е ближен......един мой френд има по хубав компютър....грях ли е да искам да имам същия или пък ако той решил че иска да го продаде....немога ли да пожелая да го купя.

Цитирай Първоначално написано от k`man
    "Някой от заповедите могат да бъдат нарушени, и то без това да е грях,"
    Но нали като ги нарушаваш и увеличаваш шанса да отидеш в ада
    гласувах първата,въпреки че почти всички
    И между другото имам възражение към последната заповед(всъщност имам възражение към всчиките,само че тая най-ми се наби в ума)....ами ако не ми е ближен позволено ли е...
    Нищо не може да овеличи шанса ти за Ада.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си